dominacija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Plase se da ne budu emotivno provaljene. Plase se da im neko ne udje u mozak i dusu, i potpuno ih oduva. Plase se kada im kazu 'znam te' i to kao objektivnu cinjenicu, a ne misljenje. Kada se to desi- e tek onda se moze videti prava jacina te dominantne zene. Inace, dominantna zena ne mora uopste da bude uspesna u drustvu, ili sta ti ja znam.

slazem se.
znaci, mislis da u tom njenom stanju kako kazes provale postoje samo dva puta...represivna osveta ili zamena teza ono ko sto rade demagozi. po mom misljenju ako je ovo drugo u pitanju to vodi u sizofreniju. blagu pa jacu, ako se brzo ne izadje iz sopstvenog klinca svesti i podsvesti.

You consider me the young apprentice
Caught between the Scylla and Charybdis
Hypnotized by you if I should linger
Staring at the ring around your finger

I have only come here seeking knowledge
Things they would not teach me of in college
I can see the destiny you sold
Turned into a shining band of gold

I'll be wrapped around your finger

Mephistopheles is not your name
I know what you're up to just the same
I will listen hard to your tuition **
You will see it come to it's fruition

Devil and the deep blue sea behind me
Vanish in the air you'll never find me
I will turn your face to alabaster
When you will find your servant is your master

Ohhh, you'll be wrapped around my finger
You'll be wrapped around my finger **
You'll be wrapped around my finger **
( Sting & The Police Wrapped around your finger)

a sta si ti odisej u haljini? :mrgreen:

odisejka koja hoce da zadrzi oba muska zla a satro bira ono manje al' sa snagom veceg? il' je mozda obratno? enlighten us....

inace da te obavestim mefistofel, bafomet il' kako ti vec drago, moze biti samo jedan a taj def. ne nosi stikle .... ma kako mu tvoje dupence bilo zgodno, trtasto i privlacno. danas svaka stvar ima svoju cenu. nadam se samo da nisi lepa kao scila i haridba jer mi je losih tripova vec preko glave ovih dana :hahaha:

sledeci put postuj svoje mudre linkove sa muzikom na pdf-u muzika ono reci koje slusamo... lepa je pesma, al' nije na temu jer dominantna zena ne govori mitoloski izmedju redova. dominantna zena direktno kontaktira mefistofelea ako misli da je faustovski tip i time pokaze svoju pravu duhovnu snagu jer i mefistofel je ako nisi znala slab na neke stvari. dupence posebno.

naravno sve ovo ako si zensko...ako si preobuceno musko znas vec kako ide... sikter

Poslednja izmena od moderatora:
slazem se.
znaci, mislis da u tom njenom stanju kako kazes provale postoje samo dva puta...represivna osveta ili zamena teza ono ko sto rade demagozi. po mom misljenju ako je ovo drugo u pitanju to vodi u sizofreniju. blagu pa jacu, ako se brzo ne izadje iz sopstvenog klinca svesti i podsvesti.

Hmmm..verovatno su ta dva puta u vecini kod takvih osoba u tom slucaju. Cak kad malo bolje razmislim u velikoj vecini. Ali verovatno ne vazi bas za apsolutno sve slucajeve, mozda se nadje neka koja ce racionalno to da prihvati i ostvari blizak odnos sa nekim u kojem nije dominantna. Inace, to sam i hteo da kazem, za mene je dominantna zena ona koja je takva u bliskim privatnim odnosima sa ljudima. A ako govorimo o nekim javnim i poslovnim odnosima, onda bih upotrebljavao izraz autoritativna. A naravno da moze i jedno i drugo, ali nije pravilo.

Hmmm..verovatno su ta dva puta u vecini kod takvih osoba u tom slucaju. Cak kad malo bolje razmislim u velikoj vecini. Ali verovatno ne vazi bas za apsolutno sve slucajeve, mozda se nadje neka koja ce racionalno to da prihvati i ostvari blizak odnos sa nekim u kojem nije dominantna. Inace, to sam i hteo da kazem, za mene je dominantna zena ona koja je takva u bliskim privatnim odnosima sa ljudima. A ako govorimo o nekim javnim i poslovnim odnosima, onda bih upotrebljavao izraz autoritativna. A naravno da moze i jedno i drugo, ali nije pravilo.

ponovo u centar

znaci prava da kazem demonska snaga zene nije u tome da ona posto poto vodi sve konce vec da prepusti muskarcu dominantnu ulogu a ona da ostane svesna svoje snage koja nije i njegova a i da realno posmatra sebe u tom odnosu i ne bude rob svojih ogranicenja. jer niko nije svemoguc. olmajti moze biti samo jedan.

inace autoritet je toliko sirok i subjektivan pojam da je uopste veliko pitanje sta on za svakoga od nas predstavlja. deca imaju jedno vidjenje a odrasli drugo, zene takodje jedno a muskarci drugo...

