siju i miju
Poznat
- Poruka
- 8.157
koja si ti paljevina svaka ti čast ! nije te mrzelo da pišeš samo. Ti kada hoćeš da napraviš proju odeš i poseješ kukuruz sa nekim poljoprivrednikom,posle nadgledaš rast i razvoj,koji se pesticidi koriste,okopavanje i branje,pa tek onda se jede proja.Ja strudlu redovno kupujem na pijaci od jedne domacice koja to pravi fenomenalno.Zena bukvalno sve rasproda za sat vremena i cesto zakasnim da se opskrbim sa strudlom a ima bas velik izbor strudli sa makom, orasima, pekmezom,i sezonskim vocem.Kod jedne gospodje iz komsiluka takodje pazarujem krofne i ona to prodaje u svom stanu i svaki dan u 19 casova poslepodne napravi se red ispred njenih vrata za krofne.Prodaje ih na komad a cena je izuzetno povoljna 30 dinara je prazna a sa dzemom je 40 .Pazarim 5 komada za 150 dinara i najedem se kao covek za sitne novce.To je odlican nacin da se pojede zdravo sveze i ukusno.Voce i povrce takodje kupujem na selu direktno do malih proizvodjaca kod kojih isto sam i uberem.Meso kupujem na taj nacin kod seljaka odem sa kolegama i kupimo jednu svinju koju tamo zakoljemo a meso podelimo.Ne zanosi se sa legalizacijom i tim budalastinama jer tada ne bi sigurno mogla da napravis ovako sveze i ukusno.Musterije ces naci vrlo brzo jer se dobar glas o kvalitetu brzo procuje.Ja se sve vise okrecem tom nacinu snabdevanja i ne pamtim kad sam u supermarketima kupio nesto od tih stvari.
Što se tiče same teme,meni se ideja ne svidja,jer ja prva ne bih kupila na pijaci ,na tezgi bilo kakve kolače,samo mi fali da se zarazim nekom bakterijom i otkud znam u kakvim higijenskim uslovima su pravljeni.