Pazi, jeste idiotski, "ja sam dobar prema njoj, ne zlostavljam je, ne vicem, ne pijem, precutim joj i kada sam u pravu, izlazim sa njom i kada mi se ne izlazi, pazim sta pricam da je na naljutim" a ona to ne ceni vec me zameni za nekog kretena.
Mislim da je kljuc u tome sto neko ko je toliko dobar i fin iz uvodne recenice, previse dobar i fin i radi sve samo da bi je zadrzao. Mozda ona tu oseti, da taj momak nema samopouzdanja i da ce uraditi sve samo da je zadrzi i da ce uvek biti kako ona hoce, jer on nema petlju da joj se suprotstavi, ali to vise govori o njoj, ako manipulise nekim jadnikom koji jedva nos zna da obrise. Stavise, ona je jos jadnija i takva osoba ti ne treba.
Problem je mozda i u tome sto dobri momci umisle da samo treba da budu dobri i da su tako automatski bolji od svih drugih i da ce onda da padaju na njih...pa nece. "Ja sam dobar, fin, momak, ne izlazim mnogo, ne pijem, ne vicem, ne tucem se, nisam nikada varao devojku, seks mi nije toliko bitan i ne trazim samo to od devojke". Dzaba, mozda ce im u pocetku to biti zanimljivo, ali sigurno nece da se bacaju zbog toga na tog momka. Ne znam, mozda ima i neko zensko koje ce reci, "on je dobar, fin, postuje me, malo je smotan, ali nema veze" i da to bude dovoljno.
A pazi i iz muske perspektive, fine i lose devojke, sta je privlacnije, ona fina koje ne sme da te pogleda u oci i koja crveni i koja nikada nije radila to, ili ona koja odlucno uzme stvar u svoje ruke

i vodi igru. Ne mislim ovde psihicke osobine, emocije, vec sirova seksualnost. Tako i sa zenama, ako si neki "je l' smem da te poljubim, da vodim ljubav sa tobom" verovatno ce u pocetku biti "kako je on fin i pazljiv, postuje me" a na kraju ce biti "aman covece bozji, samo me vise skini". Uzmimo recimo da u vezi devojke nisu one koje vode igru i donose odluke gde ce da se izlazi i sl. i onda dogovore se da izadju i ona pita "gde cemo" a on joj odgovori "gde ti hoces". I tako jednom, dva puta, 20 puta, i onda verovatno prestane da joj bude zanimljivo da ona donosi sve odluke, ne mora samo izlazci, letovanja, sta se narucuje, sta se jede, ovo ono, sve te odluke. Jednostavno receno, zeli da bude zensko u vezi, da neko drugi donosi odluke a ne da sav teret pada na nju i da ona vuce sve. Mozda su to neke urodjene ili naucene uloge, ali je tako.
Treba imati svoje ja ipak u vezi, ne zato da bi te zena volela i cenila, vec zbog sebe, jer kada se zaista zapitas, da li stvarno hoces da radis neke stvari samo da je ne izgubis i da li te stvarno vuce za nos? Da li te stvarno gazi jer si "previse dobar"? Moras imati svoje ja, to hocu, to necu, to volim, to ne volim, bez obzira da l' ce to njoj da se dopadne ili ne. Postoji mogucnost da ces popiti nogu, ali sta da se radi, ili noga i svoje ja, ili devojka i bez svog ja i da radis stvari koje te izludjuju i koje mrzis samo da bi te ona volela. Ima i ono da treba uspostaviti neke granice, mada sto bi morao da prevaspitavas nekog i da ga dresiras kao zivotinju? Meni treba devojka, normalno ljudsko bice, a ne neka zivotinja da je teram, vicem na nju i dresiram.
Sa losim momcima je stvar jer deluju samopouzdano, kakva pravila, boli me sta ce ko da misli, sta ce ko da kaze, a posebno ona. On se ne stidi i ne ustrucava da flertuje sa njom, da ima seks sa njom onako kako on zeli, da joj kaze ne, ne pita je gde ona zeli da izlazi nego je on vodi gde on hoce, jednostavno, ima svoje ja, inicijativu i plan, ne dozvoljava da ga neko gazi, a cesto i gazi, posebno ako mu stanes na zulj i hoces da ga obuzdas i pripitomis. Ovo je neka ekstrema, ima tu milion varijacija i nijansi naravno.
Na kraju, da, "svi muskarci (sa kojima sam bila) su kreteni", ali postovane dame, takve ste vi birale. Sta da radim smotanko, imas ti dusu i dobro srce i voleo bi je ko boga, ljubio tlo kojim hoda, ali nemas seksipila i odlucnosti.