Radovan Četvrti
Veoma poznat
- Poruka
- 12.839
Верујем и да се обрезао чим је напустио Србију ?ne takvim rečnikom, ali se ne identifikuje sa popularnim narodnjacima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Верујем и да се обрезао чим је напустио Србију ?ne takvim rečnikom, ali se ne identifikuje sa popularnim narodnjacima
Крста ти је препуна крватско-бошњачко-шиптарских лобиста.Ово опет не значи да у Србији не постоје људи, који су разочарани у државу и народ. Сваке године, велики број младих напусти Србију и оде у иностранство да ради или да се школује. Ја лично познајем доста њих, али нико од њих није користио термине са ХРТ-а да би испољио своје незадовољство или неуспех. Неки од њих нису ништа ни образлагали, него су само рекли како би волели да живе или да раде у САД или Немачкој. Нико није причао о народњацима, цркви или небеском народу. Људи су само отишли и наставили да живе на другом месту.
Народ олако наседа на оно шта прочита у новинама или на интернету. Ја сам на безброј тема на овом форуму уочио чисте лажи, али немам времена и снаге да се сваком бавим појединачно и да улажем оволико труда. Оно што је карактеристично јесте да се без икакве провере заузима некакав став и да креће расправа и свађа, а нико се не запита да ли је то истина и са којом сврхом је објављено.
Ма, алал ти вера, само се ти бави својим ,,доказима" и правописом док је оваквих и сличних људи по земљи колко хоћеш, сам их познајем неколико само у свом малом месту. Толико сте забраздили у тај искривљени ултранационализам да се аутоматски убаците у стање порицања и пљувања аУтОшОвИнИсТа и запада кад год се појави неко ко се с вама не слаже око нечега.Доказ да се ради о непостојећем човеку и нарученом тексту представља следећи цитат:
Нико у Србији не користи придев "србочетнички" (који се између осталог пише малим, а не великим словом). Та реч се употребљава у суседној држави, када се описују догађаји и људи из 90-тих година прошлог века.
Ма, алал ти вера, само се ти бави својим ,,доказима" и правописом док је оваквих и сличних људи по земљи колко хоћеш, сам их познајем неколико само у свом малом месту. Толико сте забраздили у тај искривљени ултранационализам да се аутоматски убаците у стање порицања и пљувања аУтОшОвИнИсТа и запада кад год се појави неко ко се с вама не слаже око нечега.
Реч можда долази са стране, али се итекако и код нас користи, макар и иронично као што је и сам користим. А ако си приметио у тексту је стављена под наводнике вероватно баш зато. Ја ни то не радим. Имам брата од ујака који је с породицом избегао из Босне и он такође воли да се спрда с тим и говори и пише ,,србоћетнићки" у ругању онима који га употребљавају неиронично. Тако да није све баш тако црно-бело како би ти представио. Али на крају крајева је то све мање битно од суштине, а то је да је оваквих људи у Србији на сваком кораку иако се сви не експонирају и овај текст је могао да напише било ко од њих, па би опет неко у очају гребао да докаже да га је писао AI, Хрват, Бошњак или неко седми.Ти причаш нешто о чему не знаш, тј. да сам ја "ултранационалиста". Ја причам на основу доказа. Реч "србочетник" се не употребљава у Србији и долази са стране. Ја само темељно читам то што неко објави.