Ja se ne bih složila sa podvučenim.
Mislim da priroda nije favorizovala bilo koga, nikome nije dodelila dominantniju ulogu.
Raspodelila je snage tako što je stvorila savršen balans,
na način opisan u ostatku posta (koji mi se sviđa)

Kada je reč o socijalizaciji i društvenim odnosima,
nedavno sam gledala dokumentarac o životu jednog čopora vukova, koji je posmatran nekoliko godina.
Iznenadila sam se koliko njihovi hijerarhijski odnos, odnos mužijaka i ženki podseća na ljudsko društvo.

Priroda uvek favorizuje,u slučaju koji sam navela favorizuje u smislu brojnosti,a zbog zaštite
vrste.U tom smislu sam mislila na dominaciju.

a sta mislite da li i cega se plase dominantne zene?

jer svaki covek gaji ili ima neku formu straha pa sto bi i one bile lisene toga. sta se desava sa takvim zenama ako im neki muskarc ili mozda zena, iz suprotnog smera zadje u podsvest i sazna im tu il' neku slicnu tajnu pa im pomera zivce? kako se one nose onda... da li se predaju, povlace, bore, uzvaracaju istom merom, prave se da ne primecuju.... sta rade?

Plase se da ne budu emotivno provaljene. Plase se da im neko ne udje u mozak i dusu, i potpuno ih oduva. Plase se kada im kazu 'znam te' i to kao objektivnu cinjenicu, a ne misljenje. Kada se to desi- e tek onda se moze videti prava jacina te dominantne zene. Inace, dominantna zena ne mora uopste da bude uspesna u drustvu, ili sta ti ja znam.

Ukoliko se dominantna žena plaši emotivne provale,onda se postavlja pitanje njene dominantnosti,ili ja grešim ?!
Ako je dominantna onda se predpostavlja da ima više *snage* ,više svesti o tome šta je može ugroziti,i kao takva ,ima razvijene sisteme odbrane koji bi trebalo da je štite.
Dominantnoj ženi samo dominantan muškarac može ugroziti tu vrst stabilnosti,a odluku o tome da li će ili neće ući u takav *okršaj*,ona donosi sama.Ako svojevoljno domina udje u korelaciju ili odnos sa takvim muškarcem,u tom slučaju,svojom odlukom ona ne dovodi sebe u poziciju da bude provaljena,ona se dobrovoljno otvara.

Poslednja izmena:
Ukoliko se dominantna žena plaši emotivne provale,onda se postavlja pitanje njene dominantnosti,ili ja grešim ?!
Ako je dominantna onda se predpostavlja da ima više *snage* ,više svesti o tome šta je može ugroziti,i kao takva ,ima razvijene sisteme odbrane koji bi trebalo da je štite.
Dominantnoj ženi samo dominantan muškarac može ugroziti tu vrst stabilnosti,a odluku o tome da li će ili neće ući u takav *okršaj*,ona donosi sama.Ako svojevoljno domina udje u korelaciju ili odnos sa takvim muškarcem,u tom slučaju,svojom odlukom ona ne dovodi sebe u poziciju da bude provaljena,ona se dobrovoljno otvara.

svaka zena se plasi emotivne provale. muskarci jos vise jer bi po prirodi stvari trebali da budu emotivno jaki a znamo da to bas nije tako.

svaka zena ima sitem odbrambenih mehanizama... dominantna zena ima mehanizme koji se razlikuju od drugih zena a to su pre svega sarm, umece pracenja sagovornika kao i osecaj za meru, umece stvaranja kreativnih digresija u razgovoru ako se sagovornik priblizi na puskomet necemu gde je zabranjena zona.... samo dominantan muskarac moze svakoj zeni a ne samo dominantnoj, ugroziti sve a ne samo tu vrstu stabilnosti. jer svaka zena se na neki nacin plasi potpune predaje u ruke nekog stranca ili nekoga koga poznaje polovicno... pa cak i da vas poznaje ceo zivot, da ste u braku 50 godina bicete iznenadjeni po neki put stvarima koje ce da izvuce iz pandorine kutije koju ljubomorno cuva samo za sebe.

