Dragi, ako odlazis, povesces i decu sa sobom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mushmula

Aktivan član
Poruka
1.076
Dosla danas koleginica na posao besna kao ris. Vec duze vreme znamo da njen muz ima ljubavnicu i ona je upoznata s tim. Medjutim, sada je resio da se razvede i ode sa tom drugom. Imaju troje dece.

Kapiram da u danasnje vreme to i nije neka retka pojava, ali me je sokirala recenicom, koju je mrtva-’ladna izgovorila:

- Bogami, ako misli da ide, neka ide, ali decu ce da vodi sa sobom. Bas da vidim koliko ce da traje romansa sa 5-toro dece? (njihovo 3-je i 2-je od te druge; prim.aut.). A ne, ja da se zlopatim sa decom, a oni da uzivaju. ’Ocu i ja da uzivam! :rtfm:

blink-1.gif

Priznajem da sam se zapitao s kim ja to, u stvari, radim ovolike godine? Gde je ona brizna majka, kakvom se predstavljala, kad se tako lako odrice dece?

Ne sporim njeno pravo da i ona uziva, kako ona to kaze, ali da li ta potreba moze da bude jaca od majcinstva?

Zasto, u stvari, danas radjamo decu? Iz unutrasnje zelje i potrebe, ili da bi njima manipulisali?

Kako vi gledate na ovu pojavu? :think:

Blago njoj. :roll:

Kad samo pomislim kako bi se moja zena i ja krljali oko nase dece u slucaju razvoda braka...bruka. I to ne iz inata, hira itd., nego jer oboje ne mozemo da zamislimo zivot bez njih.

Sto se konkretnog slucaja tice...zanima me sta i kako to ide ako ona stvarno kaze da nece da zadrzi decu, a ni on isto nece da ih uzme? Sta biva sa tom jadnom decom?

Ne razumem kako deca roditeljima svojim mogu da budu teret i što je deca sprečavaju da uživa. Ovom rečenicom je rekla dovoljno o sebi, sebična žena, ne razmišlja kako će se deca osećati, jer će u svakom slučaju proći kroz bolan period razvoda....umesto da im bude oslonac i mirna luka u nadolazećoj buri, ona će ih iskoristiti da bi napakostila mužu....

Sto se konkretnog slucaja tice...zanima me sta i kako to ide ako ona stvarno kaze da nece da zadrzi decu, a ni on isto nece da ih uzme? Sta biva sa tom jadnom decom?

Nemam pojma, mislim da o njima preuzima brigu Sentar za soc.rad, iliti - zavrse u domu za nezbrinutu decu.

Ali nije to tema.

Poenta je u ociglednoj zelji majke da preko dece napakosti bivsem muzu, tako sto ce da mu ih uvali na cuvanje, pa i po cenu svoje majcinske ljubavi (ako je ima - nisam vise siguran).

Ima li tu logike, ili sam ja lud? :think:

Poslednja izmena:
Pazi sad ! A sto ''jadna deca ''?
Sud i Centri lepo odluce kome ce koje dete ukoliko ih razdvajaju i gotovo .
Po cemu su deca jadna ako pripadnu ocu a po cemu je ona losa majka ako ih da ocu ? Deca su zajednicka i mogu da pripadnu bilo kom roditelju i uopste odavno nije praksa da po difoltu ostanu majci . Znam nekoliko slucajeva oceva , sa vec odraslom decom sada , koji su ih po razvodu dobili kao bebe i nista manje ili vise problematike u odgajanju dece nisu imali nego majke koje ostanu sa decom .A znam i njihove majke i veruj da imaju odlican odnos sa decom i dan danas i pored sokirane okoline u tadanje vreme .
A i ta prica o ''krljanju '' oko dece bas ne pije vodu . Nedaj Boze da dodjete u tu situaciju , povod ce odluciti i zelju da se ostane ili ne sa decom

Dosla danas koleginica na posao besna kao ris. Vec duze vreme znamo da njen muz ima ljubavnicu i ona je upoznata s tim. Medjutim, sada je resio da se razvede i ode sa tom drugom. Imaju troje dece.