Србија је једина република у Југославији, која је имала аутономне покрајине. Зашто те покрајине нису уведене нпр. у Хрватској? САП Далмација, САП Славонија, САП Истра, САП Барања нпр.? Зашто у БиХ није постојала САП Босна и САП Херцеговина и што су уопште Босна и Херцеговина морале у једну републику? Што нису биле две републике?Mnogo je ovde lazi izneseno...Radi se o cistoj demagogiji poput one da jedino u Srbiji nacionalizam nije rastao u vreme komunizama....To bi znacilo da ga je 55. godine bilo vise(ili isto) nego 75. Ili 85. godine..To su takve gluposti da je to strasno...Rastao je itekako...Naravno da juce rodjeni to ne mogu da shvate...Jednostavno se ovde radja i zivi sa ozgradjenom i gajenom misljunda je Srbija u Jugoslavi tlacena, sto nikako nije tacno...U drugo vas niko ne moze ubediti, jer vi takvu percepciju gajite citav zivot... Ono o cemu smo u temi govorili, a sa toga kasnije skrenuli je nacionalizam kojim se uce deca, kao sto su ucena u vreme komunizma... Sa kakvim zarom ona tome pristupaju, ne sumnjajuci. Smatrajuci pretke svetima i sve one sa kojima se identifikuju...Gordeci se i tako od rodjenja sebe svrstavajici na ispravnu stranu bez obzira na postupke i osecanja prema drugacijima...Ogroman ce bes to u njima stvarati....Pogledajte recimo ovu izvedbu na kojoj je dete postavljeno da iz dna duse peva pesmu(bas kao mali pionir sezdesetih,samo sa vise zara). Tu su i jednodusni komentari odusevljenih roditelja i naroda...Naravno mnogi u ovome nece videti nistanlose i nikakva losa osecanja...Ja vidim recimo itekako i zbog toga naravno ne mrzim, mogu i da razumem, samo ukazujem na slicnost sa onim vremeno i kazem, cuvajte se ljudi, nije ovo uopste dobro...Recicete "pa nije ovo nista". I nije samo vam dajem primer, jer je sve u tom duhu...Tako deca odrastaju, od manjih razreda pevajuci "moga brata ranila granata". Nauceni da mrse susedne nacije iz dna duse. Da li su uceni ili ne to je nebitno,sami se oni uce u svom okruzenju, dakle nauceni su....Zao mi je ove devojcice, ali ovo stavljam kao primer unutrasnjih osecanja dece...
Није можда, него сигурно.Реч можда долази са стране, али се итекако и код нас користи, макар и иронично као што је и сам користим. А ако си приметио у тексту је стављена под наводнике вероватно баш зато. Ја ни то не радим. Имам брата од ујака који је с породицом избегао из Босне и он такође воли да се спрда с тим и говори и пише ,,србоћетнићки" у ругању онима који га употребљавају неиронично. Тако да није све баш тако црно-бело како би ти представио. Али на крају крајева је то све мање битно од суштине, а то је да је оваквих људи у Србији на сваком кораку иако се сви не експонирају и овај текст је могао да напише било ко од њих, па би опет неко у очају гребао да докаже да га је писао AI, Хрват, Бошњак или неко седми.
Јавно не и по цену неприлика.Цевени терор је ообавио посао и то се и дан данас осећа.Moze biti da oni koji su imali pretke partizane i oni koji su imali pretke cetnike imaju drugaciji pogled na drugi rat(stvar identifikacije), ali ono sto im je danas zajednicko je nacionalisticka ideologija... I narod u doba komunizma je mogao da ima recimo razliciti pogled na desavanja u velikom ratu...
Posao trenutno nemam ali ga tražim (diplomirao sam na jednom IT fakultetu pre par dana). Želeo bih da radim kao industrijski programer i stvaram veb sajtove, aplikacije i radim na IT projektima.
Znam da ću dobiti puno mržnje u komentarima za ovo, ali ja zaista ne osećam ništa ni zajedničko sa Rusijom niti podržavam njenu invaziju Ukrajine. Rusija ne može ni da zaštiti svoje granice a kamoli jednu Srbiju koja je hiljadama kilometara daleko, okružena NATO paktom...
Znam da je Šumadija bila duboko u kolaboraciji. Ja se upravljam po mom kraju na jugu, ovde je na 10-20 sela bio samo 1 četnik. Narod nije mogao da ih smisli.Ovo nije tačno za Srbiju, specifično za Šumadiju.