zena se otvara skroz samo u jednom slucaju.... kada voli i kada zna da je voljena. trece ne postoji.

svaka zena se plasi emotivne provale. muskarci jos vise jer bi po prirodi stvari trebali da budu emotivno jaki a znamo da to bas nije tako.

svaka zena ima sitem odbrambenih mehanizama... dominantna zena ima mehanizme koji se razlikuju od drugih zena a to su pre svega sarm, umece pracenja sagovornika kao i osecaj za meru, umece stvaranja kreativnih digresija u razgovoru ako se sagovornik priblizi na puskomet necemu gde je zabranjena zona.... samo dominantan muskarac moze svakoj zeni a ne samo dominantnoj, ugroziti sve a ne samo tu vrstu stabilnosti. jer svaka zena se na neki nacin plasi potpune predaje u ruke nekog stranca ili nekoga koga poznaje polovicno... pa cak i da vas poznaje ceo zivot, da ste u braku 50 godina bicete iznenadjeni po neki put stvarima koje ce da izvuce iz pandorine kutije koju ljubomorno cuva samo za sebe.

zena se otvara skroz samo u jednom slucaju.... kada voli i kada zna da je voljena. trece ne postoji.

Podrazumevala sam označeno kada sam rekla da se dominantna žena opredeljuje
dobrovoljno da udje u odnos sa dominantnim muškarcem.....mada,ni tada nije baš uvek
i baš svaka spremna da se otvori do samog kraja.Tajnovitost je jedna od karakteristika
koju dominu čine dominom,veo tajnovitosti je njeno najefikasnije oružje i nikad ga se ne odriče do kraja.
Inače,dominantan muškarac je jako retka biljka,većina misli da je dominantna,ali nije ni blizu istini.

prosto je to
das im 6-7 sati i oma ce da zna
ovo kazem bez zezanja
znaci samo razgovor jer reci su jace no bilo sta

Ni ja se nisam zezala sa konstatacijom.
Ne znam da li je potrebno i toliko :)...nakon vrlo kratkog vremena
se može izvući zaključak,a upravo na osnovu reči koje se izgovore,
šta je pokretač i koliko se može dotičnim *manipulisati*.Ako su procene
negativne,tada je samo stvar interesovanja domine,da li želi ili ne ući u rizik
uspostavljanja odnosa koji može da je razotkrije.
Dominantnu ženu je teško fascinirati,i zaista je to zadovoljstvo da je *razgoliti*
omogućeno jedino dominantnom muškarcu....ili alfa - mužjaku :).

Ni ja se nisam zezala sa konstatacijom.
Ne znam da li je potrebno i toliko :)...nakon vrlo kratkog vremena
se može izvući zaključak,a upravo na osnovu reči koje se izgovore,
šta je pokretač i koliko se može dotičnim *manipulisati*.Ako su procene
pozitivne,tada je samo stvar interesovanja domine,da li želi ili ne ući u rizik
uspostavljanja odnosa koji može da je razotkrije.
Dominantnu ženu je teško fascinirati,i zaista je to zadovoljstvo da je *razgoliti*
omogućeno jedino dominantnom muškarcu....ili alfa - mužjaku :).

pod jedan mora da se poznaju, ne mozes nepoznatog fascinirati nikad toliko brzo da se potpuno otvori pa tacno da si sam antihrist. znaci mora da se znaju. nema manipulacije, prosti setovi pitanja kojima se pobudjuje podsvest bez ikakve narkoze ili hipnoze. u jednom trenutku osoba se slobodnom voljom otvara ili ne. onda iz nje izbija erupcija sveg onoga sto je potiskivala godinama, mozda decenijama. i katarza je na vidiku. zene tesko podnose stegu a najteza je sopstvena. retko koji odnos moze toliko daleko da ode da bude skroz otvoren do samog dna, ali postoji. to je karma o kojoj sam pricao ranije jer ljudi se ne otvaraju svakome bez povoda i ne trebaju to da rade nikad, ali ako osete trenutak kada ih to kopka i zele, onda ih nista ne zaustavi.... nikakve unutarnje brane i barijere.

pod jedan mora da se poznaju, ne mozes nepoznatog fascinirati nikad toliko brzo da se potpuno otvori pa tacno da si sam antihrist. znaci mora da se znaju. nema manipulacije, prosti setovi pitanja kojima se pobudjuje podsvest bez ikakve narkoze ili hipnoze. u jednom trenutku osoba se slobodnom voljom otvara ili ne. onda iz nje izbija erupcija sveg onoga sto je potiskivala godinama, mozda decenijama. i katarza je na vidiku. zene tesko podnose stegu a najteza je sopstvena. retko koji odnos moze toliko daleko da ode da bude skroz otvoren do samog dna, ali postoji. to je karma o kojoj sam pricao ranije jer ljudi se ne otvaraju svakome bez povoda i ne trebaju to da rade nikad, ali ako osete trenutak kada ih to kopka i zele, onda ih nista ne zaustavi.... nikakve unutarnje brane i barijere.

