Domace zivotinje sa pedigreom

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.340
Na jednoj drugoj temi se nesto potkacila prica zivotinja sa pedigreom i pade mi na pamet da otvorim ovu temu.

zasto ljudi kupuju i daju velike pare na pse ili macke sa pedigreom..?

pomodarstvo ili te zivotinje zaista vrede vise od obicnih malih slatkih kuca i maca bez "plave krvi"?

za konje bih nekako i razumeo posto su oni specificni..

da li se jos neke zivotinje kupuju sa pedigreom osim pasa, macaka i konja?

Na jednoj drugoj temi se nesto potkacila prica zivotinja sa pedigreom i pade mi na pamet da otvorim ovu temu.

pomodarstvo ili te zivotinje zaista vrede vise od obicnih malih slatkih kuca i maca bez "plave krvi"?

Nije pomodarstvo nego uzgojna vrednost potomstva grla zavisi od toga kakve su rezultate postizali preci.

Pedigre je samo papir u kom piše ko su oni.

Pokojni tata a s njim i mama su ljubitelji pasa, tako da brat i ja od kada znamo za sebe uvek smo imali psa u stanu.
Pas je bio član domaćinstva. Nikada nismo imali psa sa pedigreom, uvek je to bio neki mešanac, vučjaka, labradora...uglavnom većih pasa. Pravim ljubiteljima nije bitno da li pas ima papir ili ne, ili ga voliš ili ne.

Pas sa pedigreom "vredi" više samo onima koji ih uzimaju da bi od njih napravili biznis, ili onima koji imaju para kao statusni simbol. To su oni koji kao vole svoje pse koje su platili +1000 evra, a ne mogu da smisle lutalice, recimo.

Kada se brat oženio i otišao u svoju kuću, uvek je spašavao cela legla bačenih kuca ili maca.
Ponekad je kod njega bilo i po 15-20 primeraka :D (na blagi užas snaje :rotf: )

Interesantno je da recimo ako ima macu koja trenutno ima svoje male mace, a nađe lego kuca, maca ih primi kao da su njeni i dozvoli im da sisaju i tako ih bukvalno spasi, a dešavalo se i obrnuto, da kuca primi mace.

Pre par godina mu se okucila Liza i imala 3 kuce, ujutru on ustaje da ih obiđe a tamo njih 4, on gleda i nije mu jasno šta se dešava. Kad je malo bolje pogledao, vidi da je neko izgubljeno mače došlo tu i počelo da sisa zajedno sa kucama :heart:

Priroda je čudo :D

Буудала је лепо и концизно објаснио ово питање. И коњи и краве се продају по баснословним сумама јер тиме будући власници очекују зараду, што може да буде, али не мора да значи.Природа је чудо!

Back