Dozvola za gradnju-promena krova

aleksa91

Početnik
Poruka
2
Pozdrav svima!

Zanima me procedura za dozvolu za gradnju/rekonstrukciju na kuci.

Radi se o kuci koja je gradjena 1990-te. Kuca je u osnovi 10x11 m, na sprat. Krov je dvopadni (istok-zapad), a sece sprat (kosnici) na 1.4 m.

Planirani radovi su:
- nadogradnja (kosnici), istocna i zapadna strana, sa 1.4 m od ploce na 2.4 m.
- izgradnja terase duzine 7 a sirine 3 m, na prizemnlju i jednako na spratu.
- izgradnja sise oko cele kuce od 80 cm od fasade, osim na terase gde je 20 cm
- rekonstrukcija krova; krov na dva pada sadasnji, preradjuje se na krov na 4 pada, sa badzom nad tarasom

Zanima me procedura za izgradnju ovih radova, šta treba pripremiti i kome se tačno obratiti, vreme potrebno i naravno cena dokumentacije (otprilike)?

Hvala vam unapred! Pozdrav!

Aleksandar

Pozdrav svima!

Zanima me procedura za dozvolu za gradnju/rekonstrukciju na kuci.

Radi se o kuci koja je gradjena 1990-te. Kuca je u osnovi 10x11 m, na sprat. Krov je dvopadni (istok-zapad), a sece sprat (kosnici) na 1.4 m.

Planirani radovi su:
- nadogradnja (kosnici), istocna i zapadna strana, sa 1.4 m od ploce na 2.4 m.
- izgradnja terase duzine 7 a sirine 3 m, na prizemnlju i jednako na spratu.
- izgradnja sise oko cele kuce od 80 cm od fasade, osim na terase gde je 20 cm
- rekonstrukcija krova; krov na dva pada sadasnji, preradjuje se na krov na 4 pada, sa badzom nad tarasom

Zanima me procedura za izgradnju ovih radova, šta treba pripremiti i kome se tačno obratiti, vreme potrebno i naravno cena dokumentacije (otprilike)?

Hvala vam unapred! Pozdrav!

Aleksandar

kakva ti je lokacija ? kakav si sa komsijama i koliko si udaljen od medje sa komsijom?

Manje mesto u opstini Loznica. Sa komsijama sam dobar, barem tako mislim. Objekat nije blizu medja, vise od 15 sa svih strana.

Za gradnju od 1990te godine, uplanjena je kuca na sprat, tako da ovom planiranom sadasnjom rekonstrukcijom nema dodavanja korisne povrsine, prosirujem samo spoljasnu tarasu.

Pitanja koja sebi postavljam:
- Kojoj drzavnoj ustanovi treba da prosledim planove? Koja je procedura? Koliko traje?
- Planove sam radio ja, imam diplomu gradjevinskog inzenjera Svajcarsku, dali se moj potpis vazi i u Srbiji, po ovom pitanju dozvole?
- Izvodjaci radova bi bili majstori iz sela, kao uobicajno u tim delovima, u slucaju ispekcije dali bi bilo problema ili postoji pravo na takozvani pomocni rad ?

Hvala vam u napred.

Aleksandar

1. Uzimaj materijala i kreci .Ako komsijama ne smetas ,na selu ti ne treba nista. 2. Idi u gradjevinsku inspekciju pa pitaj odakle da pocens sa pipirima i ocekuj da te kosta puno ,uvek treba jos neki papir pa ces da krenes u gradnju u novembru. Preporucujem opciju 1.

Back