Dona Ares

Ljudi su jedni i nemocni.. posto su totalno nesposobni da se osvete onako kako oni misle da treba, posto im trenutni zakoni to ne dozvoljavaju onda sebe uzdizu iznad situacije, tj. oni su hriscanski velekomucenici koji trpe jer su dobri ljudi, ali isto tako vole da veruju da ce kosmicka sila vratiti tim zlikovcima koji su im hebali zenu/ muza/ ukrali dva ara placa. Ta morbidnost ide dotle da cak veruju da deca ispastaju za grehe svojih predaka, jer kako vole da kazu Bog udara tamo gde najvise boli. I posto Hriscani veruju u Novi zavet nije mi jasno kakav je to milostivi Bog koji kaznjava. I ovo ne vazi samo za vernike, postoji gomila ateista koji razmisljaju po istom principu. U sustina kombinacija zlobe i nemoci.

mislis jadni

naravno bog ne kanjava ne na takav nacin koji mi mislimo

Nisam znao da je bolesna. Što se tiče teme blago naginjem tezi da ljudi koje muči savjest zbog svojih postupaka vremenom privuku lose stvari kojih se stalno pribojavaju. Nekako imam utisak da naše misli imaju veću moć nego što pretpostavljamo.

Glupost...lose stvari se desavaju i losim i dobrim ljudima.

Sto se tice toga, da li neko zasluzuje da mu se desi nesto lose, verovatno da ima onih koji malo vise zasluzuju lose od nekih drugih.

A ne mozemo biti ni licemeri da ne kazemo da se ne poradujemo kada nekoga stigne neka kazna ili saznamo da nekom bas losem coveku koji je mnoge upropastio, ne ide bas najbolje. Jer, covek tesko moze da funkcionise i da gleda nepravdu iz dana u dana, ako nema veru da postoji neka ravnoteza. Ali ne mislim da to funkcionise po principu da ako se desava nesto lose, to si i zasluzio, mada moze i da bude usko povezano. Ako si u proslosti ostavljao, povredjivao ljude, igrao se sa osecanjima, sigurno da ces iskusiti i sam isto u nekom trenutku. I sta cemo prvo reci nego "da,zasluzio je to". A za nekog ce reci "e bas nije to zasluzio, bio je dobricina". Tako da...

Poslednja izmena:
Nisam znao da je bolesna. Što se tiče teme blago naginjem tezi da ljudi koje muči savjest zbog svojih postupaka vremenom privuku lose stvari kojih se stalno pribojavaju. Nekako imam utisak da naše misli imaju veću moć nego što pretpostavljamo.
Ljudi koji svesno rade loše stvari uglavnom su operisani od osećaja griže savesti, kao i od svih ostalih osećanja - takozvani psihopate.

Svakako, no nisam mislila na te loše stvari koje se uglavnom vezuju za pitanja (lakog) morala, već za podmukle gadosti koje do srži unesrećuju druge, a rade se iz sopstvene koristi.

To si vjerovatno u pravu mada mislim da novac i strast mogu sve nas da navedu na stravične stvari, razlika je samo u onome poslije i kako se nosimo sa učinjenim.

Znamo svi da je teško obolela na Facebooku podrške fanova i neki dan čitam komentare i neki tip napisao "ja ja nije dobro otimati muževe drugih žena . Nečija te suza sustigla "

Mene je taj komentar skroz šokirao te se pitam sta je u dušama takvih osoba pa smatraju da je neko zaslužio tu bolest ?

To sam u dole često čula "svašta je radio/la svakakav bio/la" dodje ta bolest iz nekih uglova kao neka kazna kao nešto božije i sasvim ispravno ..
primitivci to mogu da kažu...niko drugi normalan

Znamo svi da je teško obolela na Facebooku podrške fanova i neki dan čitam komentare i neki tip napisao "ja ja nije dobro otimati muževe drugih žena . Nečija te suza sustigla "

Mene je taj komentar skroz šokirao te se pitam sta je u dušama takvih osoba pa smatraju da je neko zaslužio tu bolest ?

To sam u dole često čula "svašta je radio/la svakakav bio/la" dodje ta bolest iz nekih uglova kao neka kazna kao nešto božije i sasvim ispravno ..

i to neka deleya pise u yeee kako ja nisam fejzbucki informisana

i to neka deleya pise u yeee kako ja nisam fejzbucki informisana

Generalno je dokazano da osobe koje se otimaju od social Netzwerke (prevedi preko translate) nisu čisti u glavi ! Ima i ovamo tih seljana koji nakrive usta dok pivo piju iz flaše koriste riječi kao "fejsbucenje " i ostalo neki tradicionalci kojima žene masiraju glavu petroleom jer će kosa bolje da raste kojima nijedna žena ne valja i ne vrijede samo je njihova prava žena itd. A jadni neznanju da tuđi krešu te njihove žene ...prave se gluvi na to što po gradu bruji .....

A mogla sam ti lepo reči

Jedi govedinu

Zaostalost, paganstvo, neobrazovanost, sujeverje i licna neostvarenost koja se projektuje kroz zavist i osecanje licne ispravnosti i vrednosti. Tudja sreca je nezasluzena a nesreca zasluzena a moja sreca je zasluzena a nesreca nezasluzena. To su prokleti Turci i prokleta istorija koja nas je drzala vekovima nepismenim i slepim kod ociju, zalepljenih usta u strahu od dobro je moze gore, cuti i kuni ako ti se kune.

Zaostalost, paganstvo, neobrazovanost, sujeverje i licna neostvarenost koja se projektuje kroz zavist i osecanje licne ispravnosti i vrednosti. Tudja sreca je nezasluzena a nesreca zasluzena a moja sreca je zasluzena a nesreca nezasluzena. To su prokleti Turci i prokleta istorija koja nas je drzala vekovima nepismenim i slepim kod ociju, zalepljenih usta u strahu od dobro je moze gore, cuti i kuni ako ti se kune.

srbi su bili sjebani i prije turaka, imali su zlocince poput svetog save, rokali, proganjali, osvajali i ubijali. turci su jos bili super kakvi smo mi, barem su uzimali manje poreza a skolovali su i talentovanu djecu.

srbi su bili sjebani i prije turaka, imali su zlocince poput svetog save, rokali, proganjali, osvajali i ubijali. turci su jos bili super kakvi smo mi, barem su uzimali manje poreza a skolovali su i talentovanu djecu.

Nekoliko godina posle smrti svog proroka Muhameda, Turke je zahvatio virus pravoverja kakvo se pojavilo na hriscanskom Zapadu. Tajno znanje Hermetike prenosilo se preko Sufija i Sabijaca, pesnika i mistika. Prosvetljene mudrace Suhravadija i Al-Halladza verski autoriteti su smakli kao jeretike, Al-Halladz je razapet na krst.

Back