Dozvola za nosenje oruzja

Shag Ivory:
Nina2:
Molim?! :shock:
Nisi to znala? :roll:

Jel to nesto po nekom novom pravilu?! Posto znam da su se nekada u Srbiji dozvole delile i shakom i kapom samo je bilo dovoljno da se prijavi oruzje.
A da sam shokirana jesam, jer ne mogu da verujem da policija nema pametnija posla nego ide po komsiluku?! :shock:
Ovde (ljubljana) je dovoljna potvrda od psihijatra da si (koliko toliko ;) ) normalan. Mislim..ici komsijama..ma dajjj 8)

Pa, moram se ograditi da ne znam kakva je nova procedura... govorim o iskustvima (iz prve ruke) od pre :roll: ne znam...5, 6, 7 godina... kada je cale trazio dozvolu, komsije su nam pricale da su dolazili i raspitivali se. Neki caletovi prijatelji su imali ista iskustva... eto. Nemam drugih saznanja, tj. nisam u materiji... to je bila moja, cisto laicka obzervacija.

Nina2:
Shag Ivory:
Nina2:
Molim?! :shock:
Nisi to znala? :roll:

Jel to nesto po nekom novom pravilu?! Posto znam da su se nekada u Srbiji dozvole delile i shakom i kapom samo je bilo dovoljno da se prijavi oruzje.
A da sam shokirana jesam, jer ne mogu da verujem da policija nema pametnija posla nego ide po komsiluku?! :shock:
Ovde (ljubljana) je dovoljna potvrda od psihijatra da si (koliko toliko ;) ) normalan. Mislim..ici komsijama..ma dajjj 8)
E pa vidiš,ovde je tako.I nikada se dozvole nisu delile kapom i šakom..uvek je postojala provera.
Policija na čijem reonu živiš i ovako zna sve o tebi..ali obavezna je provera i kod komšija.
To je to.

0077:
E pa vidiš,ovde je tako.I nikada se dozvole nisu delile kapom i šakom..uvek je postojala provera.
Policija na čijem reonu živiš i ovako zna sve o tebi..ali obavezna je provera i kod komšija.
To je to.

Jesu, jesu...period odmah nakon rata, znam bar trojicu ljudi koji su je dobili samo prijavom oruzja. Ali nebitno, bilo pa proslo.
Kako god, malo mi se cini bezveze ta provera kod komsija, sta ako si nekim slucajem posvadjan sa komsijama? 8)

A ti govoriš o legalizaciji oružija,to je malo različito.
Ako si posvađan sa komšijama i komšija kaže da si mu pretio nešto od oružanog lista i dozvole ništa :wink:
A ako se desi da se potučeš i braniš sebe od neke barabe i povede se krivični postupak..oduzimaju ti oružje do okončanja postupka ili donesu rešenje da moraš da otuđiš oružje u roku od godinu ili 6.meseci.

0077:
A ti govoriš o legalizaciji oružija,to je malo različito.
Ako si posvađan sa komšijama i komšija kaže da si mu pretio nešto od oružanog lista i dozvole ništa :wink:

Kao sto sam i predpostavljala naravno :wink: Bolje je sto ovde nema tih provera, pa ja i ne znam svoje komsije. Ovde ljudi (bar u zgradama) nesto i ne razvijaju te neke komsijske odnose, valjda zato policija i ne proverava 8)

A ako se desi da se potučeš i braniš sebe od neke barabe i povede se krivični postupak..oduzimaju ti oružje do okončanja postupka ili donesu rešenje da moraš da otuđiš oružje u roku od godinu ili 6.meseci.

U svakom slucaju izgleda da ne moze da se nabavi pistolj legalno a da to ne sazna komsiluk,a shodno tome da se rasire glasine razlozima zasto si nabavio oruzje. Mozes biti posten covek kojeg ce komsiluk,metodom ogovaranja(inace,veoma omiljena metoda medju nasim komsilukom) da okarakterise kao kriminalca.

Back