Домаће серије

Troubleshooter

Veoma poznat
Poruka
13.707
Од како сам се пре годину дана трајно преселио из Београда у Књажевац, није било техничких могућности да пратим више СББ него само МТС. С обзиром да не гледам информативне програме и спорт, силом прилика пред спавање ту пратим домаће серије и старе домаће филмове.
Већина старих филмова је заиста феноменална и уживам у маестралним глумцима и режији. То ми није тема.
Новина су ми серије! Никада нисам гледао ове нове и мишљења су ми подељена.
Има лоших, просечних, али и одличних младих глумица и глумаца чије време тек долази. Наравно, са лошим сценаријом нема глумца који то може да извуче, али и неки сценарији су ми занимљиви, па глумци могу да дођу до изражаја уколико имају таленат.
Једино потпуно разочарање је избор Марка Јанкетића у улози Иса Лера - Џамбе. Стицајем, деведесетих сам разговарао са Џамбом насамо испред његове куће због једне веома специфичне ситуације када нам је обијен службени простор у његовом комшилуку и однети рачунари и штампачи. Рекао ми је - Момак, да је у питању ауто, за пет минута би се створио испред вашег простора. Ово мораш да гледаш на сасвим другу страну која нема везе са нама. И стварно, провалу је извео ДБ, јер смо тада имали у рачунарима базу података ДС и они су то тако извели да нико од комшија (ситних криминалаца) није ништа чуо. Нису преврнули ни једну вазу. Елем, поента је да сам се видео и разговарао са покојним Џамбом. Нешто је био нижи од мене, али у оделу и са најширим раменима које сам видео код једног Рома.
И онда се појављује у његовој улози монтенегрински испрдак са уским раменцима и оним "ч", како мали Ђокица мисли да се прича на Дорћолу.
"Уметничка слобода", али тежак промашај у избору глумца. Џеј је, са друге стране, прилично добар. Једино што је у животу постао Арканов, мада му је он, односно његови, убио брата.
Расписао сам се и раширио тему, али ви ме коригујте.

Све је то само утисак ...
Мој је потпуно различит од твога !

Џеј може да проџе, а Иса је урађен изванредно.

Малопре сам на другој теми спомињао једну од нових серија
зове се "Државни службеник".

Апсолутно је препоручујем,
сви глумци су аутентични, а Никола Ракочевић је отишао два корака даље !
1755417986195.png

Урадио је нешто што је до сада пошло за руком само Воји Брајовићу у филму "Буре барута".
Одглумио је неко откачено лудило, а да не глумата, не претерује ... ма не знам да објасним.

Одглумио је генија који је зао !
Цела серија може бесплатно да се погледа на Ертеесовој платфпрми "РТС Планета"

Све је то само утисак ...
Мој је потпуно различит од твога !

Џеј може да проџе, а Иса је урађен изванредно.

Малопре сам на другој теми спомињао једну од нових серија
зове се "Државни службеник".

Апсолутно је препоручујем,
сви глумци су аутентични, а Никола Ракочевић је отишао два корака даље !
Pogledajte prilog 1771223

Урадио је нешто што је до сада пошло за руком само Воји Брајовићу у филму "Буре барута".
Одглумио је неко откачено лудило, а да не глумата, не претерује ... ма не знам да објасним.

Одглумио је генија који је зао !
Цела серија може бесплатно да се погледа на Ертеесовој платфпрми "РТС Планета"
Нијје то само утисак. Написао сам да сам Иса Лера видео уживо и нема ама баш никакве везе са ликом који га глуми. Ни по чему. Карикатура. Џеја нисам упознао, па не могу да кажем, али се уклапа са оним што сам видео на телевизији и у његовим интервјуима где је био изгледа веома искрен. Од "шибице", па на даље.

Нијје то само утисак. Написао сам да сам Иса Лера видео уживо и нема ама баш никакве везе са ликом који га глуми. Ни по чему. Карикатура. Џеја нисам упознао, па не могу да кажем, али се уклапа са оним што сам видео на телевизији и у његовим интервјуима где је био изгледа веома искрен. Од "шибице", па на даље.

Malo je ljudi znalo Isu Lera, tako da je nebitno da u filmu bude kopija.
Džamba je bio dominantni razbojnik,
i to je Janketić dobro izneo.

Malo je ljudi znalo Isu Lera, tako da je nebitno da u filmu bude kopija.
Džamba je bio dominantni razbojnik,
i to je Janketić dobro izneo.
Неки холивудски глумци и глумице су чинили праве подвиге да би се што више уживели у лик који глуме, психички и физички. Лик кога представља Јанкетић не би преживео ни недељу дана на београдском асфалту.
А да су сви били разбојници је белодано јасно, зато су и занимљиви за екранизацу.

Back