Dominantne devojke

Kurtalici

Primećen član
Poruka
819
Opet mi treba vase zensko misljenje :)
Tema verovatno postoji ali je zastarela pa sam otvorio novu.
Dali je neka od vas dominantna i sta to znaci u vezi,kakav odnos imate prema voljenom i uopste ako moze neka malo vise da napise o tome.Muvam se sa jednom za koju svi govore da je u svakoj vezi bila dominanta pa me zanima,ne zamerite :)

Evo ti konkretno: Rekli meni da sam dominantna, a ja pojma nemam o tome... msm.. to ide onako, nesvesno, k'o disanje... Nije isto dominantna i egoista, samo da to razlikuješ, pa ti dosta. Uglavnom, koliko ja poznajem takvih, dobre su za kvalitetne veze, ali partner mora da bude stvarno samouveren tip - one u stvari traže nekog ko ime je ravan po snazi.
Ima tu jedna začkoljica: ako je slabiji od mene, odmah je propao, jer ne mogu da ga gledam osim kao krpu... A ako je jači - onda "borba za vlast" traje doživotno...:) ali to ti je čar života.:D Sa takvom te povremeno boli glava, ali ti zato nikad nije dosadno...:lol:

Mm nikad nije priznao da sam ja "glavna", niti se pomirio sa tim.. ali smo proveli brak u velikoj, intenzivnoj, često burnoj ljubavi, koja je trajala do kraja života. Ja imam takvo iskustvo, ne znam kako drugi...

Poslednja izmena:
Evo ti konkretno: Rekli meni da sam dominantna, a ja pojma nemam o tome... msm.. to ide onako, nesvesno, k'o disanje... Nije isto dominantna i egoista, samo da to razlikuješ, pa ti dosta. Uglavnom, koliko ja poznajem takvih, dobre su za kvalitetne veze, ali partner mora da bude stvarno samouveren tip - one u stvari traže nekog ko ime je ravan po snazi.
Ima tu jedna začkoljica: ako je slabiji od mene, odmah je propao, jer ne mogu da ga gledam osim kao krpu... A ako je jači - onda "borba za vlast" traje doživotno...:) ali to ti je čar života.:D Sa takvom te povremeno boli glava, ali ti zato nikad nije dosadno...:lol:

Kao da sam ja ovo napisala za sebe : ))))

Da li je neka od vas dominantna i sta to znaci u vezi,kakav odnos imate prema voljenom i uopste ako moze neka malo vise da napise o tome.Muvam se sa jednom za koju svi govore da je u svakoj vezi bila dominanta pa me zanima,ne zamerite :)

Znaci raj il pakao od veze sa dominantnijim od sebe, a u obrnutom je otprilike kao da imas kucnog ljubimca :lol:

Poslednja izmena:
Dali je neka od vas dominantna i sta to znaci u vezi,kakav odnos imate prema voljenom i uopste ako moze neka malo vise da napise o tome.Muvam se sa jednom za koju svi govore da je u svakoj vezi bila dominanta pa me zanima,ne zamerite :)

Она ће бити онолико доминантна колико си ти недоминантан. Све је до мушкарца.

Она ће бити онолико доминантна колико си ти недоминантан. Све је до мушкарца.

tz, nemas ti iskustva sa takvima.
ona je takva, to joj je priroda dala. ne zavisi od tebe i ne prilagodjava se tako da podredi svoju volju tvojoj. to ti je kao da probas da naucis poskoka da prede jer si ti u sustini hteo macku - ne moze. nadji sebi odmah ono sto ti treba, nije ok pokusati da drugu osobu sabijes u sopstvene granice. takva moze samo da se muci pored tebe ili da se bori, sto je jos gore ako ste oboje mladi - vuci cete oziljke jedno od drugog godinama.
kada ste na tom polju slicni, mozete da opstanete zajedno samo ako je sirina ogromna, ako svako ima potpuno nezavistan i slobodan svet i luftirate se poprilicno jedno od drugog... uz mnogo jake volje - ne da se jedno od vas prilagodjava, nego da se medjusobno ne napadate. kada imas svest da ce vam to oboma biti prvi impuls u situaciji u kojoj ne cvetaju ruze, mozes da uradis nesto. pitanje samokontrole, ne kontrole.

