Donesi mi kantu struje

Evo nas ovih dana u CG ubiše isljučenja struje.
No da ne ulazim zašto i kako.
Dok sam bio mladji svirao sam, tj, držao igranke u svom selu.
A za muziku, šta da kažem, matori roker. "A za ljubav treba imat dušu"
I tako, nestalo struje, a mi lika, koji nam čistio salu, a mi ga baš dooobro plaćali (šta ćeš moraš pomagati sirotinju) poslali u komšiluk sa kantom da donese kantu struje.
Ovi intelektualci prodali Distribuciju talijanima, i sad svima 'fali kanta struje.
Mi na selu, i pomozi Bože, grijemo se i kuvamo na drva, a ovi u gradu ...

To moze da se proda?
Nije trebalo javno da napises.
Sada ce i ovi nasi, cim nadju nekog pismenog, da procitaju tvoje reci, da se narod zbog nemanja struje ne buni.
I odma ce da prodaju EPS.
Odma.
Da isfinansiraju izbore, i pokupe provizije.

.. pa vi zaboraviste šta bi pre neku godinu sa strujom u srbiji ..frka tamo amo , kad predsednik vlade reče kako smo lagerovali struju u bosni -- takozvanoj "srpskoj " za zimske dane .. ahera hamo -juso / beše neki obrezani što miljarde smlati da čuva struju iz srbije ..elem , tamo je nešto i moje struje ; pa crnogorci kofu pa preko tromeđe, ja častim sa mojim delom lagera...

... a kofa je ono beše što se puni nečim ... tako ... a kofa za struju je akomulator ; zar ne ( jer on se puni strujom )
...e sad , imaš ispravljač struje ( 12v-24v / 220v ) -- nije skup .. pa drugi put pitaj momka kad šalješ po struju u kofi , kog je napona -- da kupiš pravi ispravljač ... razmisli o ovome , ako ove stvari ne znaš ili nisi služio vojsku pod komandom obrazovanih i osposobljenih oficira ...

...gledao sam te samouke umetnike svud po svetu - u takozvanim domovima i parkovima narodne kulture i zabave .. tu čovek vidi svašta od takozvanih narodnih umetnika .. čudo ... kao i ovo :

Poslednja izmena:
...možda selo ima neke šanse negde gde su države u razvoju i rastu..kod nas ( u srbiji ) selo je pokazatelj metastaznog stanja u državi .. mi definitivno nestajemo sopstvenom zaslugom ..a u to razvoju događaja prvo umiru sela .. i ovo nije pitanje krize ... naš nestajanje bilo je i pre ove takozvane svetske krize ..

...a ja sve to pobacao..kao velim , dosta je ratovanja ...zeznuh se ?..kamda sam poranio ...

..ne mogu da zaboravim 99 - zeznuše distribuciju ...imao sam neku dobru rakiju ; a pije mi se kafa ...natočim je u konzervu , pa između dve cigle -- zapalim i stavim lonče ...očas provri ...žena veli , pametnjakoviću moj ... napuni šrpu smesom iz zamrzivača ( da ne propadne veli - topi se , nema struje ) ...ode bure onako dobre rakije ... eh , ne mogu i danas da je prežalim ...

Back