Domacica

• Začetnik teme Začetnik teme Guede
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Guede

Buraz
Poruka
11.277
Muska "domacica" u doba velike nezaposlenosti i nije bas rijedak slucaj, i desi se kako vrijeme prolazi covjek se nadje i ostvari u tom zanimanju. Da li bi mogli imati tu ulogu i biti sretni, i pitanje za zene, da li bi ste imali ista protiv da budete u braku sa jednom "domacicom" ? :D

Za zene sam siguran da ne bi imale nista protiv da musko ponekad kuva, a i tempo zivota je takav da se stvari moraju uskladiti. Sa druge strane, nisam cuo za varijante kad jedino musko kuva, mozda ako je kuvar, ne znam.

Muska "domacica" u doba velike nezaposlenosti i nije bas rijedak slucaj, i desi se kako vrijeme prolazi covjek se nadje i ostvari u tom zanimanju. Da li bi mogli imati tu ulogu i biti sretni, i pitanje za zene, da li bi ste imali ista protiv da budete u braku sa jednom "domacicom" ? :D

ne jbt. volim da kuvam i taj segment nije problem ali pomisao da sam besposlen ili da sam ceo dan kući svaki dan mi samo izaziva ideju za prekraćivanjem muka...dakle ni pod razno.

ne zna sad...prva reakcija mi jebila neeee.
onda se zamislim ono ddjes luci sve uradjeno sve napravljeno da sejede i tako to...:lol:
al realno sve ti poslovi mogu da se obavezaedicki i nisu neki veliki ao ne zivis u palati..
msm ono da sam burzujka neka,ono stvarno ne znam..
mislim da jenajveci problem u tome sto muskarci koji ne rade nista postanu nesrecni i nezadvoljni jer se osecaju neostvareno...plus sto mogu da krenu kompleksi e ona zaradjuje vise od mene(tj ja nist ne zaradjujem)u toj tvojoj fiktivnoj prici..
i onda imas nesrecnog muskarca koji zakera...
isto je sa zenama domacicama retko koja se stvarno i pronadjeu tome..vecina ispolji vremenom neki vid nezadovoljstva...

ne zna sad...prva reakcija mi jebila neeee.
onda se zamislim ono ddjes luci sve uradjeno sve napravljeno da sejede i tako to...:lol:
al realno sve ti poslovi mogu da se obavezaedicki i nisu neki veliki ao ne zivis u palati..
msm ono da sam burzujka neka,ono stvarno ne znam..
mislim da jenajveci problem u tome sto muskarci koji ne rade nista postanu nesrecni i nezadvoljni jer se osecaju neostvareno...plus sto mogu da krenu kompleksi e ona zaradjuje vise od mene(tj ja nist ne zaradjujem)u toj tvojoj fiktivnoj prici..
isto je sa zenama domacicama retko koja se stvarno i pronadjeu tome..vecina ispolji vremenom neki vid nezadovoljstva...

Kako kad si ga vezala za radijator? :lol:

inace ne bi mi semetalo ako je to silom prilika...tipa pljunu mu otkaz pane moze neko vreme da se zaposli..al bitno je da se trudi i ne klone duhom...
a naveci drproblem je sto kad se to desi muskarc postanu nadrndani tesko(klonu d.) i pucaju po savovima i kadkreneda se lomi brak svi bdu u fazonu onaga je ostavila zbog para(a nezbog odnosa prema njoj i sebi)..i svi gledaju na tu situaciju veoma prosto..i onda me nerviraju takve teme gdesu zene vezne za $ samo i bla bla(msm ima ih al nije to ceo svet i nije sve crno belo)

- - - - - - - - - -

Kako kad si ga vezala za radijator? :lol:

dug lanac:lol:

to neostvareno je samo cica macin politički korektan izraz za nesposobno,neambiciozno,manje vredno...ali da to je to...mislim da je za mušku psihu to pogubno

inace ne bi mi semetalo ako je to silom prilika...tipa pljunu mu otkaz pane moze neko vreme da se zaposli..al bitno je da se trudi i ne klone duhom...
a naveci drproblem je sto kad se to desi muskarc postanu nadrndani tesko(klonu d.) i pucaju po savovima i kadkreneda se lomi brak svi bdu u fazonu onaga je ostavila zbog para(a nezbog odnosa prema njoj i sebi)..i svi gledaju na tu situaciju veoma prosto..i onda me nerviraju takve teme gdesu zene vezne za $ samo i bla bla(msm ima ih al nije to ceo svet i nije sve crno belo)

- - - - - - - - - -

dug lanac:lol:

Nemoj samo da mu ostavis nesto da ga presece i pobegne :lol:

Postoje i sezonska zanimanja gde se ne radi cele godine, tu vec moze musko i da preuzme kucu na sebe ako zena radi.
Bolje da ocisti kucu i oseti se korisnim nego da ceo dan spava i gleda u ekran.

Mislim da bi...ok mi je podela kućnih poslova, ko šta stigne i može da uradi,
ali moj patrijarhalni nerv ne bi mogao da podnese muškarca isključivo u toj ulozi:lol:

to neostvareno je samo cica macin politički korektan izraz za nesposobno,neambiciozno,manje vredno...ali da to je to...mislim da je za mušku psihu to pogubno

da ali razlika je sto zenama manje smeta ta pasivnija uloga..pa mi dodje da se zapitam da li je to do vaspitanja gde i dalje postoji podela na ono sta je uloga zene a sta muskarca(koji bi mozda radije blejo kuci al mu je u vaspitanju ukazano da treba dabude drugaciji,ili ima i uticaja okoline osebno dr radnih muskaraca)ili je to nesto delom urodjeno ako uzmemo da muski uvek imaju neku dozu agresivnosti vise od zena pa i sa manje akcije u zivotu pate?
i da li ja previse lupetam?:lol:

Poslednja izmena:
I ja isto.Musko mora da ima svoj hljeb.A kad se ima Onda moze i neka spremacica da uskoci sa kuvanjem i ciscenjem.

Nedostatak novca je ozbiljan problem iz kojeg gomila drugih problema izviru, ali se uvek nekako ocekuje i "vrsi pritisak" na musku osobu da taj problem resi. U sustini, "vrsenje pritiska" ide nekako ovako: Ako ima para, onda se pritisce sto nisi nikad kuci, a ako si kuci onda se pritisce sto nema para. Kao da trazis odgovor na pitanje sta je starije, kokoska ili jaje. :)

Nedostatak novca je ozbiljan problem iz kojeg gomila drugih problema izviru, ali se uvek nekako ocekuje i "vrsi pritisak" na musku osobu da taj problem resi. U sustini, "vrsenje pritiska" ide nekako ovako: Ako ima para, onda se pritisce sto nisi nikad kuci, a ako si kuci onda se pritisce sto nema para. Kao da trazis odgovor na pitanje sta je starije, kokoska ili jaje. :)

jaje..al necu sad da skrecem temu na nauku:rotf:

Back