Dragi Bogiću, pomozi mučenici Vesni Pećanac...

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
"Radost i mir! Hristos se rodi!"

Hvala ti, Bože, na našim toplim sobama, punim trpezama, voljenima oko nas...
Molimo ti se da nahraniš gladne, da ugreješ ozeble, da ozariš lica verujućima,
da pomogneš svim nevoljnicima, pa na kraju i našoj voljenoj Vesni Pećanac...

U ovim danima najveće hrišćanske radosti, nećemo biti srećni dokle god pored
nas, nečujno, pognute glave, skrivajući se, prolazi ijedna Vesna ogromnog srca
i divne preosetljive duše, sledeći svoju tužnu sudbinu...

Dragi moji forumaši, da li treba da se zapitamo gde je u ovom času naša divna
Vesna Pećanac? Gde provodi svoje dane, sa kim, kako?

Duša me istinski boli i tera suze na oči zbog naše mučenice...

Screenshot_41.png

Screenshot_42.png

Screenshot_44.png

Zalosno je sta sve poneke osobe prozivljavaju.Pogotovo Vesna.Ne znam dal' je to zasluzila icim,da joj se desava to sto se desava.Nikada nisam cuo ni procitao nesto lose o njoj i odjednom nema nista.Pise se na nekim forumima vest o njoj da veoma lose zivi.Tesko i zalosno.
Čime da zasluži jedno treperavo, nežno, umetničko biće?

Odavno sam čitala jedan naučni članak koji je na osnovu višedecenijskih istraživanja izneo studiju i
dokazao da su preživeli logoraši u II sv. ratu bili ljudi koji su bili nosioci umetnosti u sebi, bilo da su
sami bili umetnici, ili bili edukovani ili samo naklonjeni bilo kojoj umetnosti...oni su i u najtežim
vremenima ljudskog roda nalazili lepotu u iluziji umetnosti u sebi...

Druga vrsta ljudi, kojih je bilo procentualno više, su bili ljudi kojima knjiga, slika, figurina, pesma,
muzika nisu predstavljali izvor daljeg nadahnuća, niti su shvatali, niti doživljavali umetničke iluzije...
Oni u sebi nisu imali čarobnu slamku koja ih je mogla spasiti i održati u životu...

Da se vratim na Vesnu... mislim da je umetnost u njenom biću ne slamka spasa, nego čamac koji
je nosi do obale...
Duboko patim u duši zbog jadne Vesne... Liči mi na sveticu...

Zalosno je sta sve poneke osobe prozivljavaju.Pogotovo Vesna.Ne znam dal' je to zasluzila icim,da joj se desava to sto se desava.Nikada nisam cuo ni procitao nesto lose o njoj i odjednom nema nista.Pise se na nekim forumima vest o njoj da veoma lose zivi.Tesko i zalosno.
Nije uopšte zaslužila
Vesna je divna osoba
Sjajna glumica
Imala divnu monodramu (gledao sam pre 8 godina)
Uvek se javi i uvek nešto lepo kaže
Ne znam u vezi njenih sinova ništa, ali nije zaslužila da je provlače kroz novine ni da bude sama i zaboravljena i nezbrinuta makar od strane države

Ako imamo državu

Poslednja izmena:
Država je presudila: ima 7.000.- dinara penziju...
Sta ce s tim iznosom.Ne verujem da ima dovoljno samo za komunalije.Sramota.Snimila je dobar broj filmova i dramskih serija.Ko zna koliko uloga je odigrala u pozoristima.Tako se ne pomaze jednoj dobroj umetnici,koja je veoma dobroga doprinela drzavi,a sad je niko i ne gleda,niti je spominje.

Nemoguće, minimalna penzija je preko 20 hiljada. Jedino ako joj se nisu nakačili oni državni uterivači dugova (izvršitelji) pa joj se odbija. Mada mislim da nni oni ne smeju da otmu više od trećine.
7.000.- dinara je podatak od prošle godine... Izjavila je da je otišla u penziju sa malo godina radnog staža... Danas verovatno ne bi ni mogla sa tih malo godina staža uopšte da ode u penziju...

Nije uopšte zaslužila
Vesna je divna osoba
Sjajna glumica
Imala divnu monodramu (gledao sam pre 8 godina)
Uvek se javi i uvek nešto lepo kaže
Ne znam u vezi njenih sinova ništa, ali nije zaslužila da je provlače kroz novine ni da bude sama i zaboravljena i nezbrinuta makar od strane države

Ako imamo državu
Stidim se pred njom u ime svih koji su je ostavili nezbrinutu...

7.000.- dinara je podatak od prošle godine... Izjavila je da je otišla u penziju sa malo godina radnog staža... Danas verovatno ne bi ni mogla sa tih malo godina staža uopšte da ode u penziju...
15 godina je minimum odavno koliko mi se čini. Tu je moguće da joj bespravno uzimaju više nego što smeju. Varijanta je da moraš da se žališ, a ako ne onda ih baš briga.

15 godina je minimum odavno koliko mi se čini. Tu je moguće da joj bespravno uzimaju više nego što smeju. Varijanta je da moraš da se žališ, a ako ne onda ih baš briga.
Jeste 15 godina minimum radnog staza i godine zivota,ali ona je imala vise od 15 godina staza garant,jer je odavno na filmu i TV-u,a u pozoristu ko zna koliko.Mlada je ona pocela da radi kao glumica.Ona je glumila u Diplomcima sa Borom Todorovic,Lanetom Gutovic,Djuza,Radmila Savicevic i mnoge druge legende i bardovi,naseg pozorista i filskog i televizijskog programa.Ona je 40 i neko godiste.Imala je ona bar 20 godina staza

Poslednja izmena:
O njoj pricamo,a sigurno je da je svaki glumas sa preko 20 godina staza zasluzio vecu penziju.Zalosno je sto samostalni glumci i nemaju uopste penziju,jer ne pripadaju ni jednom pozoristu,a zasluzili su.
Mogli su sami da uplaćuju doprinose kao i sve zanatlije... ali nisu... ili nisu zarašivali, ili su se rasipali na drugu stranu...
Drugo, znali su da su deo hiperprodukcije glumaca, kada ni za prethodnih 10 generacija nije bilo mesta u pozorištima...
Neki kelnerišu, neke se prostituišu, neki otišli u inostranstvo da čiste ulice, neke još uvek izdržavaju mame i tate...

Možemo samo da predpostavimo koliko je Olivera Katarina zaradila u pariskoj "Olimpiji" gde je pevala... ona kaže godinama,
ja u to ne verujem, ali neka bude 5 godina... Čak ni ne možemo da predpostavimo koliko je to puno para... i ona je vrištala i
izvrištala nacionalnu penziju koju joj ja ne bih nikada dala... sada kuka kako nema od kojih para da plaća podstanarske
troškove... ne lijem suzice za takve... više mi je krivo što su svi oslai umetnici sirotinjski prošli... slikari, vajari, muzičari koji ne
pripadaju turbo mega idiotima...

Back