Dotaći dno

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
103.653
Muči me sve. Muče me ljudi oko sebe. Muči me koliko nema uvažavanja bližnjeg. Muči me koliko nema saosaećanja sa patjom drugoga, čak i ad nije bližnj, Muži me kada vidim da ljudi prolaze Knez mihajovom i curici sa psom ne dau ni pare niti "povećuju išta pažje" zato što misle da "to nije sistemsko rešenje". I onda lažu sami sebe dok malena Milivojevićka ima slučaj koji vrlo lako može bti rešen, kada bi neko samo posvetio minut svog vremena. Ali ne, ljudi lažu sami sebe. Zašto? Da bi zadovoljili soptveni ego. KAžu sebi da "ne mogu ništa da učine" i tako to koriste da bi spavali miro tokom noći.

Šta raditi?

Poslednja izmena od moderatora:
Da razumem.
To je normalno sto ti je muka od mnogih stvari znaci da si ti normalana osoba.

A odgovore na ovo: Šta reći kada ne znaš šta je odgovor i ima li ikakfog odgovora?
moze ti dati samo Biblija.
Meni je Biblija dala sve odgovore i dala da spoznam istinu.
Onda je sve lakse i drugacije kada na stvari naucis da gledas iz duhovnog ugla.
Psihologija ne moze tu puno pomoci.
Pitanje je samo da li to zelis...
pozz
Za pocetak ostavi se ljudi oko tebe bavi se sobom i svojim zivotom...
Jer to nam je cilj - zivot - vecni zivot
vidi sta mozes promeniti i kako mozes pobosljati sopstveni zivot,
a poroci ti nece pomoci samo ce te unistiti

a sve ostalo kako Solomon kaze sve je tastina i trcanje za vetrom...

@Slaven777 zao mi je sto te citam(?) ovakvog,covece, nisam te skorije video ovako ekspresivnog..:(
ali ne ocajavaj, nije sve tako crno, crnji je negro soko stark..:cool: Salim se, glavu gore, nije problem u tebi
i to znas, ali bice ako nastavis redovno da upraznjavas alkoholni `turizam`..ajd nek bude izlet, kapiram...
i znam tu muku, taj veltshmerc, i cinjenicu da ce pola foruma sad da gugla tu rec :lol: ali nije ni to lose.:)
cinjenica da si iznad proseka treba da ti znaci nesto, da si u stanju da budes svetionik onima kojima je to potrebno
i da te nadju znani i neznani brodovi noseni svetskim vetrovima koji su tebi potrebni i koji ce to prepoznati...;)
dobar bend iz 90ih Blokout pevao je u refrenu: zaroni u vodu i pogledaj gore ... naglasak je na ovom poslednjem;)
neka ti glava ne ostaje da zagleda dole, a ni pod vodom ili srodnom tekucinom, ak me razumes.;) ajde, uzdravlje, drzi se
i ne veruj da prosek cini vecinu.;) tu se svako uvek zahebe.:cool::lol::ok:

Osnovna stvar je u ljigavosti i neistinama...
Lazi su potrebne za funkcionisanje ljudi, ali prevare i obmane nisu potrebne.

Medjutim, osnovna stvar je i sto se ne moze sve izreci u 1 oj recenici nego u 5.
Ali niko ili retko ko moze da isprati 5 recenica.
Tako upadamo u rupu bez dna...tj preduboku da bi izasli iz nje.

------------------------------------------------------------------------------
U svakom trenutku na svakom mestu prema svakom coveku moramo jasno razlicito tretirati kvalitetno od nekvalitetnog.
Naizgled to radimo iz svoje sebicnosti , ali to nije tacno....
Osnovno srpsko pravilo je vazno je da je prema meni dobar, a ne kakav je prema ostalima.....ocigledno korupcija kriterijuma kvaliteta....

Ljudi ne praktikuju takvo postovanje, i onda se to izgubi kao magla u drustvu.
Najposteniji se povuku , sakriju kao gusteri ispod kamena....cute...
Zamene ih bukadzije, ljudi koji su ugodni kad ti je dobro , kad si u naletu, a koji su ti mrski kad si u padu, jer ista prica sad ocigledno postaje vesnik tvog nestanka..

