DOSIJE "HARADINAJ - TRGOVAC ORGANIMA" (1) "Mladom Srbinu i Srpkinji su povadili sve što je vredelo i prodali. Još pamtim zapomaganje: UBIJ ME, MOLIM T

Grom_sa_neba!

Buduća legenda
Poruka
33.295
Da vidimo s kim je SNS tj tzv Srpska lista u koaliciji....

DOSIJE "HARADINAJ - TRGOVAC ORGANIMA" (1) "Mladom Srbinu i Srpkinji su povadili sve što je vredelo i prodali. Još pamtim zapomaganje: UBIJ ME, MOLIM TE!"
https://www.blic.rs/vesti/politika/...inu-i-srpkinji-su-povadili-sve-sto-je/5t3cybf
"Ubij me, molim te! Ubij me na licu mesta. Neću da budem isečen na komade!", molio je srpski mladić kosovskog Albanca. Mladić i mlađa žena, Srpkinja. Albanac svedoči da su bili preplašeni. Njihovi organi tog dana su izvađeni. Svedok Albanac kaže: "Sve što je vredelo". Organi su prodati. Transplantirani ko zna kome.

Koordinate - 41.32.49N i 20.00.19E. Albanija. Na 14.59 kilometara južno od Burela. Na toj lokaciji vađeni su organi. Nesrećni ljudi kasapljeni. Potom ubijani. Najviše je bilo Srba. Lovljeni su, otimani iz dvorišta, sa ulica po metohijskim selima i varošicama. Iz sabirnih centara na Kosovu, najčešće okolina Prizrena, odvoženi su na razne lokacije u Albaniju. Odatle poslednja je bila južno od Burela...

Lovljeni su po Metohiji, mladi od oko 20 do najviše 45 godina. Trebalo je da naoko budu zdravi, vitalni.

- Znao sam ostale momke u pratnji jer smo bili svi zajedno u UČK. Nisam znao Srbe. Imali su između 20 i 30 godina. Na osnovu njihovog izgleda rekao bih da su meštani. Rečeno nam je da ne govorimo sa njima, ali su nas oni za vreme puta stalno pitali gde ih vodimo. "Vodimo vas da sečete drva i radite na imanjima" - ispričao je UN istražiteljima jedan od svedoka, bivši borac UČK koji je vozio otete u Albaniju u nekoliko navrata. Njegovo svedočenje postaće deo izveštaja koji i danas zgražava planetu.

Bez modrica

Na graničnim prelazima ka Albaniji borci UČK u kamionu ili hladnjači koja je služila za transport i koja je uvek obezbeđivana sa jednim ili dvoje kola. Nikada nisu imali problem. Prolazili bi mimo gužve na prelazu. Niko nije postavljao pitanje. Albanska služba u vreme Sali Beriše bila je duboko involvirana u međunarodnu trgovinu organima. Šefovi službe su dostupni međunarodnim organima ukoliko iskreno žele da zaključe slučaj trgovine organima i ubistava. Oteti Srbi sa KiM su odvoženi u grupama od četiri, pet, najviše 20. Samo u jednom pravcu.

- Bilo nam je smešno što nam je naređeno da ne smemo da ih bijemo. Jer ranije kad nekog uhvatimo, lomili smo im ruke, noge kad god smo hteli. Sada je naredba bila da ne smeju imati nijednu modricu i da moramo fino da se ophodimo prema njima. Damo im vodu i da jedu ako traže. Takvo je bilo naređenje, nikad takvo nismo ranije imali. Posle sam shvatio i zašto - kaže jedan od svedoka.

Po dolasku u takozvane prihvatne centre u Albaniji, čovek koga su svi poštovali i zvali doktor pregledao je otete. Tražio bi im da pokažu torzo. Vađena im je krv i davali su urin. Bio je to početak procesa koji je vodio u sigurnu i jezivu smrt.

Poslednji, četvrti put kad sam vozio bio je to maj, jun 2000. godine. Spavao sam drugde i narednog dana se vratio u kuću severno od Burela i tad mi je rečeno da vozim dva muškarca Srbina i tri žene... Jednom sam tu video doktora, mislim da je bio Arapin, koji je pazio na ljude unutra. Tad sam čuo da tamo imaju ultrazvuk. Muškarci Srbi su bili dovedeni sa druge lokacije iz blizine Peškopeje, žene su izgleda dovedene iz istočne Evrope. Odvezli smo ih u kuću južno od grada ("žuta kuća", prim. nov.). Neposredno nakon toga čuo sam od prijatelja koji je isto vozio kao i ja da su te dve devojke iz Merdite odvedene u kuću i upotrebljene za "rezervne delove". Bio sam jako nesrećan jer se radilo o albanskim devojkama. I bile su veoma mlade. Prvog puta nisam znao šta se dešava. Drugog da se možda radi o prostituciji. Ali trećeg puta sam tačno razumeo o čemu se radi i bio sam užasnut. Samo sam želeo da pobegnem. Po povratku na Kosovo rekao sam komandantu da imam upalu pluća. Izvukao sam se - jedno je od svedočenja. Nad trgovinom organima stajala je jedna naredba:

- Sve Srbe koje uhvatite prvo prijavite meni - bila je zapovest komandanta regije Dukađini (Metohija) Ramuša Haradinaja.

Tada, nakon bombardovanja 1999, kidnapovano je, prema procenama, najmanje 300 civila od kojih su uzeti organi. Najviše kidnapovanih je od juna do oktobra 1999, ali su otmice nastavljene i tokom 2000. Jedan od svedoka 2003. godine tvrdi da je nastavljeno sa trgovinom. Pojedini gradovi u Metohiji, poput Orahovca, bili su potpuno bez zaštite.

Lično sam upoznat da je oko 60 Srba dovedeno u Albaniju. Kolega vozač bio je vrlo nezadovoljan parama koje je dobijao. On je govorio da su Mahmut i treći čovek, visoki oficiri UČK, zaradili bogatstvo, a nama su dali mrvice. Mahmut im je govorio da imaju visoke troškove, moraju da unajme avion. A organi ne mogu doveka da se drže u frižideru - deo je iskaza jednog od najmanje osam svedoka o međunarodnom zločinu počinjenom u "žutoj kući".

Drugi svedok kaže da je posao bio toliko unosan da su čak i neke Albanke katolkinje sa severa Albanije bile kidnapovane i korišćene.

- Umesto da ih kao normalni ljudi pošalju u Italiju kao prostitutke, služile su za rezervne delove - kaže jedan od svedoka. Po čoveku zarađivano je oko 45.000 dolara.

+

srt-830x0.jpg

+

blsrb080201-830x0.jpg

Strašno...
I neki bi posle svega još priznali Kosovo...

...

У јеку написа о Харадинају, Вучић се оглашава са неким малоумним прислушкивањем из 1995!!!! Уместо да огласи о овоме са којим преговара!!!
...
Па цела земља је мање више прислушкивана! Чудна ми чуда!

..............30. April 1991..........gledam RTB Dnevnik, Mitevicev, ........Reporter razgovara sa popom negde u Udbinama.......Pop otvara maramicu i pokazuje nekoliko malih krvavih prstica uz komentar da su "ustase upale u srpsko selo i poklale srpsku decu"................moj zet, vristi, uzima lovacku pusku, nozeve iz kuhinje, izlazi na ulicu i zove komsije da svi zajedno idu pred opstinu i da traze da ih vojska odmah vozi za Knin.............. "nece oni da kolju nasu decu...........majku im ustasku ye.bem".......................................

Харадинај је невероватно морбидан злочинац - никада ми неће бити јасно зашто су представници власти Србије икада ПРИСТАЛИ да било шта разговарају или преговарају са таквим олошем...........како уопште имају моралне храбрости да се са таквим крвавим рукама РУКУЈУ........ ужасссссс...........

Харадинај је невероватно морбидан злочинац - никада ми неће бити јасно зашто су представници власти Србије икада ПРИСТАЛИ да било шта разговарају или преговарају са таквим олошем...........како уопште имају моралне храбрости да се са таквим крвавим рукама РУКУЈУ........ ужасссссс...........
Морбидна је заправо цела једна стратегија ПЉАЧКАШКОГ Дивљег Запада у стварању
нације од козо'ебачких племена и усмеравању њиховог деловања против Срба!

Имај у виду да је и ХРВАТСКА МОРБИДНОСТ креирана изван Хрватске, а затим ћутањем
подржавана! Не постоји ЗЛОЧИН њихових марионета које је Дивљи ЗАПАД принципијелно
осудио. Зар се све није "распетљало" по том питању у правној НАКАЗИ званој ХАДски трабуњал???

NE BI MU BILO PRVI PUT
HARADINAJ KRENUO DA UKLANJA SVEDOKE? Festima Lata oteli i mučili, a onda isekli testerom i bacili u vodu!
Objavljeno: 02.08.2019.
Vest o ubistvu Latoa potvrdio je premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji tvrdi da je pozadina ubistva politička

Telo kontroverznog albanskog političara Festima Lata
pronađeno je u amsterdamskom kanalu, javljaju holandski mediji.

