Dosadni KAŠALJ

Bato83Pg

Početnik
Poruka
8
Dragi ljudi, ja sam relativno nov na ovim stranicama.Citam i vidim da je ovdje lijepo, zabavno i korisno nadam s eprije svega.
Hladno vrijeme a sa njim i one dosadne prehlade a ono što je meni jedan od glavnih problema je KAŠALJ?Ja sam pokušavao sa tečnošću, izbegavam antibiotike i sl.?
Kakva su vaša iskustvai neki koristan savjet?

И мени. Решио сам се температуре, запушености носа, болова у грлу и промуклости а остао суви кашаљ. Најгоре је ноћу кад спавам кашљем без престанка.. или кад сам у некој установи где је топло и нема кисеоника, а чим сам напољу кашља готово да и нема.

ja sam prosle zime imala taj problem,ma,sta sve nisam pila od bapskih lekova i koje sve ne sirupe,ali mi prestalo kad sam pila onaj brsljan sirup,ne znam tacno kako se zove,na P cini mi se

Kupite prospan, omnitus ili bisolvon.

Dobar je i sirup od jagorcevine ili caj od jagorcevine, za ekspektoraciju (iskasljavanje) ako vam kasalj ipak nije suv nego je proizvod nekog slajma koji jos nije "sazreo". Dobar je i beli slez.

Kad vas uhvati napad kaslja, popijte sirup, ali popijte i casu vruce vode ili caja.

Meni je doktor prepisao Prospan sirup protiv kaslja kao jedini LEK protiv kaslja.I stvarno vec posle 2 dana mi je bilo bolje, a za 4-5 dana kasalja je skroz nestao.Moja preporuka.Cak se i mojoj cerkici svideo ukus sirupa, ostale nije nikad htela da pije.

Dosadni kasalj moze biti posledica raznih stanja u organizmu...
Ako je rec o kaslju posle zimske prehlade, meni licno ne pomaze skoro nista, dok se organizam sam ne izbori sa istim. Otezano mi prolazi,ali tako je...
Svi ovi sirupi i inhalacije su korisni, ali ne i dovoljni. Ponekad ume bas dugo da potraje.

evo sveze probani sirup-recept koji zaista `radi` (nije mi malo bilo jasno da se i med i limun kuvaju...ali tako pise-i vazno je samo da pomaze)
-4 velike kasika secera topiti na vatri-karamelizovati i dodati
-2dl vode
-10 lista lovora
-1 velika kasika meda
-1 limun isecen na pola
kuvati samo 6 minuta...kad se ohladi,procediti u flasicu i piti kao sirup.

Ono sto meni i djetetu pomaze je sirup : pomjesati u jednakim omjerima : sok limuna, med i maslinovo ulje. Dodati malo cimeta. Piti po gutljaj kad god se sjetite.
Prije nego sto sam cula za ovaj recept, probala sam masu sirupa ... i nista nije pomagalo kao ovaj. Dobre su i ISLA pastile ( zelene, od islandskog lisaja)

Back