Ko radi ima i para, npr...dok ti stize novac u velikim kolicinama takva poslovica je potvrda vrednosti, medjutim kad zasusi, odjednom postaje jasno da je puno toga mutno u vezi sa pozicijama i sta se ustvari vrednuje, podobnost i pozicija ili vrednost uradjenog...

I tako ljudi otkrivaju toplu vodu , tj poznato koje su prikrili sebi jer im je bilo ugodno da to zaborave...

Od kad je ljudi postoji zelja za zloupotrebom drugih, sve sto je manje mocno i snazno se iskoristi ili oni koji mogu da se naloze...
Ranije su i mentalni bolesnici bili meta.....korisceni za testiranje bojnih otrova, elektrosokova, teorija selekcije, zabrana, mucenja, jednostavno zato sto ne postoji ili nije postojala moralna prepreka da se ne zloupotrebljavaju.

Danas postoji moralna prepreka da se zloupotrebljavaju dushevni bolesnici ali ne postoji moralna prepreka da se zloupotrebljavaju dve druge brojne kategorije, senilni i siromasni....
A verujem da je bar jedan detalj koji razocarava u vezi sa jednom od ove dve grupe obespravljenih ljudi u koju mogu da upadnu skoro svi....

Ali krace napisano za ovaj trenutak, mi imamo kolaboraciju seljackog kulturnog kodeksa i feminacizma.....

Seljacko , uzmi kao seljobersko , da ti bude lakse da razumes.
Slicno je i u vecini slucajeva isto...
Nasilje, plitki um, lukavstvo umesto inteligencije, kontrola preko destrukcije a ne preko mogucnosti.
Prikaz moci kao osnova....a ne opcija ravnopravnosti...

Nestala je opcija gradjanskog razmisljanja i sad to ne pogadja ljude, zabole ljude za gradjansko ali onda ih pogadja sto ne mogu da kad su slabi animiraju proseljacko...jer proseljacko se animira samo na snazno i uzajamno korisno...

Evo jos prostijeg primera..

Kad nastupim kao mocnik, da resim neku nepravdu, ili lose pojave....svi kojima ce to da koristi ne pomazu , nego se nameste da budu prvi u redu kad se to resi da se okoriste....

Kad dodjem i kazem, hajmo ko hoce da ulozi da napravimo npr neku teritoriju gde ce se negovati neke druge vrednosti, kao sto se npr u istrazivackoj stanici neguju sposobnosti istrazivanja, naucni kompleks neguje naucno proveravanje eksperimenata...
Svi to ismeju sa dva argumenta....trazis pare, lopov si....ili nisu to mogli ni jaci igraci od tebe, sto je netacno , jer nisu ni pokusavali..

A kad zatreba onda nema....

To je ta slabost prema mediokritetu i mainstreamu, koja od ljudi cini robove i policijske sluzbenike u sluzbi mediokriteta prema ostalima....
A onda potpadnu pod dejstvo drugih a istih...

Sve od straha da ne budu prevareni ceo zivot zive u prevari.

Postoje dve tebi potrebne vrste ljudi...
Prvi su oni koji ne ponizavaju one koje mogu , nego zive sa njima i pored njih.....To vidim na primeru mog burazera, koji je slabasno , naivno stvorenje pa opet oko njega se okupe ljudi koji nemaju zlih namera...

Ja ne cinim zlo drugima ali sam opasan na prvi pogled, tj imam snagu i onda to uplasi takve ljude, jer je logika ako imas neke sposobnosti to treba i da upotrebis, sto je samo prikaz koliko je ovde kod nas odsutna etika i Etika...
Zato imam ulaz u takva njegova drustva, ali nemam mogucnost da ih sam kreiram...

Druga grupa ljudi koji ti trebaju su ljudi koji ne ubadaju u ledja....ograniceni kodeksom, oni su paralisani i prilicno nesposobni u danasnjem okruzenju u Srbiji...
Ali ne smetaju kad im se pomaze, niti ocekuju nesto niti se od njih ocekuje nesto...ali postoji socijalna interakcija...
Neki ih zovu bednicima....tj nema tu neke velike love cak i kad imas biznis sa njima, ali su potencijal koji pomaze u socijalnom tkanju...
Navodim primer, ako sir prodajes za 300 din po kg, a dobar je prva klasa i super obradjen, onda vremenom, kroz godinu dana, dobijes grupu musterija dovoljnu da vise ne moras da placas zakup na pijaci , tj doneses i dojavis vreme i imas dovoljno da svi dodju i pokupe onoliko koliko im treba....
Niko ne mesetari , svi tiho funkcionisu , niko nikad bolje od proseka i bede nece biti , ali se uspostavljaju veze koje pomognu nekad, npr u vreme covid zabrane, to funkcionise...