Pa,naravno da se podrazumeva da se poznaju,bilo bi suludo i nespojivo sa onim što
je predmet diskusije,da je drugačije.Nesuvislo je otvarati se nekome koga ne poznaješ,opet
u smislu onog o čemu pričamo,a s druge strane *manipulacija* i jeste pod navodnicima,jer se ne misli na bukvalno značenje pojma.
Žene uopšte ne podnose stegu :lol:,ako krenem sa sopstvene polazne tačke,mada ne mislim da je to specijalitet isključivo ženske prirode,
čovek ne podnosi stege,i rado ih se oslobadja.Kada su u pitanju one koje čovek sam sebi nameće,nije tako jednostavno kako izgleda baš.
I kada dodje do katarze,ukoliko dodje,ona ipak nije kompletna.
Ako jeste,onda je sve rečeno....a to je pozicija koja ugrožava.Do tada izgubljene bitke mogu značiti konačno i izgubljen *rat*.

kompletna je kad je ima i fizicki.
tad je njegova za ceo zivot.

Ovo je trenutak kada se ne bih složila sa tobom.
Imati je fizički je moguće,ali imati je duhovno je cilj.
Ako je ima duhovno,tada je njegova za ceo život.Tada čak može i
da se *poigrava*,tada je njena dominantnost podigla belu zastavu.
Fizičko posedovanje dominantne žene nije presudno.

Ovo je trenutak kada se ne bih složila sa tobom.
Imati je fizički je moguće,ali imati je duhovno je cilj.
Ako je ima duhovno,tada je njegova za ceo život.Tada čak može i
da se *poigrava*,tada je njena dominantnost podigla belu zastavu.
Fizičko posedovanje dominantne žene nije presudno.

jel ti citas redom postove, a?
zna je, otvori mu se do kraja, ima je. znaci ima je duhovno jer da je nema, q bi mu se otvarala. ustvari imaju se medjusobno jer je u zivotu sve duplo vezano. kraj.
mogu da ne budu zajedno na dva kraj sveta, ali ima je, uvek. barem ce ga ona pamtiti dok ne krepa. a zene bogtepita sta sve ne pamte... od onog prvog sto ih je defloriso do nekih nebuloza a nece da zapamti nesto ovako. aj bwe.
nije to tajna na nivou qresala se sa njim il' qresao se on sa njom.
to je bwe kosmichqa tajna biso bogtemazo. nemo da banalizujem vako fino razmisljanje :)

jel ti citas redom postove, a?
zna je, otvori mu se do kraja, ima je. znaci ima je duhovno jer da je nema, q bi mu se otvarala. ustvari imaju se medjusobno jer je u zivotu sve duplo vezano. kraj.
mogu da ne budu zajedno na dva kraj sveta, ali ima je, uvek. barem ce ga ona pamtiti dok ne krepa. a zene bogtepita sta sve ne pamte... od onog prvog sto ih je defloriso do nekih nebuloza a nece da zapamti nesto ovako. aj bwe.
nije to tajna na nivou qresala se sa njim il' qresao se on sa njom.
to je bwe kosmichqa tajna biso bogtemazo. nemo da banalizujem vako fino razmisljanje :)

bog te mazo i molovo :),ko kaže da treba da se banalizuje :lol:.
Čitam ja od početka postove,ali malopre rekoh da katarza nikad nije kompletna,jer ako jeste onda je sve rečeno.Ako je sve rečeno,tada je priči kraj,nema više dominacije.
Fizičko pripadanje sa tim može,ali ne mora imati veze.
Ovo što ti govoriš jeste tačno,ako se odrekne pozicije dominantne,ali ako se ne odriče,onda se uvek ostavi jedna tajna koja se nikad ne izgovori.
Dominantne žene su u problemu jer jako teško nalaze onog kome bi se otvorile.Što je
problem veći,to je njihova dominantnost naglašenija.
Ma u stvari,slažemo se ti i ja u osnovi,samo sa različitih pozicija pristupamo problemu.
I tebi i meni je teško da obujemo cipele onog drugog,sa pozicije muško-ženskog razmišljanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back