Ја у клин, он у плочу. Написах јасно ,,иронично", не знам како успеваш да потпуно превидиш тај део. Читава објава о томе говори. Погледај тај његов текст и видећеш да је и ту под наводницима. Схвати контекст и мани се форме, фокусирај се на суштину.Није можда, него сигурно.
https://hamdocamo.wordpress.com/2017/02/08/popis-pocinitelja-ratnih-zlocina-1991-u-ist-slavoniji/
Постоји низ доказа, али људи не желе тиме да се баве. Лакше је прочитати лажни текст и кренути у свађу.
Реч "србочетник" се не користи у Србији. Никога до сада нисам чуо да ју је употребио на улици, на ТВ-у, у новинама или на интернету.
Ti prebacujes pricu o nacionalizmu na taj teren.Ja sam govorio o unutrasnjim osecanjima ljudi. Recimo ti da si Hrvat ili Bosnjak bio bi veliki nacionalista i prezirao bi nas Srbe u to budi siguran. Jer svi imaju svoju percepciju...Bilo je ratova i koje smo mi pocinjali, ali sad da odes i pitas djake u osnovnoj skoli nikomod njih ne bi rekao da uopste postoje takvi ratovi. Za njih su njihovi pretci sveci... To je polazna tacka za novu gordost, novi prezir i novo opravdanje osvete...Ne mogu na sve da ti odgovaram, jer vas ima previse i svi isto mislite i uvek treba iznova da ulazim u rasprave....Sto se tice pokrajina i autonomija, moralo je biti nesto za njih, jer je uvek bilo i kad su pripadala drugima....Nije to problem, problem moze biti to sto su imale prevelike ingerencije iz nadeg ugla..Ali mi smo to koristili...Imali sno dakle svoja 4 glasa u odnosu na sve druge narode, dakle kao svi drugi zajedno...Imali smo glas Vojvodine, Kim, Crne Gore i Srbije i sve je to nasa sluzba tada drzala pod kontrolom...Србија је једина република у Југославији, која је имала аутономне покрајине. Зашто те покрајине нису уведене нпр. у Хрватској? САП Далмација, САП Славонија, САП Истра, САП Барања нпр.? Зашто у БиХ није постојала САП Босна и САП Херцеговина и што су уопште Босна и Херцеговина морале у једну републику? Што нису биле две републике?
Зашто си из Србије исељавана постројења, односно фабрике даље у Словенију, Хрватски и БиХ? Зашто ништа одатле није пресељено за Србију?
Зашто је Србија дала део уже Србије САП Косову и Метохији, па данас имамо тзв. север Косова, уместо то да буде ужа Србија?
Како то да смо у Југославију ушли са три народа, а из ње изашли са шест?
Ја нисам рођен јуче или малопре.
Децу не уче национализму у Србији. То потиче из куће. У школама се деца не уче томе да буду четници или да буду шовинисти. Много је деце која немају везе са тим и која не знају ниједну историјску личност, која не знају ниједан народни обичај и који ништа не знају о околним народима нити сматрају да су припадници Душановог царства.
Што се тиче национализма, треба дати следеће примере:
1. 1968. година побуна Шиптара на САП КиМ;
2. 1967-1971. МАСПОК;
3. Убиство амбасадора Роловића;
4. Бомба у ЈАТ-овом авиону;
5. Бомба у биоскопу 20. октобар;
6. Операција "Радуша" - упад усташких терориста у СФРЈ;
7. Погранични инциденти;
8. 1981. побуна Шиптара и увођење ванредног стања на САП КиМ;
Има ли случајева да су Срби бацили бомбу? Има ли случајева да су Срби дигли оружану побуну против СФРЈ?
Чињенице.
Написао је да је тек завршио школовање. Осим тога, не добијају сви без изузетака посао тек тако. Шта је проблем схватити да је можда реч о некоме баш из те групе?Људи који се баве рачунарством и информатиком добијају посао и пре него што заврше основне студије на својим факултетима. Аутор текста не наводи где је дипломирао, али његова тврдња да не може да нађе посао као информатичар, изазива велику сумњу, пошто у тој области посао добијају и људи без факултета са курсевима, приучени да раде неке послове везано за програмирање. Шта је онда проблем за дипл. инж. информатике?
