Downton Abbey

luka19m

Zainteresovan član
Poruka
243
Gleda li neko ovu fenomenalnu seriju? Ako gledate, podelite utiske... Serija je jako popularna, emituje se u preko 100 zemalja, ali msm da nasa zemlja jos nije otkupila pravo na emitovanje. Ali imaju da se skinu sve epizode na torentu, i naravno, ima prevod da se skine. Svako bi stvarno trebao da pogleda seriju, prirasce vam uz srce odma. :)

postavio sam ja isto bezuspešnu temu
http://forum.krstarica.com/showthread.php/534670-Downton-Abbey

ekstra je serija
period, scenario, okruženje, gluma, ma sve
vrhunska
taman ukomponovana ozbiljnost, drama, humor, intriga, romansa sa istorijskim razdobljem
naravno megi smit mi je favorit
nervira me amlo ova prefigana ledi meri
i tomas isto mi je lik

kakvi su glupaci ovi naši sumnjam da ce i otkupiti iko
eventualno RTS, mada sumnjam kad da je daju
možda subotom sda kad ide miss marpl ili noću umesto šerloka

postavio sam ja isto bezuspešnu temu
http://forum.krstarica.com/showthread.php/534670-Downton-Abbey

ekstra je serija
period, scenario, okruženje, gluma, ma sve
vrhunska
taman ukomponovana ozbiljnost, drama, humor, intriga, romansa sa istorijskim razdobljem
naravno megi smit mi je favorit
nervira me amlo ova prefigana ledi meri
i tomas isto mi je lik

kakvi su glupaci ovi naši sumnjam da ce i otkupiti iko
eventualno RTS, mada sumnjam kad da je daju
možda subotom sda kad ide miss marpl ili noću umesto šerloka

da, serija je jako kvalitetna, toliko je dobro uradjena, ali nazalost zivimo u takvoj zemlji gde prolaze samo turske i spanske splacine, a ovako kvalitetne serije ne uspevaju, nazalost.
od likova mi je definitivno najbolji lodr Robert, ali me je jako razocarao zbog onog poljubca sa sobaricom, to mu uopste nije trebalo. a lejdi Meri jako volim, ona je posle lorda omiljena. :)

i drago mi je da ima bar jos neko ko prati ovu seriju. :)

Serija je vrh vrhova... Tek sam počeo da je gledam (početak 2. sezone) a od prve epizode sam poprilično navučen.
Nažalost, serija u Srbiji nije naročito popularna zato što je zaista niko ovde ne pominje. Msm, ne mogu ljudi da gledaju nešto za šta nisu čuli, a iskreno mislim da ni naše TV stanice nisu čule za nju a ne da je šteta, nego je to strašno.
Ono što je spektakularno jeste da serija nema nikakvu "tešku" radnju već je sve lagano i prelepo. Jako realno oslikava taj vremenski period.
Sve u vezi serije je prosto savršeno (lokacije; odela; automobili... i Megi Smit (Pored ostalih, naravno, blistavih glumaca i glumica - ali Megi je Megi; Dovoljno je samo reći da je žena sama smislila većinu njenih replika u seriji koje su ne malo smešne...).
Takođe, lord mi je za sada omiljeni lik. Meri me blago nervira (za sada) sa svojim stavom ali je prosto obožavam što je to 100% ona. Hju je odlično izneo ulogu i nisam jedini koji je provalio da možemo pogledati stotinu njegovih filmova a da nećemo provaliti da je on u njima glumio jer se prosto stopi u ulogu potpuno, promeni glas i naglasak, a ako to nije definicija odličnog glumca, ja ne znam šta jeste.

Serija...ne znam šta da kažem... Prosto ne kapiram zašto je gledam ali ne mogu da je ne gledam koliko je dobra. Apsolutno, neopozivo, neporecivo - moja topla preporuka!

Back