Prolog
Neki ovde plaše nekim polubogovima koji se odnekud javljaju!
Za informaciju tima što plaše ljude polubogovima, ne znam zašto to polu, služi za plašenje-polubauk kruži poluevropom(nikad razumeo), osim trojstva, puni bogovi, polubogovi i ljudi postoji još štošta, nije sve tako crno sivo belo. Postoje Pegazi, Čarobnjaci, šumski trolovi, pećinski drekavci, postoje vile i odavno postoje ljudi (Smrtni, dokumentovano) koji su se šnjima pobratimili te ih zovu svojim posestrinama i dozivaju ih baš kad im ustrebaju, a od njih odjekuju glasovi baš kad to i požele. A moglu se kleti da od njih ni abera, jer tako se i namesti ko da ni abera 100 godinica.
Gluva soba mi je potreba
Imam svoje krugove i na njih mogu da bacim pogled
Postoje ljudi oko mene. Svaki od njih ima svoj krug i u njemu boravi, u te krugove mogu da se uvučem i da boravim, ali boraveći na papiru i nevidiš bogzna šta, prateći linije zamišljaš oblik. U tim gostujućim krugovima ima nečega,naslutio sam nekolicinu entiteta šta je to ne znam, al znam da je korisna stvar, znam da toga u mojim krugovima nema, i da su neki naslućeni entiteti sveprisutni u svim "gostujućim krugovima"
Pogovor
Senka mi je samo ufircana
cvrčak mi je savest
Međ talase gore mogu samo po protokolu
i na kratko
Rumpelstilkin mi je knjigovođa i domostroitelj