Drage moje dame....:)

Hvala vam ouno na chestitkama i pozdracima, najvishe na odgovorima....
Zapravo,ono shto je mene iznenadilo je to da od kad zhivimo zajedno, sve manje vremena imamo za sex...kazhem sex,jer uvek pronadjemo nachin da razmenjujemo nezhnosti,a dan nam je prepun obaveza pa kada i legnemo uveche,neretko se dogodi da smo toliko premoreni da se samo poljubimo i zaspimo zagrljeni. :)
Eto,to me je iznenadilo...:) ..a valjda ce se i te obaveze jednom stishati malo...

Мислим да је то некако нормално.
Просто, ма, можемо увек, хајде сад да спавамо...
Али, кад се роде деца, онда то буде занимљиво. :rumenko:
О томе неки други пут.

Hvala vam ouno na chestitkama i pozdracima, najvishe na odgovorima....
Zapravo,ono shto je mene iznenadilo je to da od kad zhivimo zajedno, sve manje vremena imamo za sex...kazhem sex,jer uvek pronadjemo nachin da razmenjujemo nezhnosti,a dan nam je prepun obaveza pa kada i legnemo uveche,neretko se dogodi da smo toliko premoreni da se samo poljubimo i zaspimo zagrljeni. :)
Eto,to me je iznenadilo...:) ..a valjda ce se i te obaveze jednom stishati malo...

E pa znači sve je u redu. To ti je klasičan brak.
A tek kad dete dođe, pa drugo...
Jedna moja drugarica mi je rekla da tačno zna kad je ostala trudna sa drugim detetom.
Tako je to, previše obaveza ubija libido, tj. premori se čovek.

A jedan zajednički drugar nam je opet rekao kako se on i žena takmiče ko će pre da zaspi kad legnu u krevet da slučajno ono drugo ne bi krenulo u akciju :mrgreen:

Naravno ovo nije pravilo, ali je prilično često...

dok sam bila devojka imala sam vremena na pretek. Da sam htela mogla sam i roman da napisem.
Vozila sam biciklu i do 50 km dnevno a sad samo do prodavnice i to da bih brze stigla a dok sam bila trudna nisam ni vozila.
Ispijala sam kafe i kafe sa drustvom uz beskrajne rasprave sa drustvom o smislu zivota, a sad se raspravljam sa decom sta smeju a sta ne i zasto i pijem kafu sama jer muz ne pije kafu i nikako da ga naucim da je kafa uzitak i da ne mora boleti zeludac od nje ako se stavi malo mlekceta.
Pre sam gledala serije i filmove kad ja hocu i koje ja hocu a sad gledam kad muz odvede decu u setnju ili kad nema crtani...
Kad mi se jela cokolada kupovala sam samo jednu a sad moram tri ili 4 ako oce i muz.
Pre me niko nije zvao maaamaaa maaamiceeee.... i nikad mi nije bilo nekako toplo oko srca zbog toga..., Zvali su me samo cero, dear sister....ili po imenu
Nikome nije mazio, onako znate vec, niko tepao, niko mi nije svaki dan govorio volim te najvise na svetu al da se meni to svidja i da mi to prja

....Da li vam je doshlo nekad da pobegnete glavom bez obzira i kako se borite sa tim? :heart:
DA!

Danas se sa osmehom secam tog intervala. Bili smo teski individualisti oboje i sve kockice su se slozile od kako smo doneli odluku da zivimo zajedno ali ne kao jedno.
Moje obaveze i prijatelji su bili samo moji, moj slobodan prostor je bila druga soba u stanu, njegovi rituali su ostali neugrozeni jer smo kupili dobre sluske pa sam mogla da zivim... naucila sam da koliko toliko cistim iza sebe, savladao je da mi je svetlo od zivota vaznije i poskidao SVE sa prozora...shvatio je da mrzim da izlazim petkom i nekako prihvatio da ga necu proganjati s kim je bio ako vec odlucim da ne idem.. zavolela sam veceru uz svece iako sam sva ko' sa trake..

Prilagodjavanje je bilo tesko, medjutim gubitak identiteta smo sporazumno odbili.
Danas znam da nikad ne bih prezivela onu simbiozu gde postoje zajednicki prijatelji, zajednicki restorani, rodbina, obaveze.... zajednicki je samo zivotni prostor i uzitak uz saznanje da ste kompatibilni, ali odvojene licnosti!

definitivno se mnoge stvari promene kad dodju deca
odnos postaje sadzajniji ali pocetak, dok je beba mala, je stvarno tezak
vremena za sex je sve manje, a obaveza sve vise
naravno ni brak nije isti posle godinu, pet, sedam, ili 10 godina, pa ni odnos prema sexu
cinjenica je da posle nekog vremena, koliko je odnos postao sadrzajniji, toliko sex polako dolazi u zapecak
zasto je to tako, ne znam, ali je gotovo pravilo
posle nekog vremena, kad shvatis da ti vreme nestane u toku dana, pocnes da hvatas zgodnu priliku (kad dete nije tu, kad ste sami itd)
ono to bas i nije spontano, ali vec sam davno pisala o tome kako sex cesto ode u zapecak zbog porodicnih okolnosti i nemanja prave prilike da budete samo vas dvoje u romanticnoj prilici i situaciji
ponekad je potrebna promena
zato sam pobornik flerta, on unosi svezinu u brak, jer je privlacna ideja da ste jos nekom privlacni osim svom partneru, vraca vam neophodnu seksualnu tenziju
ne kazem, to jeste vatra s kojom nije lako igrati se, umece flerta je zaista umece
mozda najvise od svega sto jednom prosecnom bracnom paru, da bi im sex bio kao na pocetku veze, nedostaje jeste - vreme

...koliko su se stvari promenile od kako ste pochele da zhivite sa dechkom,verenikom ili muzhem...? I ono shto me najvishe zanima = koje su to stvari?... Koliko su se promenile stvari medju vama,a koliko vash nachin zhivota?....Da li vam je doshlo nekad da pobegnete glavom bez obzira i kako se borite sa tim? :heart:
ja sa suprugom zivim godinu dana,imamo bebu:)
stvari se mijenjaju-normalno,al isto tako uvek se bojim da nas odnos ne zahladi,jer kazu kada dođe beba kako se nema vremena nizašta...ja ne mislim tako ,ja sam sada majka ali i dalje sam zena i koliko god da volim svoju bebu ,trudim se da njega ne zapostavim ne bitno u kome smislu,a to ocekujem i od njega.
Ne zeli ako sam u braku da vise nikad ne izadjemo,ne popijemo:zper:;)itd
smatram da se u brak,zajednica mora osvjezavati...ne dozvoliti da monotonija zavlada.
A to da li nekad dođe da pobjegnemo glavom bez obzira-to dođe,mislim da svakome to dođe..ali opet bolje je raditi na necemu nego bjezati,ali u krajnjem slucaju ako to vise ne bude zivot----ja BJEŽIM:bye:

Back