Dragi Bogiću, pomozi mučenici Vesni Pećanac...

Mogli su sami da uplaćuju doprinose kao i sve zanatlije... ali nisu... ili nisu zarašivali, ili su se rasipali na drugu stranu...
Drugo, znali su da su deo hiperprodukcije glumaca, kada ni za prethodnih 10 generacija nije bilo mesta u pozorištima...
Neki kelnerišu, neke se prostituišu, neki otišli u inostranstvo da čiste ulice, neke još uvek izdržavaju mame i tate...

Možemo samo da predpostavimo koliko je Olivera Katarina zaradila u pariskoj "Olimpiji" gde je pevala... ona kaže godinama,
ja u to ne verujem, ali neka bude 5 godina... Čak ni ne možemo da predpostavimo koliko je to puno para... i ona je vrištala i
izvrištala nacionalnu penziju koju joj ja ne bih nikada dala... sada kuka kako nema od kojih para da plaća podstanarske
troškove... ne lijem suzice za takve... više mi je krivo što su svi oslai umetnici sirotinjski prošli... slikari, vajari, muzičari koji ne
pripadaju turbo mega idiotima...
Pitanje je i dal' su mogli svi da placaju i te doprinose,jer u poslednjih 30 godina,glumcima i nije bila neka plata,a da su trebali misliti o tome jesu

Screenshot_20220112-232046_Chrome.jpg

https://fonet.rs/produkcija/mladi-i-mediji/36081479/pravo-na-obrok.html

💖 Eto 💖 dobre duse.💖

Pitanje je i dal' su mogli svi da placaju i te doprinose,jer u poslednjih 30 godina,glumcima i nije bila neka plata,a da su trebali misliti o tome jesu
Nisu svi glumci zaposleni... Bar 70% glumaca nije zaposleno... Hiperprodukcija se nastavlja, pa zato imamo
sitauciju gladnih glumaca... Onda se tih 70% nazove slobodnim umetnicima koji ne rade i koji nemaju od čega da
plate doprinose... ili retko rade, pa opet nemaju da plate doprinose u kontinuitetu...
Uostalom, tih slobodnih umetnika ima različitih fela, ali svi imaju isti problem - redovno uplaćivanje doprinosa...

Back