Dr. Oetker Česnica

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.994
E pa sad

Iskoči na fejsbuku dva recepta za česnicu Dr.Oetker Srbija

U jednu ide 1 jaje u drugu ide čak 2 jaja

U komentarima je odmah krenula trka kako se the real česnica pravi

Od germe do ne germe
Sode birkabone
Prasak za pecivo

Komentari ispadali ko kiflice svaka žena oče da ima pravo

Medjutim jedan komentar mi je zap’o za oko

Reče lik na badnje veće nema večere tipa sto danas spremaju već se posti na vodi

I kod mojih u hercegovini a to pamtim još od malih nogu, jele se pole, znate to je krtola koja se prepolovi i ubaci se u kutiju u smederevac i kad bude gotovo bude to najsladja krtola ever i to smo jeli

Te opulentne večere sam upoznala tek kad sam se udala i otišla dole da slavimo bozic

Gnjecen pasulj
Gnjecen krompir
Posna pita
Riba
I salata od rokva

Bila sam sva u čudu

Šta spremate na badnju veće ? I da li ste to kao novo uveli ili je to u vašem kraju uvek bilo tako ?

IMG_2517.jpeg

Posnu hranu.
Presnu pogaču kao česnicu, voćni kompot, pitu krompirušu, pečenu ribu (oslić i škušu), posnu punjenu papriku sa orasima i posni deset ( posne banana kuglice).
Sos od jabukovog sirćeta, belog luka, morske soli i peršuna, koji ide uz ribu.
Bude i suvog voća, kome se ne svidi deset.

E pa sad

Iskoči na fejsbuku dva recepta za česnicu Dr.Oetker Srbija

U jednu ide 1 jaje u drugu ide čak 2 jaja

U komentarima je odmah krenula trka kako se the real česnica pravi

Od germe do ne germe
Sode birkabone
Prasak za pecivo

Komentari ispadali ko kiflice svaka žena oče da ima pravo

Medjutim jedan komentar mi je zap’o za oko

Reče lik na badnje veće nema večere tipa sto danas spremaju već se posti na vodi

I kod mojih u hercegovini a to pamtim još od malih nogu, jele se pole, znate to je krtola koja se prepolovi i ubaci se u kutiju u smederevac i kad bude gotovo bude to najsladja krtola ever i to smo jeli

Te opulentne večere sam upoznala tek kad sam se udala i otišla dole da slavimo bozic

Gnjecen pasulj
Gnjecen krompir
Posna pita
Riba
I salata od rokva

Bila sam sva u čudu

Šta spremate na badnju veće ? I da li ste to kao novo uveli ili je to u vašem kraju uvek bilo tako ?

Pogledajte prilog 1666935
radi kako ti je lakse, a da bude ukusno i ne brini sta ce komsinica da kaze ;)

ма Бадње вече шаран на пиринчу, преко дана парадајз чорба и резанци са маком и орајима. :lol:

чесница од теста за развлачење, са све орасима, шећером и медом.
кида се на Божић.(Срем).
Всилица - исто тако, само са медом.

Kako se posti,postoji tipik,koga zaista zanima moze da se informise.
Mi nikad nismo postili na vodi.Mislim da je taj strogi post za monahe ili vjernike koji su bas predani postu i duze poste.Ne mogu za sebe reci da sam ta.
Za Badnje vece se obicno sprema npr.prebranac,posna sarma,riba,riblja corba,neka posna pita..suvo voce,neki posni slatkis.

Back