A sto se tice samoubistva, jedna ozbiljna moja poruka svima je, ako zelite da se samoubijete, poklonite mi mesec dana svog zivota...
Ionako ste resili....izdrzacete tih mesec dana..
Da se tih mesec dana borite onako kako vam ja kazem i gde vam kazem za nesto sto je bolje, bez straha jer straha vise nemate, ako nemate sta da izgubite...
Posle tih mesec dana borbe na nacin koji ja kazem, verovatno cete sebi reci , pa ima da teram da im oci vadim....ili cete videti toliko razloga zasto ne treba da se ubijete...

muka mi je od naprednjačke ceca lukas srbije. opšte pljačke, prostakluka, bahatosti...
što reče neko - ako srušimo ovog govnara radovaću se kao ono dete što je dobilo reket. mada ova većinska stoka od naroda ne zaslužuje boljeg, zato sam sebe i prestao da smatram srbinom, kao što sam pre više decenija napustio i religiju i postao ateista.

tema - probaj fizički rad, dobar je za psihu. odlazak na selo što dalje od ljudi, čitanje knjiga tamo na ležaljci uz sunčanje, sređivanje neke male kućice i voćnjaka.... da nemam vikendicu za povući se povremeno, ladno bih poludeo.
a nije loša opcija i prodati sve, napustiti zemlju i nikad se više ne vratiti...

@Slaven777 .... to sto ti sada prezivljavas, sveje nemire, MUKU, to je svako od nas nekada izgurao. I pregurao.
Ne vidis resenje u Beogradu ? Preseli se.
Ja sam 40god ziveo u Bg i dalje mi negde nedostaje ali u sta se pretvorio nije mi se dopadalo.
imao sam srecu i sansu i preselio se.
I sada cu biti veseo kada odem u Bg kao turista. Koji zna svaki cosak od blokova preko centra i dalje. Gde god poglodom sezes.

Muka ti je? Hmmmmm a da zaviris u "sebe" da pokusas da iscackas cime si to trenutno nezadovoljan.
Detekcijom sta je problem je vec pola resenja jer ces znati sa cime se boris.

Nemoj da Ti je muka, to je samo period gde si trenutno vise osetljiviji samim tim i podlozniji za negativne misli.

"I to ce proci" !

Pozdrav

Mozda ovo pomogne nekom...

Vecina sadrzaja u savremenom svetu su multiplikatorski agensi...
Tj ono sto bi mi nazvali pojacivaci emocija ili ukusa, kao sto je secer i so npr...

Secer i so osim slatkoce i slanosti imaju osobinu da pojacaju ukus koji je pored njih, tj slano meso ima intezivniji ukus masnoca ili zagorenog ili dima nego neposoljeno...
Ukus ulja i aroma takodje se pojacava secerom...

Tako i kod emocionalnih sadrzaja...
Mnoge slike se mogu napraviti da budu pojacivaci emocije u kojoj si, a da nisu izazivaci emocije..
To zna da zavede osobe pa pomisle tragicnije o svom trenutnom stanju kad nalete na nesto sto ih inace puni jednim osecanjem a tada ih puni totalno drugim osecanjem pa ih to zbuni i shokira...

Obicno tragicno sto shvate...
Kao preteranost svog trenutnog iskakanja iz shina...

Vecina ispraznog ljudstva voli ovakve sadrzaje, jer ih mrzi i mrze one sadrzaje koji zahtevaju stav i razmisljanje prilikom konzumacije....
To nekad proizvede i bes prema bas takvim stvarima...usled osecaja ostavljanja i neispunjenja ocekivanja...
Ocigledno slabe tacke kod kriza i depresivnih epizoda...

Naravno u Srbiji ce vecina ovakvu pricu pretvoriti , lupa gluposti , ke... svira q i slicne degradacije ispricanog...Tako da nema sanse da nesto ovako bude ozbiljnije shvaceno ni od strucnog lica ni od zrtava takvih umetnickih predmeta...

