moonja..
Buduća legenda
- Poruka
- 32.928
Moj ćale je pravio najbolji sirup ma svetu od nara.
Cedio kroz gazu, kuvao....
Kakvo je to bilo blago (:
Cedio kroz gazu, kuvao....
Kakvo je to bilo blago (:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To jeste...moj omiljeni je kad iscedom pola limuna i pola pomorandže. Malo zasladim, dopunim u čaši vodim i to je to.То вам је све го шећер, ти сирупи.
То вам је све го шећер, ти сирупи.
To jeste...moj omiljeni je kad iscedom pola limuna i pola pomorandže. Malo zasladim, dopunim u čaši vodim i to je to.
To su pravi sokovi.Moja zena pravi sirup od malina i visanja i nijedan kupovni sok ne moze da osvezi kao to prirodno.Sirup od zove, višanja, kopriva....
Da li pravite neki od njih? Imate neki svoj recept? Ili mislite da nema potrebe da tako nešto ikad pravite?
Ja sam ove godine pravila od maslačka, a probala od koprive. Iznenadilo me što su zapravo ukusni, mada ne volim sokove.
Pamtim da je mama kad smo bili mali pravila sirup od višanja, neku vrstu limunade od narandži i limuna i nekakav gusti sok od jabuka, šargarepe, krušaka...
Sok od matičnjaka
Puna šaka listova matičnjaka
4 kg šećera
1 kg limuna
4 l vode
4 limontusa(sve ovo može i u manjoj količini, ali istoj razmeri). Na 1kg šećera i 1kg limuna, ide 1 limontus).
Priprema:
Očistiti listove matičnjaka, dobro ih oprati, pa potopiti sve sastojke zajedno i ostaviti da odstoji 24h.
Lumun iseći na parčiće zajedno sa korom. Nakon 24h,procediti smesu kroz cednjak i sipati levkom u flaše.Sok je na rastvaranje, razblažiti vodom po ukusu.
Na isti način i u istoj količini, može se napraviti i sok od nane.
Ne pecka kad se pije, ali bogami, dobro pecka dok se bere i pere.A kakav je taj od koprive?Jel pecka kad se pije?
![]()
A do korone niko ne cu za gumene rukavice?Ne pecka kad se pije, ali bogami, dobro pecka dok se bere i pere.![]()
Nestašica rukavica.A do korone niko ne cu za gumene rukavice?
Inace, to je fora Milana Gutovica kao slavnog Pustolova... To je emisija za decu iz 90ih.
Naime, on lovi po dzungli, pun je svakavih blesavih prica i pije zeleni sok od kaktusa.
"Dobar je...malko bocka, al je dobar."![]()
Iskreno da kazem, ne secam se da sam ijednu propratio do kraja...Al sam pocetak morao obavezno da pogledam.Nestašica rukavica.
Emisiju znam, ali nisam gledala, užasno mi je antipatičan u njoj, ne znam zašto....
Uglavnom, bez brige, ovaj ne bocka.![]()