Dozvola za rusenje

Leeman

Zainteresovan član
Poruka
428
Zdravo svima :)

Imam sledece pitanje jer mi Geodetski Zavod / Katastar ne odgovara na mejl niti se javljaju na telefon:

Ako za rusevnu kuću postoji dozvola za rusenje izdata pre 10 godina ali je nekadasnji vlasnik preminuo a njegova cerka nasledila plac sa kućom i zeli istu da porusi ali se dozvola ne vodi na njeno ime da li treba pre rusenja nekoga da obavesti i da li je potrebno izvaditi novi dozvolu.

Kuca se nalazi u Subotici a mi smo u Madjarskoj sa prebivalistem i imacemo nedelju dana vremena da sve zavrsimo (samo rusenje i zavrsni radovi traju oko 4 dana) pa nam je bitno da cim stignemo sto pre krenemo sa poslom.

Hvala unapred na pomoci!

Dozvola za rusenje se odnosi samo na objekte zasticene nekim zakonom, posto se radi o nasledju ima mnogo nacina da se sprovede rusenje bez posledica. Medjutim, vi verovatno znate daa je dozvola doneta na nezakonit nacin, sto nije vasa stvar, ali se plasite naknadnih posledica. Lako moze da se desi da onaj ko je babi dao dozvolu saceka da srusite kucu i oduzme vam plac. Ta mafija ne preza od toga da vam posalje tu dozvolu nezaavedenu u svojoj arhivi i da kao takva ne vredi.

Dozvola za rusenje se odnosi samo na objekte zasticene nekim zakonom, posto se radi o nasledju ima mnogo nacina da se sprovede rusenje bez posledica. Medjutim, vi verovatno znate daa je dozvola doneta na nezakonit nacin, sto nije vasa stvar, ali se plasite naknadnih posledica. Lako moze da se desi da onaj ko je babi dao dozvolu saceka da srusite kucu i oduzme vam plac. Ta mafija ne preza od toga da vam posalje tu dozvolu nezaavedenu u svojoj arhivi i da kao takva ne vredi.
Nista mi nije jasno sto ste napisali, dozvola je legalna a objekat nije zasticen nikakvim zakonom pa mi nije jasan komentar?!

Back