Lato je imao privatnu vojsku koja je bila smeštena u njegovoj kući u Aferdenu. Samoproglašeni je predsednik Ćamerije, dela Grčke koji svojataju albanski nacionalisti, prenosi RTS.

Holandski Telegraf navodi da su vlasti bile svesne činjenice da je Lato organizovao privatnu vojsku na svom imanju u Aferdenu, ali da, iz nepoznatih razloga, nisu reagovale.
Vojnike Festima Lata uvežbavali su "vojnici sa Kosova", navode holandski mediji, tvrdeći da su regruti te organizacije spavali u krevetima na sprat smeštenim u objektima na imanju kontroverznog političara.
Telegraf navodi i da je tokom Dana zastave, albanskog nacionalnog praznika, na tom imanju organizovana "vojna parada", kao i da je Lato tom prilikom izjavio: "Ovo je vojska koju stvaram."

Njegovi "vojnici" su tokom te parade bili naoružani različitim automatskim puškama. Ta organizacija nazvana je "Oslobodilačka vojska Ćamerije", sa akronimom sličnim onima koje su koristile slične formacije na Kosovu, u Makedoniji i na jugu Srbije.

Prištinski mediji navode da je Lato održavao dobre veze sa Ramušom Haradinajem.

Telo raskomadali testerom
Bota sot izneo je nezvanične detalje o načinu na koji je Lato ubijen, tvrdeći da je najpre otet još 15. jula, zatim mučen 48 sati, nakon čega je njegovo testerom raskomadano telo bačeno u reku.

Vest o ubistvu Latoa potvrdio je premijer „Republike Ćamrija“, Ali Aliju koji tvrdi da je pozadina ubistva politička. Međutim, Bota sot navodi mogućnost i da je Lato ubijen zbog kockarskih dugova, prenosi Kossev.

Lato je nezavisnost „Republike Ćamrije“ od Grčke proglasio 30. oktobra 2016, kada se takođe imenovao i za predsednika istog entiteta, a kako javlja Bota sot, tokom 2017, obećavao je da će početi sa izradom pasoša „Republike Ćamrija“.

Lato je sahranjen pre nekoliko dana u Albaniji, a ispraćen je sa zastavom „Velike Albanije“, prenosi Bota Sot.

zbog čega su predstavnici Srbije, pristali da se rukuju i kao pregovaraju sa šiptarma...evo jednog razloga...zato što su isto đubrad, kao i šiptari

Нисам сигуран да ова тема треба овде да постоји, без увреде ни на кога.
Толико је морбидно и нељудски, а сви знамо да се то заиста радило; просто, мислим да је то посао за професионалце.
Није ово за обичан свет тема.

pretio muslimanima, 100 za 1...a onda daje 5 miliona za muslije u Srebrenici...i narod glasa za takvog bolesnika

Prisetimo se ovde u tisini na trenutak Mitinih epskih izjava

Glasao je za Nikolica Tomu nije glasao za SnS :lol:

Prisetimo se ovde u tisini na trenutak Mitinih epskih izjava

Glasao je za Nikolica Tomu nije glasao za SnS :lol:

Какве везе овај твој пост има са темом жути шиптарски проливу од човека ........ дај стварно откачи се од мене и заобиђи ме..........

У јеку написа о Харадинају, Вучић се оглашава са неким малоумним прислушкивањем из 1995!!!! Уместо да огласи о овоме са којим преговара!!!
...
Па цела земља је мање више прислушкивана! Чудна ми чуда!

Koliko sam ja do sada shvatio što se ovde priča Vučić kontroliše sve napise.

Нисам сигуран да ова тема треба овде да постоји, без увреде ни на кога.
Толико је морбидно и нељудски, а сви знамо да се то заиста радило; просто, мислим да је то посао за професионалце.
Није ово за обичан свет тема.
Profesionalci iz Haga su prema tvrdnjama Karle Del Ponte i uništavali dokaze donete iz Žute kuće.

Prema tome ovo mora da ide što javnije baš zato što je svim silama pokušano da se zataška.

zbog čega su predstavnici Srbije, pristali da se rukuju i kao pregovaraju sa šiptarma...evo jednog razloga...zato što su isto đubrad, kao i šiptari

Гори.

Пузајућа дипломатија, док сисају крв сопственом народу

Sve je to posledica činjenice da se nije dovoljno radilo na ekonomskoj nezavisnosti od Zapada. Zapravo dugo se baš težilo što većoj zavisnosti.

