Dozvole 2010

• Začetnik teme Začetnik teme 2big
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam sa juga Srbije tacnije iz Nisa,dozvola za pecanje za juzni deo je kostala oko 3000/4000 din. i sto je najgore,mogao sam da pecam samo na Moravi/Nisavi i na okolnim jezerima.. A sada 5500 i vazi za celu Srbiju ! :) Ali sto kaze Deky75 dobro bi bilo da se to ulaze za ocuvanje ribljeg fonda..
A i pricao sam sa ribocuvarom i kaze covek sledece:

1. Dnevna dozvola = 2000 din.
2. Kazna (pecanje bez dozvole) = 50 000 din.
3. Godisnja dozvola = 5500

Pa vi vidite sta vam se vise isplati.. ;)

Ja sam sa juga Srbije tacnije iz Nisa,dozvola za pecanje za juzni deo je kostala oko 3000/4000 din. i sto je najgore,mogao sam da pecam samo na Moravi/Nisavi i na okolnim jezerima.. A sada 5500 i vazi za celu Srbiju ! :) Ali sto kaze Deky75 dobro bi bilo da se to ulaze za ocuvanje ribljeg fonda..
A i pricao sam sa ribocuvarom i kaze covek sledece:

1. Dnevna dozvola = 2000 din.
2. Kazna (pecanje bez dozvole) = 50 000 din.
3. Godisnja dozvola = 5500

Pa vi vidite sta vam se vise isplati.. ;)

Dozvola trebala da bude (na nivou cele srbije) 4.600 to je obaveza prema savezu odnosno korisniku vuoda, a ostatak je clanarina udruzenja. em je dozvola skupa, a kako vidim clanarina u tvom udruzenju je cela hiljadarka. Nebi bilo mnogo ako bi se sav taj novac pametno utrosio

Malo je mnogo za naš "standard" (mislim na dozvole nas koji idemo na pecanje 3-5 puta godišnje), bilo bi dobro da svaka voda i,a svoje ribo čuvare i da proveravaju sve koji su na vodi! Ima gomila dripaca koji koriste sve i svašta i nemilosrdno uništavaju sve živo u našim vodama!!! Oni se isto karakterišu kao i neko ko ode jedom u godini na pecanje sa porodicom a uhvate ga bez dozvole! Trebalo bi napraviti godišnje dozvole u koje bi se upisivalo koliko si puta bio u ribolovu pa da na osnovu toga i platiš pošteno na kraju sezone! Ako te uhvate u prevari , onda zatvor bato pa ti gledaj!

Znam ja ....
DTD, Tamis i Dunav su poribljeni zadnji put tokom novembra meseca prosle godine...
JA sam ih poribio pustajuci kedere koji su mi ostali na slobodu (a sada je i to zabranjeno) ;)

I ja sam za to da se uvedu i takve dozvole !!!
Ja idem jednom mozda dvaput godisnje na pecanje, cisto da sam pored vode.
I mislim da je puno da dam 5000+dinara za to.
Znaci idem na crno ako prodje prodje ali niko me ne dira,ali bih dao do 2000 din za to!!!

Back