Moj savet je obicno klasika balkanski savet...
Ucini sebe svetskim covekom koji nije vezan za ponudu usluga ni medicinskog ni naucnog sadrzaja samo u Srbiji ili Balkanu, vec da si silom prilika tu u jednom trenutku.....

Da razumem.
To je normalno sto ti je muka od mnogih stvari znaci da si ti normalana osoba.

A odgovore na ovo: Šta reći kada ne znaš šta je odgovor i ima li ikakfog odgovora?
moze ti dati samo Biblija.
Meni je Biblija dala sve odgovore i dala da spoznam istinu.
Onda je sve lakse i drugacije kada na stvari naucis da gledas iz duhovnog ugla.
Psihologija ne moze tu puno pomoci.
Pitanje je samo da li to zelis...
pozz
Za pocetak ostavi se ljudi oko tebe bavi se sobom i svojim zivotom...
Jer to nam je cilj - zivot - vecni zivot
vidi sta mozes promeniti i kako mozes pobosljati sopstveni zivot,
a poroci ti nece pomoci samo ce te unistiti

a sve ostalo kako Solomon kaze sve je tastina i trcanje za vetrom...

sta znac bavi se sobom i svojim zivotom

sta je svoj zivot?

adanoe pošto sam dosta pijam prilično sam siguran ad će ovd biti dosta lapsusa.

Muči me sve. Muče me ljudi oko sebe. Muči me koliko nema uvaavanja bližnjeg. Muči me koliko nema saosaećanja sa patjom drugoga, čak i ad nije bližnj, Muži me kada vidim da ljudi prolaze Knez mihajovom i curici sa psom ne dau ni pare niti "povećuju išta pažje" zato što misle da "to nije sistemsko rešenje". I onda lažu sami sebe dok malena Milivojevićka ima slučaj koji vrlo lako može bti rešen, kada bi neko samo posvetio minut svog vremena. Ali ne, ljudi lažu sami sebe. Zašto? Da bi zadovoljili soptveni ego. KAžu sebi da "ne mogu ništa da učine" i tako to koriste da bi spavali miro tokom noći.

Muka mi je.

Muka mi je ljudske neljubaznosti. Muka mi je nesaosećajnosti. Muka mi je nerazumevanja drugačijeg mišljena. Muka mi je što s eniko ne trudi da svhati drugoga, već mu je samo dovoljno da svhati sebe. Muka mi je što svako misli a ima sve odgovore, al iodgovori važe samo za njega, a ne i za drugoga.

Mu ka mi je.

Muka mi je što se ne osećem potpuno slobodan i voj, što ne mogu sa svetom da živim, em ako e salijem gomilu alkohola niz grlo. Muka mi je što je svet tako odvratan, što e realnost toliko crna, da mi je potrebno da koristim i neke psihoaktvne sau ptance kao što su rakije i vinjak d azaboavim makrar na minut sa čim živim. Sa čim se budimu jutro i sač im prolazim kroz dan i sačim ležem u krevegt.

Muka mi je

Muk mi je što vidim koliko ljudi ne poštuje trud i pažnju drugoga, već samo gura neku svoju prču. Muka mi je što je logik auvek neka komšiji umre samo krava, makar u mrla i moja.

muka mi je što s e osećam slobono samo akda se napijem kao svinja kao trenutno, Muka mi je što miim da sam dotakao dno, a ne znam kako dalje. Muk ami je što mi najbliži kažu da ne mogu da ovako vodim život, rahzmišljajući amo o depresiji i što je ovaj put, bez ičeg konstruktivnog ,samo put ka Lazi Lazaeviću. Muk a mi je što ne ividim nikakvog izlaza, nikakvog rešenja .; Muka mi je što vidim patnju drugoga i osećam kao patnju sbe i ne mogu ništa da učinim. Muk mi je što želim da pmgnem onome kome trea pomoć, a ne mogu, niti u nekim qulčevima ne znam n ia kako. Muka mi je kda vidim olika je netolaerancija na fourmu i u svetu.

Muka mi je kada odem na FOrum Rstarice, koji volim kao jedan od svojh unutašnih organa, gtovoo kao treći t4estis, kad avidim kakao se jedni prema drugima ophode. Muka mi je kada vidim koliko ljudske mrćžnje ima i koliko je to hrana za ljude ovde, mnogi koji i aqo netgetski vampiri pokušsavau da utole svoje porive. Muka mi je što ljud uživaju u grehu i hrane se njime.