Poslednja izmena:
На форуму не би требало, јер се овде страховито много лупета.
Ovo ipak nije loše pročitiati.

https://www.globalresearch.ca/the-hunt-me-and-military-criminals/9418

.................................................

Carla del Ponte’s book provides serious arguments to investigators, confirming information about subjectivity of activities of international organisations operating in the former Yugoslavia and acting on its territory at present. It is evident that the support of Albanians in Kosovo by the international organisations was not accidental, and it was not accidental that the facts of the involvement of the current leadership of the province (Hasim Taci, Agim Ceku and Ramus Haradinai) in the crimes Carla del Ponte writes about. There is much evidence of these military crimes.
Danitsa Marinkovic told that Fatmir Limai was in charge of the camp in Klecka, where Serbian prisoners were held. As for the current Kosovo premier, Hasim Taci was commandant of a similar camp in Lapusnik. “While I was a judge in Pristina, I went to Klecka, -Danitsa said. “At the time there were about 100 Serbian women, children and old people. They had been murdered. We saw parts of their bodies scattered all over the place.” 14 Unlike Hasuim Taci, Fatmir Limai faced the court in the Hague in 2005. And the verdict was “Not guilty”!
The Hague Tribunal acquitted two more Kosovo criminals, Ramus Haradinai and Idriz Baliai, the former chief of the KLA squad “Black Eaglkes”. Both committed atrocious crimes and no one doubted their guilt. One more field commander, Lahi Brahimai was acknowledged guilty of torture, and sentenced to six years of imprisonment.
The trial of Ramus Haradinai (then prime minister of Kosovo) and the above-mentioned militants started in the Hague in April, 2007. Haradinai who in 1998 was one of the KLA commanders, was charged on 37 articles, 17 of which were crimes against humanity, and 20 – military crimes. Besides, all of them were accused of harassment of Kosovo Serbs, Gypsies and Albanians that were loyal to Serbs, involvement in murders, rape, illegal arrests and destruction of property. But the judges did not find evidence of the guilt of Ramus Haradinai and Idriz Baliai. It may be admitted that 7 million Euros that were raised for their defence played its part. According to the German “Berliner Zeitung”, the German intelligence regards Haradinai “the godfather of a mafia clan engaged in speculation of cigarettes, drugs, arms and trade in people.”
Haradinai has always been an “exclusive” defendant. Del Pobnte writes that he was taken to the Hague on a German aeroplane, and once landed in Germany where the leader of Albanian separatists accused of many crimes was greeted by the guard of honour. Haradinai’s family maintains close ties with the UN mission on Kosovo. Del Ponte writes about a visit by Larry Rosin (currently the deputy head of the UN mission in Kosovo) to attend the matrimonial ceremony of Haradinai’s close relation. No other but Rosin on behalf of the UN mission in Kosovo gave his personal guarantees to the Hague tribunal that Haradinai’s condict was proof of “his being able to defend himself in court not being in custody.” On the other hand, Sorren Essen-Petersen, the former head of the UN mission in Kosovo contacted the Hague tribunal asking to set Haradinai free, because “his presence in Kosovo is a guarantee of peace and stability.” Seeing Haradinai off to the Hague the head of the UN mission in Kosovo said to Haradinai in public: “My friend! Let us see you returning soon!” 15
And the triumphant return did happen. The prosecutors failed to present to the Tribubnal even 10 eyewitnesses, who had been murdered one after another before the trial. Kutim Berisa, whose ear Baliai personally cut off, was killed in a car crash in February of 2008 in Montenegro a day after a meeting with a representative of the Tribunal to discuss the coming court session. Ilir Selmai was stabbed to death in a provoked fight. Bekim Mustafa and Auni Elezai were shot dead. Kosovo police officers Sabaheta Tava and Isuk Hakliai, who agreed to present evidence of Haradinai’s crimes, were murdered, and the car with their bodies was burned. Three other eyewitnesses – Jeidin Musta, Sadrik Murici and Vesel Murici were “the protected eyewitnesses”, but they all were murdered by contract killers. Tahir Zemai, one of the KLA leaders, who agreed to cooperate with the tribunal, was shot dead together with his son. Ramir Murici survived a wound but refused to provide evidence. About 40 potential eyewitnesses of KLA atrocities in Kosovo and Metohia were murdered. 16 That is why former KLA militants have no fear of court prosecution. They keep on going about their criminal activities, confident of their protectors and the might of their money and arms.

Poslednja izmena:

Back