Dormeo dusek

Meni su se jastuci posle par meseci bukvalno skamenili....odjednom...... posle su malo popustili , ali nisu ni blizu onoga kao kad sam ih kupio..... jedan deo tvrd,a drugi poluprazan....nisam ni zvao da pitam zasto, ne znam ni gde mi je ta garancija,ako uopste vazi,a bas sam se seknjao jer su bili odlicni....dusek je za sada strava, na njega je garancija valjda 20 godina?!

Imam jastuke i dušeke. Jastuci su grozni, ali dušeci su fenomenalni. Što se cene tiče, kada sam ja tražila dušeke Dormeo dušeci su bili među jeftinijim. U svakom slučaju bili su najbolji izbor kada se uzme u obzir odnos cene i kvaliteta.

Imam dve -tri godine dormeo, nemam njihive letvice. Jeste ok , ali nista specijalno.Cinjenica da sam naspavana, ali moj problem sa kicmom nije resen.
Nama je bio najpovoljniji jer smo isli onu varijantu preko tatine penzije. Na 6 rata bez kamate. Jedino su oni nudili varijantu na rate bez kamate.
Sada smo i klincu kupili.
U svakom slucaju, bolje uzeti taj nego neki vrhunski sa zicanim jezgrom.

Mislim da Beo dušek ima dušeke koji su istog sastava kao i dormeo a jeftiniji, mi smo ih kupili pre 4 godine, tada po ceni oko 50 evra za komad i dan danas su odlični. Neko ipak mora da plati svu tu reklamu za dormeo. Idite u prodavnicu, trazite dušek bez žičanog jezgra i videćete koliko u stvari ima dobrih dušeka te vrste po mnogo boljim cenama. Prepišite sastav i specifikaciju proizvoda pa uporedite i naći ćete dušeke gotovo identične dormeu, eto, tako sam ja uradila i baš sam zadovoljna.

Ma jeste, Dormeo je samo reklama. Ali, kao sto rekoh, bio je na 6 ili 9 rata, preko caletove penzije, tako da nam je to bilo jedino resenje sto se tice finansija, a i potrefili smo da ga uzmemo pre poskupljenja,tako da je tada bio kao sada singl

За које паре може да се купи квалитетан душек - Дормео,Симпо ... - величине 100х200 цм. или ако то није стандардна величина,онда 120х200 цм ?
Што се тиче удобности и односа цена-квалитет ,који изабрати ,са жичаним језгром, од меморијске пене или са језгром од опруга ?

Poslednja izmena:
Čula sam od koleginicinog kućnog prijatelja-doktora da je memorijska pena kancerogena. A ona kupila 2 velika dušeka jastuke celoj porodici i baš se izbedačila pa je odlučila da ih izbaci. Ja sam moj jastuk naručila 10 dana pre nego što sam čula njenu priču. Jastuk je smrdeo na vlagu i kad sam nazvala call centar riba mi ljubazno kaže da ga izluftiram 10 dana i da ne sme da se pere. Vratila sam jastuk i više nikad memori pena. Moja preporuka su jastuci od prirodnih sastojaka. Sad bih da nabavim od heljde.

Dormeo ( i slični ) dušek ima jedinu prednost da manje skuplja grinje pa ima antialergijsko dejstvo ( dakle dobar samo alergičarima).

Kad već živite u Srbiji, iskoristite retku privilegiju pa uzmite Simpo dušek koji je vrhunskog kvaliteta i verovatno najbolji u Evropi ( izvoze se odavno a od skora pod Ikea etiketom).

Od Dormea bolji i za spavanje i za sex.

imam `schlarafia` latex jastuk,odusevljena sam.takodje sam cula da su im duseci izvanredni,kao i ostali proizvodi.

dedi smo pre 4 godine kupili simpov dusek `nautilus`,takodje je odlican

Ovako,
Dormeo je dobar i odličan za spavanje samo ima jednu lošu osobinu što se na njemu pojavljuje plesnjivost.
Zato preporučuju ispod letvice a nikako puna ploča.

Inače je to najobičnija memorijska spužva ili pjena a sve ostalo je reklama.
Možeš ga i sam napraviti - kupi pjenu i sašij platno okolo i eto ti Dormeo.

Zato su najbolju dušeci ini koji imaju min.5-10cm memorijske pjene a ispod federi - na tim nema plesni nikad.

Ovako,
Dormeo je dobar i odličan za spavanje samo ima jednu lošu osobinu što se na njemu pojavljuje plesnjivost.
Zato preporučuju ispod letvice a nikako puna ploča.

Inače je to najobičnija memorijska spužva ili pjena a sve ostalo je reklama.
Možeš ga i sam napraviti - kupi pjenu i sašij platno okolo i eto ti Dormeo.

Zato su najbolju dušeci ini koji imaju min.5-10cm memorijske pjene a ispod federi - na tim nema plesni nikad.

Мени је стигао поштом плесњив смрдљив дормео јастук и морала сам га вратити јер не можеш да спаваш колико базди.
Мислим да је то разлог што се гриње не излежу у њему јер се потрују. Чим не ваља грињама не ваља ни људима.

a posto je pena i gde je ima?
Ne znam gde ima pene ali mozete da pitate neke od zanatlija koji rade namestaj, sigurno znaju.
Ja sam pre tri godine kupila lezaj, dusek od memorijske pene debljine oko 15-tak cm na sprerploci a umesto naslona jos jedan dusek koji se obori i dobije se francuski lezaj ( 200x150 tad budu dimenzije ).Kupila sam ga jer lepo izgleda, nizak je, nije glomazan ( stoji u maloj sobici 2,30x2,70m pa mi je to bilo vazno ) a cena je bila samo 13 000 dinara i mislila sam bice sasvim dobar da se koristi mozda jednom mesecno za goste.
Fotografija0370.jpg

Fotografija0371.jpg

Ja povremeno imam problema sa isijasom i jednom kad su bolovi i pored tableta bili neizdrzivi, kad nisam znala kako da se smestim na mom lezaju koji je i kvaliteniji i skuplji od ovog setih se da u reklamama za Dormeo kazu da pomaze i odoh da spavam na tom krevetu - preporodila sam se. Svakom bih preporucila spavanje na memorijskoj peni ( nisam primetila nikakvu budj do sada). Sad kad me " uhvati u ledja " , kao prosle nedelje, dan/dva se preselim na spavanje u tu sobu a i danju prilegnem na sat-dva i popuste bolovi.

Back