Хватање за сламке буквално. Делујеш као зрелија особа и ценим да немаш толико често контакте с млађим генерацијама које све више дословно преводе с енглеског и тако често не примете кад нешто не звучи ,,домаће", као у овом случају израз ,,добити пуно мржње" који је дословно преведен с енглеског "to get a lot of hate". На другом месту је такође написао да не може да се ,,рилејтује" с нечим, што буквално значи да не може да се поистовети с нечим, да осети повезаност. То млади често раде данас, говоре ,,џаџује" уместо ,,осуђује" и сл.До сада нисам срео некога ко је написао или рекао да "добија мржњу". Друго, на српском би гласило "знам да ћу да добијем пуно мржње". Као што сам већ говорио раније, инфинитив одаје некога коме српски језик није матерњи.
Ово је поражавајуће ако је тачно. Међутим не верујем да размишљају на енглеском па потом преводе на матерњи.с млађим генерацијама које све више дословно преводе с енглеског и тако често не примете кад нешто не звучи ,,домаће", као у овом случају израз ,,добити пуно мржње" који је дословно преведен с енглеског "to get a lot of hate". На другом месту је такође написао да не може да се ,,рилејтује" с нечим, што буквално значи да не може да се поистовети с нечим, да осети повезаност. То млади често раде данас, говоре ,,џаџује" уместо ,,осуђује" и сл.
Ово је поражавајуће ако је тачно. Међутим не верујем да размишљају на енглеском па потом преводе на матерњи.
Шта мислиш, да ли се други људи стиде својих предака? Прво, чега ми треба да се стидимо? Ако се остали не стиде својих, који су губили велике светске ратове, који су поробљавали народе на другим континентима, који су уништавали читаве цивилизације зарад својих интереса, чега ми онда треба да се стидимо?Ti prebacujes pricu o nacionalizmu na taj teren.Ja sam govorio o unutrasnjim osecanjima ljudi. Recimo ti da si Hrvat ili Bosnjak bio bi veliki nacionalista i prezirao bi nas Srbe u to budi siguran. Jer svi imaju svoju percepciju...Bilo je ratova i koje smo mi pocinjali, ali sad da odes i pitas djake u osnovnoj skoli nikomod njih ne bi rekao da uopste postoje takvi ratovi. Za njih su njihovi pretci sveci... To je polazna tacka za novu gordost, novi prezir i novo opravdanje osvete...Ne mogu na sve da ti odgovaram, jer vas ima previse i svi isto mislite i uvek treba iznova da ulazim u rasprave....Sto se tice pokrajina i autonomija, moralo je biti nesto za njih, jer je uvek bilo i kad su pripadala drugima....Nije to problem, problem moze biti to sto su imale prevelike ingerencije iz nadeg ugla..Ali mi smo to koristili...Imali sno dakle svoja 4 glasa u odnosu na sve druge narode, dakle kao svi drugi zajedno...Imali smo glas Vojvodine, Kim, Crne Gore i Srbije i sve je to nasa sluzba tada drzala pod kontrolom...
Може и да "кенслује" ако му смета...Хватање за сламке буквално. Делујеш као зрелија особа и ценим да немаш толико често контакте с млађим генерацијама које све више дословно преводе с енглеског и тако често не примете кад нешто не звучи ,,домаће", као у овом случају израз ,,добити пуно мржње" који је дословно преведен с енглеског "to get a lot of hate". На другом месту је такође написао да не може да се ,,рилејтује" с нечим, што буквално значи да не може да се поистовети с нечим, да осети повезаност. То млади често раде данас, говоре ,,џаџује" уместо ,,осуђује" и сл.
Фокусирао сам се на суштину.Ја у клин, он у плочу. Написах јасно ,,иронично", не знам како успеваш да потпуно превидиш тај део. Читава објава о томе говори. Погледај тај његов текст и видећеш да је и ту под наводницима. Схвати контекст и мани се форме, фокусирај се на суштину.