s druge strane, ako si opusten tip, kome je svejedno gde se ide i sta se radi, ne volis konflikte i diskusije - to ide samo od sebe. ona uvek zna sta hoce sto moze s vremena na vreme da iritira, ima misljenje o svemu i stavove koje brani pa ti vidi da li mozes tako da funkcionises. postoji verovatnoca da dobijes osecaj da ti ona namece svoja resenja, ali to je zato sto ti nemas jako izrazenu potrebu / zelju sta god a ona suptilnosti ne primecuje i voli argumentacije. sa takvim devojkama / zenama nema iznenadjenja. to sto vidis odmah jeste ona, nije maska koja ce da padne zato sto si ti ovakav ili onakav.

Ne mora da znači.
Samo da vozite tamo gde ona želi..:lol:

:zcepanje: Eeee.. Nije kuda ona želi, već kuda ona zna da je najbolje!:lol:

shta me boli briga jel dominantna samo nek se dobro naguzi :)))

Ti k'o moj prvi muž...:D ali nije izdržao...

tz, nemas ti iskustva sa takvima.
ona je takva, to joj je priroda dala. ne zavisi od tebe i ne prilagodjava se tako da podredi svoju volju tvojoj. to ti je kao da probas da naucis poskoka da prede jer si ti u sustini hteo macku - ne moze. nadji sebi odmah ono sto ti treba, nije ok pokusati da drugu osobu sabijes u sopstvene granice. takva moze samo da se muci pored tebe ili da se bori, sto je jos gore ako ste oboje mladi - vuci cete oziljke jedno od drugog godinama.
kada ste na tom polju slicni, mozete da opstanete zajedno samo ako je sirina ogromna, ako svako ima potpuno nezavistan i slobodan svet i luftirate se poprilicno jedno od drugog... uz mnogo jake volje - ne da se jedno od vas prilagodjava, nego da se medjusobno ne napadate. kada imas svest da ce vam to oboma biti prvi impuls u situaciji u kojoj ne cvetaju ruze, mozes da uradis nesto. pitanje samokontrole, ne kontrole.

To je uglavnom suština. Savez jednakih. Malo teže ide kad su oboje mladi, ali - ko ne ume i nije za njega...:)

Vrlo je važno da oboje shvate da potreba za slobodom nije potreba za šaranjem sa drugima (kako to često maskiraju oni koji bi preko 'leba pogače :mrgreen:), već sloboda da se bude ono što jesi. Ali, to može samo ako i drugome omogućiš to isto.
A za svaku vezu, bilo dominantnih u njoj ili ne, osnovno je da se prilikom sukoba govore samo argumenti i svoj lični doživljaj teme, a da se nikako, nikako, ne pređe granica - pa počne lično omalovažavanje, vređanje, ili nisku udarci. Uostalom, to se odnosi na sve veze, ne samo emotivne.

Poslednja izmena:
nisam mislila na vredjanje a ni na spustanje na licni nivo - to nije pitanje koje se postavlja, naravno da ne dolazi u obzir. za mene je to vise od bilo cega drugog dokaz necije slabosti. dovoljno je i da se samo ovlas dotakne slaba tacka, nekad i nenamerno pa da se svako ukopa na poziciju i krene sibanje... argumentovano, dakako :mrgreen:

za mene kazu da sam jako dominantna,sto ne znam dal je tacno,ne teram ja bas uvek sve po svom,
al ono sto znam je da citav zivot trazim nekog ko ce me zauzdati i biti vodja,al takvog nema :(

Nema, dušo, jer ti to nećeš nikom dozvoliti.:) Možeš samo da nađeš nekog ko neće "padati u komu" kad god ti "zaoštriš". Jer je i on kao ti, i neće dozvoliti da ti njega zauzdaš.
Možeš naći samo sebi ravnog. I to je najblje.:bye:

Prilično često žensko prokletstvo :) Zato treba zaobići žene koje su dominantne, čak bi to trebali učini i muškarci koji takve traže, a ima dosta takvih muškarca.

Čoveče, pa te su naijnteresantnije! 'De, bre, zaobići... Cccc....!:mrgreen:

Ali, istina je da velikom broju ljudi odgavara mirnija veza, i da se u takvoj neće osećati smoreno, već zadovoljno.:)

Glavna čar života i jeste u tome što smo svi različiti.:)

Back