Dosada

Meliot

Elita
Poruka
23.577
Kako rešavate problem dosade i osećaj da ste sve već videli i proživeli? Deja vu efekat što bi rekli Francuzi, sve već viđeno. Da li posežete za nekim opasnim avanturama ili upoznajete nove ljude i posećujete nove predele? Kako rešavate taj ,,deja vu" problem?

Uh ne znam sta da ti kazem, ali dokon um je djavolje igraliste. Meni je pomogla teretana i fizicka aktivnost. Skretanje negativnih misli sa nekim drugim stvarima, odlazak u bioskop, pivo, teretana, djevojka, knjiga. Tako nekako. Ne valja dosada nista, brzo mi se pretvori u depresiju a onda steze kao obruc.

Šta ti nije dosadno?

Radi to, umesto ono što ti je dosadno.

Ukoliko misliš da ti je život dosadan radi na tome da promeniš da ti ne bude.
Svakom je drugačije.

Ja volim dokolicu...

Ne znam šta je dosada!
Uvek ima nešto da se misli i radi.
Dosadu sam u tinejdžerskim danima trenirala nekim random psihološkim testom, zanimalo me je svašta, i zadatak je bio-zuri u tačku na zidu toliko i toliko.
Mogla sam, ispunila sam zahteve testa, ali od tad... mislim da mi nikad više nije bilo dosadno u životu. :D

Naiđe čoveku da pomisli da mu je život postao rutina i da ima želju nešto da promeni u životu. Ljudi na razne načine leče to stanje, varaju svoje partnere, piju, drogiraju se, kockaju se, odaju se ekstremnim sportovima. Ali u osnovi svega je čovekova duhovna praznina.

Kako rešavate problem dosade i osećaj da ste sve već videli i proživeli? Deja vu efekat što bi rekli Francuzi, sve već viđeno. Da li posežete za nekim opasnim avanturama ili upoznajete nove ljude i posećujete nove predele? Kako rešavate taj ,,deja vu" problem?

Ako je dejavu efekat onda je to onaj osecaj da ste nesto videli kao da je bilo davno (a sustina je da je u medjuvremenu bio reset sistema pa je u tih par momenata mozak ispostavio impresiju da se to nekad mnogo ranije desilo a nije, desilo se momenat ranije)

Druga stvar je dosada a treci da je dosadno ponavljati ono sto je vec vidjeno i prozivljeno.

Za klasicnu dosadu ne znam sta da kazem, nikako ne stizem da mi nesto bude dosadno.

Za ovu trecu vrstu da sam sve video i proziveo... nekad pokusavam da pomognem ljudima oko sebe da ne stanu na grabulje za koje znam da ce da stanu, ali to radim samo ako ima efekta, ako nema ne radim.

Za tu istu vrstu moje verovanje je da nikad dovoljno ne znam i da postoji neki ugao gledanja odakle mogu nesto novo da naucim.

A putovanja volim, ne bih u zivotu posetio (kako sam jednom izracunao) oko 250 gradova svuda gde sam stigao da budem.

Uh ne znam sta da ti kazem, ali dokon um je djavolje igraliste. Meni je pomogla teretana i fizicka aktivnost. Skretanje negativnih misli sa nekim drugim stvarima, odlazak u bioskop, pivo, teretana, djevojka, knjiga. Tako nekako. Ne valja dosada nista, brzo mi se pretvori u depresiju a onda steze kao obruc.
Kad smo kod teretane, ja ne idem u teretanu, ali zato idem na plac - teretana celo drvoriste i kuca ;)

Мика Антић – ОДЛУКА

Живот је све нешто из почетка.
Јуче и прекјуче сутра не вреде.
Нема на свету два иста петка,
две исте недеље,
две исте среде.

Па чему онда разочарања?
Ако је једна љубав – ћорак,
одмах се друкчије и лепше сања.
И кад си највише тужан и горак
неких се нових очију сетиш
и схватиш: ти летиш… дивније летиш!