Domaći krem sir

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
84.456

Recept za superbrzi domaći krem-sir: Idealan za sendviče, ali i za poslastice​

Možete eksperimentisati i dodavati razne začine koji će mu dati dobar šmek​

Istina je da tokom ovih letnjih dana moramo voditi računa o mlečnim proizvodim koji su skloni brzom kvarenju.
Priznajmo da se neretko desi da ne čitamo deklaraciju na tim proizvodima, praveći računicu do kada ćemo moći da ih koristimo, uzimajući u obzir šta sve sadrži od ostalih sastojaka.
Da se to ne bi dešavalo, makar kada je krem sir u pitanju, napravite ga sami, količinu toliku taman koliko vam je potrebna, bez bojazni da će se pokvariti.

Jednostavno ga je napraviti, lak je i za one manje iskusne domaćice.

Sastojci:​

• 8 šolja punomasnog mleka
  • 5 kašika limunovog soka
  • 1/2 kašičice soli
  • parče gaze
  • opciono prstohvat sušenog začinskog luka u prahu

Priprema:​

Sipajte mleko u šerpu i zagrejte ga na srednje jakoj vatri.
Čim provri, dodajte limunov sok, a potom isključite ringlu. Ostavite nekoliko minuta dok se mleko ne zgruša. Primetićete to čim vidite da se stvara žućkasta tečnost. To će se desiti u roku od nekoliko minuta.
Takvo spremljeno mleko procedite kroz gazu i držite ga u rešetki za ceđenje sve dok se sva surutka ne procedi.

Iscedite mleko koliko god možete, pa ga stavite u blender ili secko, posolite i blendirajte oko dva minuta.
Dobićete lepu i kremastu strukturu koju možete da prebacite u hermetičku posudu. Možete po želji dodati začinske biljke po želji poput vlašca, belog luka ili nećeg trećeg.
Čuvajte ga do sedam dana, a možete ga i zamrznuti.

Idealan je za pripremu sendviča ili neke poslastice poput popularnog čizkejka.
izvor Telegraf.rs

de ces nadjes punomasno mleko? jel neko to pravio od vas? kolko dobijes tog sira po ovom receptu? ili opet strl-c?ja sam pravio tofu sir od soje ali opet to nije bio sir na koji sam navikao. ko oce da eksperimentise neka proba na varijantu ovih biljnih sireva sto se prodaju.ulje,emulgacija itd..

Ja se ložim da probam

Screenshot_2023-07-28-12-32-39-936-edit_com.delhaize.maxi.loyalty.jpg

Back