Šta dalje? Šta je izlaz? Šta raditi kada stnete na terasu i gledate dvorište? vidite nevinu dečcu, koju će iskorumprati odvratni sistem i stvoriti od njih nove generacije sličnih ljudi kakvi su njihvoi pogani roditelju? Šta raditi kada ne vidite smsao i u čemu? Šta raditi kda gledate u ogledalo i zapitate se zaslužujete li živote koji mte i vazduh koji udišete? šta raditi kada vas boli duša jer vidite ooliko neki ne shvtju? ŠTa raditi kada vam pomre pola familije od nezgod u životu, uključujući i d korone, a dođete i vidite kako nek tu bolest ismva ili ako neko ismeva patnju kroz koju ste prošli? ŠTa raditi kada viditie koliko se neko sprda sa životima bližnjih? Kada vidite da neko pljuje, urniše i proziva na najbedstindnije nčine ljude koje ste gledali u oči dok im je život izlazio iz tela; dok ste ih držali u naručju dok u vapji z životom, strah od smrti i bol koji osećaju, želeći da ostanu živi i dalje, ali bez stvarivanja svojih želja dok ih stiže samo smrt? Šta reći o ljudima koji život ne potšuju? ŠTa reći o ljudima koji ne znaju šta je težak život i šta je patnja i koji ne cene šono što imaju,već komfor svog života? Šta reći o ljudima koji prekasno vole ishvaćaju šta imaju, odnoso razumeju tek kad to izgube, što nzalči da počnu da cene i kad bude prekasno?

Muka mije.
Šta reći kada ne znaš šta je odgovor i ima li ikakfog odgovora? Šta reći kada imaš vapaje za pomoć, jer želiš dobro i sebi i drugima, ali životne okolnosti ne dovode do toga a dobro dođe, već te stižu samo patnja i smr? Šta reći kada ti neko kaže da pronađeš veru u bogu i tako nađeš i odgvoore i nadu, a bog ti uzima najmilije na najtragičniji načn? Šta reći kada odeš psihijatru, a on ti preprouč nekakve preparate i kaže da se sa problemima života nauči da živi i da ne možeš uticati na ono što je uzvan tvojih kapaciteta? Šta reći kaa psihijatra gledaš sa nevericom, jer obavlja svoj posao za koji je plaćen i trađi odgovaraući F; aliu isto vreme govori da mentlno ozdravljenje dolazi kda se leči suština, ali on ne ume da izleči suštinu, jerbo uština je u amom svetu? Šta reći kada čovek ok okoga e neko ogrešio ne želi i ne ume da prašta?

Šta reći kad gledaš ljubav svog života kako ne razume šta se odgađa, kako suze teku i kako ne hvata zašto neko živi 90 godina, a ona ne prođe ni petnu, dok ne zna šta će biti s detetom koje se nalazi u utrobi tj. da li će preživeti? Šta reći kada vidiš osobe koje voli ka o deo svog tela kak oumiru redom dok te gledaju u oči? ŠTa reći kada vidiš na svom telu rane koje nikada neće zarasti, jerbo ne postoji lekea za neizlečive bolesti? Šta reći kada vidiš koliko ludi priželjkuje smrt drugome, koliko ljudi živi u neznanju i koliko ljudi znaje ne interesuje? Šta reći kada vidiš koliko ljudi jedva zaradi za 1 hleb, a neki ni toliko? Šta reći kada vidiš da čovek ne zna uoššte šta priča i onda umre u neznaju i - ili mržnii?

