Domaći marshmallow

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.691
Mom dragom je uskoro rođendan jel...A znam da "obožava" marshmallow....Takođe on je upoznat sa mojim veštinama u kuhinji pa sam htela da ga iznenadim ovim fantastičnim, jedinstvenim i nezaboravnim užitkom koji bi mu svakako ostavio nezaboravan trag u sećanju... (na ovaj ili onaj način) :kolac: :malav: :prstic:

Elem...Recept ide ovako...

Potrebno je 1/2l bilo kakvog voćnog soka (domaćeg, kupovnog, ukusa kakvog vi želite) i 3 kašike goveđeg želatina.
Želatin stavite u sok i mešate do prvog ključanja. Skinete, ohladite 20-30 min smesu a nakon toga je mikserom izmutite dok ne bude kao tvrdi šlag. Potom stavite u posudu i ostavite 6h u frižideru da se stegne.

Ovaj recept može biti zaista zdrav, bez šećera. Goveđi želatin je poznat po svom blagotvornom dejstvu na kosu, kožu, kosti, itd...

Recept kako sam ga ja napravila

Uzela sam 1/2l kupovnog soka (neki miks sa jagodom) i običnog želatina 2 kesice. Kuvala sam skoro do prvog ključanja. Zaboravila sam da po receptu treba da se hladi i mutila sam vrelu smesu mikserom. Nije se diglo. Ostavila sam 5 minuta pa sam se vratila da ga mešam, opet ništa značajno. U tom momentu proverila sam recept i videla da treba da se hladi. Ohladila sam ga i nije mi se dalo da ga mutim više od 2 minuta, stavila sam ga u nešto i ostavila u friz 2h...

Rezultat:
bre.jpg

Zaključak:

Recept je sasvim ok. Moja preporuka je da se držite količine želatina po receptu i da birate malo slađi sok ili da dodate možda med ili zaslađivač.
Stvar ukusa naravno.
Pošto ga nisam držala u frižideru 6h, za oko 2h postao je spužvast, nije ni blizu kao marshmallow ali je zanimljive strukture.

Preporučite mi uzgred šta bih mogla još da mu napravim...u slučaju da ovo iz slasti sve pojede i ostane još gladan :malav:

Back