DOPRINOSI ZA DOO OSNIVAC U RADNOM ODNOSU KOD DRUGOG POSLODAVCA

srbija

Početnik
Poruka
21
Poštovani!
Osnovao sam D.O.O. pre godinu dana. Oda tada nije imao nikakv promet. Bilo je u mirovanju nije bila nikava privredna aktivnost.
Pre neki dan me obavestili iz poreske uprave da sam obavezem da plaćam kao valsnik DOO doprinos PIO negde kok 5.600,00 dinara.Kazu da treba da se javim da bi me zaduzili sa doprinosima (oko 65.000,00 din) Sta raditi, firma nije imala nikvu zaradu a meni ko osnivacu kod poslodavca je vec plaćani doprinosi na zaradu.

Šta mislite kako se resiti ove obaveze ?

Poštovani!
Osnovao sam D.O.O. pre godinu dana. Oda tada nije imao nikakv promet. Bilo je u mirovanju nije bila nikava privredna aktivnost.
Pre neki dan me obavestili iz poreske uprave da sam obavezem da plaćam kao valsnik DOO doprinos PIO negde kok 5.600,00 dinara.Kazu da treba da se javim da bi me zaduzili sa doprinosima (oko 65.000,00 din) Sta raditi, firma nije imala nikvu zaradu a meni ko osnivacu kod poslodavca je vec plaćani doprinosi na zaradu.

Šta mislite kako se resiti ove obaveze ?

Resis tako sto platis... Ti doprinose moras da placas kao osnivac doo, poslodavac je tebi uplacivao doprinose kao svome zaposlenom..
2 razlicite stvari.

Ukoliko imaš drugo lice u doo koje je imenovano kao zakonski zastupnik i za njega plaćaš porez i doprinose na zaradu ili naknadu, ne treba da uplaćuješ i za sebe kao osnivača (bez obzira da li radiš negde). Ali ako si sebe imenovao kao zakonskog zastupnika, onda moraš, makar na minimalnu osnovicu. Ima i drugih načina da to rešiš (ali ne možeš da dažbine u smislu poreza i doprinosa, svedeš na nulu) ako si ti zakonski zastupnik, za tako nešto se trebaš konsultovati sa dobrim računovođom.

Back