muka mi je.šta reći kda se dotakne dno i kak o se sa njega pomaći? Da li je moguće ostaviti flašu rakije, zašto to učiniti i kuda dalje? Šta reći kada vidiš da bez te flaše, vsve izgleda strašnije, crnje, bednije i što ne viidš rešenja, niit za sebe nit sve koje voliš i koji su ti dragi? Šta reći kada želiš da ceniš svoj život, a sve ti je manje razloga, jer nema razloga da poštuješ amog sebe? Šta reći kada vidiš koliko nerviraš ljude oko be, kada ne dopiru tvoje reči, kada te drugi ne sluša i ni ne trudi s eda razume, kolio god ti poušavao? Šta raditi kada sa druge strane vidiš smo malicioznost i nekoga ko tebi želi zlo, zato što te ne prezire, već mrzi? šta raditi kada ti kžeš šta miliš, a drugi te napadaju zbog tvog mišljenaj ,ili te optuže da lažeŠ? Kada svi vide amo botove i razloge da pljuju, da mrze, da vređaju, da ponižavaju, da budu siledžije, da preziru, da se iživljvaju na drugome? Da leče voje komplekse tako što jašu i terorišu nkog drugog? Da hrane svoj ego na tuđj patnji? Šta raditi kada oduzimanje sopstvenog života delujq kao racionalni potez, erbo bi uklananjem svog sopstva bio uklonjen i remetilački faktor u očima nekih koj initi razumenu niti e trude da uopšte razumeju? Šta raditi kada je čašica tvoj najblji i najbliži prijatej? Šta raditi kada ne razumeš u šta se svet pretvara i od kojeg ne možeš pobeći, jer niti imaš para da priuštiš seb nešto izvan elementarnih osnvoa pa da biraš gde ćeš sa svojim životom, niti postoje uuslovi za tako nešto' ŠTa raditi kada je tvoja retrospektiva jedna velik atragedij?

Šta raditi?

Muka mi je.
Nije sve tako crno.
Postoje knjige, a ako ni za njih nemaš strpljenja, postoji kvalitetan sadžaj na internetu.
Znam da se baviš istorijom, pa evo da te razveselim.:D

adanoe pošto sam dosta pijam prilično sam siguran ad će ovd biti dosta lapsusa.

Muči me sve. Muče me ljudi oko sebe. Muči me koliko nema uvaavanja bližnjeg. Muči me koliko nema saosaećanja sa patjom drugoga, čak i ad nije bližnj, Muži me kada vidim da ljudi prolaze Knez mihajovom i curici sa psom ne dau ni pare niti "povećuju išta pažje" zato što misle da "to nije sistemsko rešenje". I onda lažu sami sebe dok malena Milivojevićka ima slučaj koji vrlo lako može bti rešen, kada bi neko samo posvetio minut svog vremena. Ali ne, ljudi lažu sami sebe. Zašto? Da bi zadovoljili soptveni ego. KAžu sebi da "ne mogu ništa da učine" i tako to koriste da bi spavali miro tokom noći.

Muka mi je.

Muka mi je ljudske neljubaznosti. Muka mi je nesaosećajnosti. Muka mi je nerazumevanja drugačijeg mišljena. Muka mi je što s eniko ne trudi da svhati drugoga, već mu je samo dovoljno da svhati sebe. Muka mi je što svako misli a ima sve odgovore, al iodgovori važe samo za njega, a ne i za drugoga.

Mu ka mi je.

Muka mi je što se ne osećem potpuno slobodan i voj, što ne mogu sa svetom da živim, em ako e salijem gomilu alkohola niz grlo. Muka mi je što je svet tako odvratan, što e realnost toliko crna, da mi je potrebno da koristim i neke psihoaktvne sau ptance kao što su rakije i vinjak d azaboavim makrar na minut sa čim živim. Sa čim se budimu jutro i sač im prolazim kroz dan i sačim ležem u krevegt.

Muka mi je

Muk mi je što vidim koliko ljudi ne poštuje trud i pažnju drugoga, već samo gura neku svoju prču. Muka mi je što je logik auvek neka komšiji umre samo krava, makar u mrla i moja.

muka mi je što s e osećam slobono samo akda se napijem kao svinja kao trenutno, Muka mi je što miim da sam dotakao dno, a ne znam kako dalje. Muk ami je što mi najbliži kažu da ne mogu da ovako vodim život, rahzmišljajući amo o depresiji i što je ovaj put, bez ičeg konstruktivnog ,samo put ka Lazi Lazaeviću. Muk a mi je što ne ividim nikakvog izlaza, nikakvog rešenja .; Muka mi je što vidim patnju drugoga i osećam kao patnju sbe i ne mogu ništa da učinim. Muk mi je što želim da pmgnem onome kome trea pomoć, a ne mogu, niti u nekim qulčevima ne znam n ia kako. Muka mi je kda vidim olika je netolaerancija na fourmu i u svetu.

