Donacije organa

Da li ste/biste potpisali donorsku karticu?

• Već sam potpisao/la.

• Planiram to da uradim u budućnosti.

• Ne bih potpisao/la, jer se plašim da me tada ne bi adekvatno lečili.

• Ne bih potpisao/la, iz nekog drugog razloga.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ne znam koliko pratite vesti iz medicine, ali u narednoj deceniji biće žestokih prodora na polju uzgajanja tkiva i organa, čak i 3D štampanja istih. Već su ozbiljni rezultati postignuti, neki pacijenti žive već petnaestak godina sa "uzgajanim" bešikama a par tkiva su prošla inicijalna ispitivanja. Kada budu mogli da iskoriste vaše lične ćelije da bi vam napravili organ pašće i cena "zamene" i postoperativne komplikacije

Ne znam koliko pratite vesti iz medicine, ali u narednoj deceniji biće žestokih prodora na polju uzgajanja tkiva i organa, čak i 3D štampanja istih. Već su ozbiljni rezultati postignuti, neki pacijenti žive već petnaestak godina sa "uzgajanim" bešikama a par tkiva su prošla inicijalna ispitivanja. Kada budu mogli da iskoriste vaše lične ćelije da bi vam napravili organ pašće i cena "zamene" i postoperativne komplikacije

Прича се свашта, кажу да ће уградњом чипова и имплантата од нас моћи да направе малтене богове. А ја се бојим да обични људи од тога неће имати ништа, и да ће бити добро ако не буду имали штету.

Какво црно своје дупе, какав је квалитет живота са донираним органом, колико ће да живи онај са пресађеним срцем, колико ће да кошта операција и постоперативни третман, тај човек колико ја знам може само да буде роб лекара и медицине, и не верујем да је способан да ради и ствара, мени лично такав живот не треба, а молим форумаше да ми не помињу децу.

Једноставно мислим да кад дође време да човек троши ресурсе без везе, да му је време да оде, и да је боље да то уради на частан начин, не оптерећујући околину.

Pitaj ljude, pogotovo mlade, koji su na dijalizi žele li da im se transplantira bubreg? Naravno da žele da žive kao ljudi a ne da budu tri puta nedeljno mrcvareni na dijalizatorima. Inače prosečni životni vek presađenog bubrega je skoro 15 godina. Može se živeti kvalitetno i sa presađenim organom. I ne verujem da bi ovako pisao da si ti u pitanju.

Dopunsko pitanje: dajete li krv?

došao dobrovoljno, i vratili me zbog antitijela u krvi...jedan od crnjih dana u životu...

- - - - - - - - - -

U modernom drustvu ( sa casnim izuzecima, uglavmom katolika i pravoslavaca) svaki ce iole normalan covek
pokloniti ( mrzim rec doniranje, ja sam purista, lingvista) svoje najvitalnije organe ljudima koji su potrebni.
Moji ( organi) verovatno nikome vis4e nisu ni potrebni, ali ako zatrebaju, tu sam:hahaha:

kakim ti se na to vaše moderno zapadno društvo i na EU...još malo pa ćete da ozakonite svako moguće zlo, i svaku ljudsku izopačenost...

- - - - - - - - - -

imal sam period kad sam se onesvescivala naon sto sam davala krv...sad se ne onesvescujem al za sv sl ne gledamm.dajem krv samo kad idem kod lekarw i to mi mnogo:mrgreen:da ne pricam o traumama kad nece iz branule kod lakta pa cimaj gore dole pa igla pa branula na rucni zglob:lol:...
a inace cak i da postoji neki koruptivni element sto mi je vise puta naznaceno,da nisam strahojle(za zdravlje)verovatno bi davala..

kad si ti to davala krv?
pa ti si pisala da imaš povišena tpo anititijela, a mene su zbog toga vratili...:think:

Poslednja izmena:

Back