Govoris kao Dragan J. Vucicevic...Ili Bokan...Pitas me da li se trebamo stideti,kao da sam ja to rekao? Zasto bi se stideli? Proslost treba razumeti, kao i ljude u proslosti. Ne mrzeci...Svakako da je od pocetka sveta do danas svakome od postojecih ljudi neki od predaka bio dobar, neki los, neki bogougodan, a neki hulja, neki istinski covek, a neki ubica, neki ili nekad dobronameran, neki zlonameran...To su hiljade i hiljade ljudi u nasoj proslosti... Niti ja mogu videti tvoje, niti ti moje, niti bilo ko, bilo cije...Kad sa sigurnosci govoris o njima kao ti, onda si covek od velikog neznanja, mozemo reci smesan... Jos se gordeci...Pa onda pominjes tudje pretke... i njih poznajes u dusu...Шта мислиш, да ли се други људи стиде својих предака? Прво, чега ми треба да се стидимо? Ако се остали не стиде својих, који су губили велике светске ратове, који су поробљавали народе на другим континентима, који су уништавали читаве цивилизације зарад својих интереса, чега ми онда треба да се стидимо?
Да ли се Турци стиде себе и својих предака, што су освајали и поробљавали народе у Европи, Азији и Африци? Да ли се Шпанци стиде својих похода по Америци? Да ли се Француска стиди себе? Да ли се Британија каје? Да ли Арапи жале што су покоравали Африку, Европу и Азију? Наравно да не. Они по својим музејима држе предмете које су донели из освојених земаља и диче се својим владарима који су владали другима.
За разлику од осталих освајача, Срби су одбили у више наврата да иду по Азији или на неки други континент у походе, да ратују против народа који их се не тичу. Други нису пропустили ту прилику и сада величају своје војсковође и цареве.
Је л неко иде погнуте главе у окружењу због својих предака? Је л плаче неко? Је л прича како је погрешио и да мора да се "суочи са прошлошћу"? Не.
Овде није проблем гордост, већ заборав и незнање.
Не знам шта причају Вучићевић и Бокан.Govoris kao Dragan J. Vucicevic...Ili Bokan...Pitas me da li se trebamo stideti,kao da sam ja to rekao? Zasto bi se stideli? Proslost treba razumeti, kao i ljude u proslosti. Ne mrzeci...Svakako da je od pocetka sveta do danas svakome od postojecih ljudi neki od predaka bio dobar, neki los, neki bogougodan, a neki hulja, neki istinski covek, a neki ubica, neki ili nekad dobronameran, neki zlonameran...To su hiljade i hiljade ljudi u nasoj proslosti... Niti ja mogu videti tvoje, niti ti moje, niti bilo ko, bilo cije...Kad sa sigurnosci govoris o njima kao ti, onda si covek od velikog neznanja, mozemo reci smesan... Jos se gordeci...Pa onda pominjes tudje pretke... i njih poznajes u dusu...
Kroz danasnje ljude mozes da vidis proslost...Ljudi su isti kao i uvek... Mozes da vidis ko ume da govori ljudima ono sto zele da cuju, ko ume i kako se ostvaruju svoje zelje i opsesije...Kako se stvara mrznja...Kako se najlakse cine zlocini verujuci da cinis dobro...Kakvi ljudi su na vrhu, a kakvi na dnu...
Primera radi kada prodje odredjeno vreme naravno da ce ljudi velicati Tomu Nikolica i slicne ljude, jer su bili ktitori manastira..Jednoga dana slavice se i Milosevic i Vucic.. Njihovi spomenici krasice nase gradove...Dobicemo nove svece, koji zive danas...Nove dobre velikane sa naseg istoriskog puta...Tako mnogi od njih nastaju i nastajali su...Vreme i ljudi odnjih pravili su i prave bogougedne velikane, svece, one zbog cijeg postojanja se gordima i smatramo sebe potomcima svetih... A onda mozemo i da se osecamo uzviseno...