Kapiram da u danasnje vreme to i nije neka retka pojava, ali me je sokirala recenicom, koju je mrtva-’ladna izgovorila:

- Bogami, ako misli da ide, neka ide, ali decu ce da vodi sa sobom. Bas da vidim koliko ce da traje romansa sa 5-toro dece? (njihovo 3-je i 2-je od te druge; prim.aut.). A ne, ja da se zlopatim sa decom, a oni da uzivaju. ’Ocu i ja da uzivam! :rtfm:

blink-1.gif

Priznajem da sam se zapitao s kim ja to, u stvari, radim ovolike godine? Gde je ona brizna majka, kakvom se predstavljala, kad se tako lako odrice dece?

Ne sporim njeno pravo da i ona uziva, kako ona to kaze, ali da li ta potreba moze da bude jaca od majcinstva?

Zasto, u stvari, danas radjamo decu? Iz unutrasnje zelje i potrebe, ili da bi njima manipulisali?

Kako vi gledate na ovu pojavu? :think:
a gdje je onaj brizan otac, kakvim se predstavljao?
da li je moguce da potreba za svojim zivotom bude jaca od ocinstva?

ne serkajte vise

Pazi sad ! A sto ''jadna deca ''?
Sud i Centri lepo odluce kome ce koje dete ukoliko ih razdvajaju i gotovo .
Po cemu su deca jadna ako pripadnu ocu a po cemu je ona losa majka ako ih da ocu ? Deca su zajednicka i mogu da pripadnu bilo kom roditelju i uopste odavno nije praksa da po difoltu ostanu majci . Znam nekoliko slucajeva oceva , sa vec odraslom decom sada , koji su ih po razvodu dobili kao bebe i nista manje ili vise problematike u odgajanju dece nisu imali nego majke koje ostanu sa decom .A znam i njihove majke i veruj da imaju odlican odnos sa decom i dan danas i pored sokirane okoline u tadanje vreme .
A i ta prica o ''krljanju '' oko dece bas ne pije vodu . Nedaj Boze da dodjete u tu situaciju , povod ce odluciti i zelju da se ostane ili ne sa decom

Nigde ja nisam napisao da su deca jadna jer ce pripasti ocu. Deca su svakako jadna kada dodje do razvoda - oni prodju najgore uglavnom.

@Ansai: sto ti uvek imas potrebu da napises kako neko k*nja, s*renda itd.?

Da li se zna kakav stav je zauzeo otac u ovom konkretnom slucaju? Da li on zeli tu decu ili bar jedn, dvoje od njih troje? Ili ga uopste ne zanimaju?

Ko zna, možda je žena još u afektu.

Nije u afektu. Znala je za tu vezu i zivela u takvom braku godinama.

Ali da se odrekne majcinstva? :think:

Jesu li price iz sudnica, gde se roditelji otimaju oko dece, davna proslost?

Sad izgleda nastupa era - deca imaju vrednost dok smo u braku, ako nismo - niko ih nece.

Opet postavljam pitanje - zasto danas radjamo recu? :think:

Poslednja izmena:
Bliska drugarica mi je prosla bas kroz slican slucaj. Znam kako joj je uzasno bilo. Imala je 14-15 god.
Majka otisla sa drugim otac govorio kako treba da bude sa majkom. Dosla u situaciju da ne zna ni kome ce ni gde ce. Kao visak i teret.
Takva prepucavanja od rotidelja preko dece. Ja takve osobe ne mogu da nazovem rotideljima ako su u stanju to da urade.

Moze li zloba i pakost da budu jaci o roditeljske ljubavi?

Da li je ista vredno ispastanja dece koja su nastala iz njihovog hira, ne sopstvenog.

Tacno je da nije svako za roditelja.

Nije u afektu. Znala je za tu vezu i zivela u takvom braku godinama.

Ali da se odrekne majcinstva? :think:

Jesu li price iz sudnica, gde se roditelji otimaju oko dece, davna proslost?

Sad izgleda nastupa era - dok smo u braku - ok je, a kad nismo - niko ih nece.