Muka mi je kada odem na FOrum Rstarice, koji volim kao jedan od svojh unutašnih organa, gtovoo kao treći t4estis, kad avidim kakao se jedni prema drugima ophode. Muka mi je kada vidim koliko ljudske mrćžnje ima i koliko je to hrana za ljude ovde, mnogi koji i aqo netgetski vampiri pokušsavau da utole svoje porive. Muka mi je što ljud uživaju u grehu i hrane se njime.

Šta dalje? Šta je izlaz? Šta raditi kada stnete na terasu i gledate dvorište? vidite nevinu dečcu, koju će iskorumprati odvratni sistem i stvoriti od njih nove generacije sličnih ljudi kakvi su njihvoi pogani roditelju? Šta raditi kada ne vidite smsao i u čemu? Šta raditi kda gledate u ogledalo i zapitate se zaslužujete li živote koji mte i vazduh koji udišete? šta raditi kada vas boli duša jer vidite ooliko neki ne shvtju? ŠTa raditi kada vam pomre pola familije od nezgod u životu, uključujući i d korone, a dođete i vidite kako nek tu bolest ismva ili ako neko ismeva patnju kroz koju ste prošli? ŠTa raditi kada viditie koliko se neko sprda sa životima bližnjih? Kada vidite da neko pljuje, urniše i proziva na najbedstindnije nčine ljude koje ste gledali u oči dok im je život izlazio iz tela; dok ste ih držali u naručju dok u vapji z životom, strah od smrti i bol koji osećaju, želeći da ostanu živi i dalje, ali bez stvarivanja svojih želja dok ih stiže samo smrt? Šta reći o ljudima koji život ne potšuju? ŠTa reći o ljudima koji ne znaju šta je težak život i šta je patnja i koji ne cene šono što imaju,već komfor svog života? Šta reći o ljudima koji prekasno vole ishvaćaju šta imaju, odnoso razumeju tek kad to izgube, što nzalči da počnu da cene i kad bude prekasno?

Muka mije.
Šta reći kada ne znaš šta je odgovor i ima li ikakfog odgovora? Šta reći kada imaš vapaje za pomoć, jer želiš dobro i sebi i drugima, ali životne okolnosti ne dovode do toga a dobro dođe, već te stižu samo patnja i smr? Šta reći kada ti neko kaže da pronađeš veru u bogu i tako nađeš i odgvoore i nadu, a bog ti uzima najmilije na najtragičniji načn? Šta reći kada odeš psihijatru, a on ti preprouč nekakve preparate i kaže da se sa problemima života nauči da živi i da ne možeš uticati na ono što je uzvan tvojih kapaciteta? Šta reći kaa psihijatra gledaš sa nevericom, jer obavlja svoj posao za koji je plaćen i trađi odgovaraući F; aliu isto vreme govori da mentlno ozdravljenje dolazi kda se leči suština, ali on ne ume da izleči suštinu, jerbo uština je u amom svetu? Šta reći kada čovek ok okoga e neko ogrešio ne želi i ne ume da prašta?

Šta reći kad gledaš ljubav svog života kako ne razume šta se odgađa, kako suze teku i kako ne hvata zašto neko živi 90 godina, a ona ne prođe ni petnu, dok ne zna šta će biti s detetom koje se nalazi u utrobi tj. da li će preživeti? Šta reći kada vidiš osobe koje voli ka o deo svog tela kak oumiru redom dok te gledaju u oči? ŠTa reći kada vidiš na svom telu rane koje nikada neće zarasti, jerbo ne postoji lekea za neizlečive bolesti? Šta reći kada vidiš koliko ludi priželjkuje smrt drugome, koliko ljudi živi u neznanju i koliko ljudi znaje ne interesuje? Šta reći kada vidiš koliko ljudi jedva zaradi za 1 hleb, a neki ni toliko? Šta reći kada vidiš da čovek ne zna uoššte šta priča i onda umre u neznaju i - ili mržnii?

