domačini...

DeeLite

Zaslužan član
Poruka
141.914
pošto sam ja jelda iz rasipničke i alkoholičarske kuće, i ne znam šta je to, ja bi ovom prigodom volo da čujem šta je za vas domaćin, misim domaćinska kuća...Novku sam čuo, ok hvala joj...al bi i vas ostale...

Ajd` malo ozbiljno:
Domacin je onaj ko drzi do svoje porodice, i njena dobrobit mu je najvaznija od svega.
Domacin je onaj ko se ne zalece, ne etiketira, ne proziva druge, ali ima svoj argumentovani stav o svemu.
Onaj ko dobro razmisli, i cija svaka rec ima tezinu.
Onaj ko ne upada u vatru, ili se nervira, tako da to pokazuje svima.
Ali i onaj ko kada nesto obeca to uvek ispuni, i na koga u tim situacijama uvek mozes da se oslonis.
Rec mu je vaznija od svega drugog, ali je ne daje olako.
Onaj ko nikada ne zeli da uradi nesto cime ce nekome uciniti lose ili stetu, pa makar imao ma kakvku korist od toga.
Eto, to je otrpilike srpski domacin.
Da ih je vise, nasa zemlja bi bila mnogo sretnija.

domaćin je onaj ko drži do porodice i kome je porodica na prvom mestu
a to znači da radi i trudi se na poslu, sve u cilju da prehrani porodicu
skoro svu svoju platu troši na porodicu: kupuje hranu, (redovno ide u nabavke), redovno plaća struju, vodu, dakle, neće da dozvoli da mu isključe struju, telefon ili internet zbog neplaćenih računa
redovno plaća deci vrtić
novac koji pretekne od ovg navedenog troši na nameštaj i ulaže u renoviranje kuće/stana
domaćin skoro sve svoje slobodno vreme provodi sa svojoj porodicom, bilo kod kuće, bilo u šetnji, izletu...ode na utakmicu ili u kafić sa drugarima, ali retko, 1-2 puta mesečno
dakle, domaćin se ne opija i ne provodi vreme u kafani

Back