Domacice

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dive

Legenda
Poruka
61.234
neke smo savrsene :malav: a neke su sa manom
da li vam se desilo nekada da tako caskate i razmenjujete recepte sa nekom domacicom koja sebe smatra vrhunskom kuvaricom, a kad ste probale njenih ruku delo samo ste pomislile - jadan njen muz sta mora da jede citavog zivota :sad2:

Dešava mi se često u svakodnevnom životu da slušam: ' kuvala, peglala, spremala,moje ovo je naj, moje ono je super...'. Lično ih poznajem, družimo se povremeno, ali ne mogu da ih slušam. Ćutim i radim; kuvam, perem, peglam, pravim kolače, i, u tišini uživam u tome. Naravno, prija mi kada me moji pohvale,

Inače, kada me pitaju šta radim, uvek odgovorim:'Ništa'! Moje 'ništa' je mnogo produktivnije od njihovih priča bez pokrića.

pa da
ono, svi moramo da jedemo
jeste banalno, al sta da se radi
i ono ti svoj, ona svoj..moras da probas - a u serpi vijetnam :(

- - - - - - - - - -

pa kako tako
ne moze tako
kako se desilo
sta ste pricale
sta ste probale
gde je bio karambol
ajde bre ne moram da ti vadim reci klestima :)

koleginica koja je svaki dan sebe izdizala u zvezde sto se kuvanja tice, recepti za kolace su joj bili ok ali kad nas je jednom pozvala na rucak umalo bljucnula nisam od samog pogleda na taj ''savrseni'' spanac kakav niko kao ona ne ume da spremi...odvratna zelena masa koja pliva u ulju...zeludac mi se okrenuo jedno 10x a ona pa uzmite, pa sto necete, a ja sam samo zbog vas pravila posto znam da ga mnogo volite...aman zeno ebo te spanac :evil:

da li vam se desilo nekada da tako caskate i razmenjujete recepte sa nekom domacicom koja sebe smatra vrhunskom kuvaricom, a kad ste probale njenih ruku delo samo ste pomislile - jadan njen muz sta mora da jede citavog zivota :sad2:

Svi mi formiramo svoje gastronomsko Ja u ranoj mladosti, kroz kuhinju majki i baka.
Tako da treba biti blag prema tim ženama i saosećati sa njima, kao što bismo saosećali sa svakim ko je u detinjstvu proživeo zlostavljanje.

meni muževa nikad nije žao, ovo da ispraviš, muž nikad nije jadan :rtfm:

Moja sestra od tetke je zena koja je majstor za testa i sve vrste kolaca, ali kad treba nesto slano da spremi jao i kuku, treba biti junak nad junacima pa to probati. :lol:
Jednostavno nema osecaj sta nije ok...sreca da je delimicno svesna toga, pa se drzi uglavnom isprobanih recepata.
Pisala sam jednom kako je moja prijateljica po prvi put spremala slavu...zena koja nije znala sta i kako, pozove neku komsinicu da joj pokaze....ova uzme ogromnu vanglu, natrpa unutra keks, margarin, orahe, neki sok da to poveze... razdeli u manje posude i onda joj kaze - sad dodaj u svaku ukuse koje zelis, oblikuj kolacice, to ti je to i ode komsinica. Da ne pisem kakve su se tu sve gluposti nasle, plus neke sljokice posute kao pesak odozgo (a kupljene u cvecari), ma uzas nad uzasima. Jednog momenta vidim muza kako optimisticki zagriza nesto za sta je mislio da je bajadera i odmah pljuc u salvetu. :lol:
Uglavnom, zove ona mene sutradan i kaze - jao si ga meni ogovarace me ceo grad....sve kolacice sam jutros nasla na stazi kako su ih gosti bacali preko balkona, ni pas ih nije pojeo. :rotf: Smejemo se jos uvek kad se setimo. Navezbala se od tad, a i nije morala, mikrobiolog je, odlicna na svom radnom mestu, kolacici mogu i da se kupe. :lol:

aagossip1.jpg

Sram vas bilo! :D

Ako ista mrzim to su price o kuvanju rucka,kao da niko ne kuva i ne jede,osim tih vrijednih domacica i kuvarica.
A iz iskustva,one koje najvise govore o kuvanju,na kraju se ispostavi da im kuvaju mame,svekrve,tetke i sl.
One koje stvarno kuvaju nemaju kad o tome pricati,valjda im dosadi sve.

Ako ista mrzim to su price o kuvanju rucka,kao da niko ne kuva i ne jede,osim tih vrijednih domacica i kuvarica.
A iz iskustva,one koje najvise govore o kuvanju,na kraju se ispostavi da im kuvaju mame,svekrve,tetke i sl.
One koje stvarno kuvaju nemaju kad o tome pricati,valjda im dosadi sve.

tacno

Ja sam, onomalo čitajući recepte, došao do zaključka da žene namerno podmeću lažne mere... i to sam više puta primetio.. nelogično je da ide toliko na toliko i da si samo yaye bez oka u životu spremio...

Неке? Ја сам мислио да си само ти савршена...:eek:

Back