Pufer
Primećen član
- Poruka
- 704
[/B]
I,hocete da kazete da ja Lenor,ali onaj kupljen van Srbije,jer ovaj uvozni je losijeg kvaliteta od onog koji je pravljen za zapadnoevropsko trziste,i Merimini omeksivaci za rublje su istog kvaliteta?Nece biti!
Sto se hrane tice mogu pohvaliti mlekaru Sabac,njihov jogurt i kajmak sir su odlicni i feta im je standardizovana.Onda,nase povrce,narocito paradajz ima ukus,meso,ali nepreradjeno,jer mesne preradjevine sporadicno imaju onaj kvalitet koji bi trebao biti i nema standarda!Ako jednom kupim rostilj kobasice i svide mi se,moram biti sigurna da ce one i sledeci put biti istog ukusa,ali retko se to desi!
Nerealno je ocekivati da Srbija proizvodi sta ja znam neku visoku tehnologiju,nemamo mi novca za to,ali hranu mozemo.S tim da njive treba ocistiti od pesticida,gajiti zdravu hranu,uloziti u navodnjavanje i agronome uposliti da savetuju paore sta kako i kad sejati!Drzava kad bi stala uz seljaka,vrlo brzo bi smo bili na stabilnim nogama kao drzava!U Nemackoj iza seljaka stoji drzava,kontrola proizvodnje je rigorozna,ali sam seljak moze lepo ziveti od svog rada.
Bilo je jedno istrazivanje, koje je merilo kvalitet stvari sirom EU. Tako npr nes kafa nije istog kvaliteta u Nemackoj ili Bugarskoj. Zato su uvozne stvari u nekim zemljama loshejg kvaliteta.
Apsolutno se slazem za proizvodnju zdrave hrane.