Opet postavljam pitanje - zasto danas radjamo recu? :think:

u afektu je zato sto je ostavlja a ne zato sto ima ljubavnicu

ne kapiram zene koje trpe svaleraciju...kao da same sebe ne cene uopste
kolega od mog burazera ima zenu sa kojom je od srednje skole...tako nesto....gooodinama vec...i navodno je voli,ovo ono...a ovamo,hopa cupa sa nekim plavusicama.....od firme je dobio neki stan(koji mu firma placa mesecno) i nije rekao svojoj zeni za tu gajbu u koju redovno dovodi svoju fufu,a navodno ostaje na poslu i jadnicak,zaradjuje za lebac
njegova zena je ljubomorna kao pas i zna da on svrlja...i nista....sa njim je...

razvod i predaja djece partneru nije jednako odricanju od majcinstva :roll: dok u slucaju muskarca koji nije preuzeo djecu najcesce jeste..... i prodje bez komentara, a ne tek osude
stavise - podrazumjeva se
stoga ne vidim poentu ove zenomrzacke teme

Tema nije zenomrzacka. Naprotiv.

Slozices se da nije bas uobicajen slucaj da se majka 'ladno odrice dece, prilikom razvoda braka? O tome pricamo.

Ili sam ja neupucen? :think:

Tema nije zenomrzacka. Naprotiv.

Slozices se da nije bas uobicajen slucaj da se majka 'ladno odrice dece, prilikom razvoda braka? O tome pricamo.

Ili sam ja neupucen? :think:
slozices se da u nas nije bas uobicajan slucaj da muskarac 'ladno pozeli da zadrzi djecu nakon razvoda braka? O tome svi muskarci cute i skrecu temu

ili sam ja neupucena?

u afektu je zato sto je ostavlja a ne zato sto ima ljubavnicu

ne kapiram zene koje trpe svaleraciju...kao da same sebe ne cene uopste
kolega od mog burazera ima zenu sa kojom je od srednje skole...tako nesto....gooodinama vec...i navodno je voli,ovo ono...a ovamo,hopa cupa sa nekim plavusicama.....od firme je dobio neki stan(koji mu firma placa mesecno) i nije rekao svojoj zeni za tu gajbu u koju redovno dovodi svoju fufu,a navodno ostaje na poslu i jadnicak,zaradjuje za lebac
njegova zena je ljubomorna kao pas i zna da on svrlja...i nista....sa njim je...

Ja ne mogu da se otmem utisku da ovde ima vise osude ka njemu nego ka njoj.
Ako ona zna i to tolerise... sta to nas briga, ako njoj odgovara.

To da je ljubomorna kao pas a i dalje to tolerise, stavlja u isti kos i njega i nju, jedan koristi drugi budala.

Ima li tu neko za zaljenje ? Nema, ocito im dobro ako ne menjaju nista.

I ponovo ne mogu da se otmem utisku da ce jednog dana ( ako vec do sada nije ) ona pred decom da mu popuje ( ako kao sto kazes zna i ljubomorna je ) napravi scenu, ili jos gore da tom istom pricom okrece decu i puni im glavu pricama kako im tata ima ljubavnicu, dok ona jadna kuva sprema , radi, podize ih, i zrtvuje se za njih. Strasno.. ponovo ispiranje mozga dece stvarima od kojih treba da ih zastiti (daj boze da gresim)

Ne branim njega,ni najmanje... ali ne shvatam nju.

Ja ne mogu a da se otmem utisku da ovde ima vise osude ka njemu nego ka njoj.
Ako ona zna i to tolerise... sta to nas briga, ako njoj odgovara.

To da je ljubomorna kao pas a i dalje to tolerise, stavlja u isti kos i njega i nju, jedan koristi drugi budala.

Ima li tu neko za zaljenje ? Nema, ocito im dobro ako ne menjaju nista.

I ponovo ne mogu da se otmem utisku da ce jednog dana ( ako vec do sada nije ) ona pred decom da mu popuje ( ako kao sto kazes zna i ljubomorna je ) napravi scenu, ili jos gore da tom istom pricom okrece decu i puni im glavu pricama kako im tata ima ljubavnicu, dok ona jadna kuva sprema , radi, podize ih, i zrtvuje se za njih. Strasno.. ponovo ispiranje mozga dece stvarima od kojih treba da ih zastiti (daj boze da gresim)

Ne branim njega,ni najmanje... ali ne shvatam nju.

ma ne osudjujem njega vise nego nju nego samo kazem svoje misljenje o svrljanju...i jedna i druga strana su budale

a ovi nemaju decu...tako da nemaju koga da za*ebu i smore mu detinjstvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back