muka mi je.šta reći kda se dotakne dno i kak o se sa njega pomaći? Da li je moguće ostaviti flašu rakije, zašto to učiniti i kuda dalje? Šta reći kada vidiš da bez te flaše, vsve izgleda strašnije, crnje, bednije i što ne viidš rešenja, niit za sebe nit sve koje voliš i koji su ti dragi? Šta reći kada želiš da ceniš svoj život, a sve ti je manje razloga, jer nema razloga da poštuješ amog sebe? Šta reći kada vidiš koliko nerviraš ljude oko be, kada ne dopiru tvoje reči, kada te drugi ne sluša i ni ne trudi s eda razume, kolio god ti poušavao? Šta raditi kada sa druge strane vidiš smo malicioznost i nekoga ko tebi želi zlo, zato što te ne prezire, već mrzi? šta raditi kada ti kžeš šta miliš, a drugi te napadaju zbog tvog mišljenaj ,ili te optuže da lažeŠ? Kada svi vide amo botove i razloge da pljuju, da mrze, da vređaju, da ponižavaju, da budu siledžije, da preziru, da se iživljvaju na drugome? Da leče voje komplekse tako što jašu i terorišu nkog drugog? Da hrane svoj ego na tuđj patnji? Šta raditi kada oduzimanje sopstvenog života delujq kao racionalni potez, erbo bi uklananjem svog sopstva bio uklonjen i remetilački faktor u očima nekih koj initi razumenu niti e trude da uopšte razumeju? Šta raditi kada je čašica tvoj najblji i najbliži prijatej? Šta raditi kada ne razumeš u šta se svet pretvara i od kojeg ne možeš pobeći, jer niti imaš para da priuštiš seb nešto izvan elementarnih osnvoa pa da biraš gde ćeš sa svojim životom, niti postoje uuslovi za tako nešto' ŠTa raditi kada je tvoja retrospektiva jedna velik atragedij?

Šta raditi?

Muka mi je.
Osloboditi se muke to jes ljudi pa naci mir u sebi

muka mi je što s e osećam slobono samo akda se napijem kao svinja kao trenutno, Muka mi je što miim da sam dotakao dno, a ne znam kako dalje.

Šta raditi?
feniks.jpg

Feniks, ili u slovenskoj mitologiji, Žar ptica, svaki put se uzdigne sa dna
iz pepela.

Probaj sve to da vidiš sa pozitivne strane. A pozitivna strana je da većina
ljudi nikada ne dođe do tačke do koje si ti došao. To je veoma bitna, prelomna
tačka odakle možeš da postigneš mnogo.
Velika većina živi u iluzijama, samozavarava se celog života. To verovatno
rade i ljudi iz tvog okruženja koji te kritikuju. Ne kritikuju te za tvoje dobro, već
da te ućutkaju jer im stvaraš neprijatnost.

Postoje samo dva načina da oko sebe vidiš dobro. Jedan je da lažeš sebe
na sve moguće načine. Na šta ti nećeš pristati, jer ti je muka.
Drugi način je da spoznaš pravu prirodu stvarnosti. Da se probudiš.

Pomiris se sa tim da ni na sta u zivotu ne mozes uticati. Prepustis se talasima zivota. Praktikujes ravnodusnost i meditiras. Gledas svoja posla i svoj zivot, na druge ljude ne gledas kao na svoje, izgubis osecaj pripadnosti sa drugim ljudima, budes suverena licnost. Onaj ko hoce da promeni svet i druge ljude je budala. Svako ko je pametan je jako nezainteresovan i ravnodusan za svoju okolinu. I uvek moze gore, uvek moze gor3, sve dok jednom nemoze, a to je onda kada si mrtav. Mada i to je diskutabilno, mozda je bolje i biti mrtav nego ziveti onako kako se moze ziveti i kako mnogi zive.

slavene, i moj brat ovih dana bije slicnu bitku, ne znam kako da mu pomognem,
ti znas da ja nisam nezni , osecajni sagovornik,
kako ovde tako i privatno, imam neka svoja vidjenja stvari,
pa cak i po tom pitanju,
pokusaj stvari da sortiras po obrnutom redosledu,
sve to sto si nabrojao za tebe je problem i teret,
e sad stavi u drugu kolonu stvarne probleme,
da li si bolestan, da li imas teskih finansijskuh problema,
dal moras da spavas na ulici,....
predstavi sebi u glavi najgore scenarije u zivotu,
koje imaju milioni ljudi na ovoj planeti, ukljucujuci i ratove,
i doci ces do zakljucka da ti (najverovatnije) nemas nikakvih problema,