Dom za kućne ljubimce <3

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.640
"Bez obzira na to da li su pernati, imaju krzno ili su prekriveni krljuštima, zbog kućnih ljubimaca svaka kuća postaje pravi dom"

Svako ko ih ima, trebalo bi da ih voli i da se potrudi da imaju adekvatne uslove života koji sem praktičnosti mogu imati i dekorativne vrednosti.
Njihov dom sa našim u savršenoj simbiozi i harmoniji prostora kojeg delimo :)

Uglavnom kućice za pse, krevetiće, grebalice za macke, kućice za ptice, hranilice, možemo i sami napraviti bez velikih ulaganja sa malo mašte i volje.

Kakav bi vi dom napravili, imali za vašeg ljubimca? Možda još nemate, ali planirate? Videli negde nešto lepo?

Ove kucice za ptice svako moze lako napraviti:

unusual-bird-nests-woohome-14.jpg
outdoor_birdhouse.jpg
images

Bitno je da se čiste godišnje jednom, pošto mogu da se nakupe paraziti koji su pogubni za tek izlegle ptice.

Jednostavne kućice za pse od paleta ili dasaka:

6f3e47824bec3d4d698260c7c447f456.jpg
images
d4bf295bf971a01c5452274d8f5c2afd.jpg

Grebalice za mačke:

34c9ed26607bbe9a7a3f8a9575d833e3.jpg
b6c6e4aa23bb3f893ac79954d8e0429c.jpg
10m-Sisal-Rope-For-Cat-Tree-Binding-Rope-Diy-Cats-Scratching-Post-Toy-Cat-Pet-Scratching.jpg_Q90.jpg_.webp

"Bez obzira na to da li su pernati, imaju krzno ili su prekriveni krljuštima, zbog kućnih ljubimaca svaka kuća postaje pravi dom"

Svako ko ih ima, trebalo bi da ih voli i da se potrudi da imaju adekvatne uslove života koji sem praktičnosti mogu imati i dekorativne vrednosti.
Njihov dom sa našim u savršenoj simbiozi i harmoniji prostora kojeg delimo :)

Uglavnom kućice za pse, krevetiće, grebalice za macke, kućice za ptice, hranilice, možemo i sami napraviti bez velikih ulaganja sa malo mašte i volje.

Kakav bi vi dom napravili, imali za vašeg ljubimca? Možda još nemate, ali planirate? Videli negde nešto lepo?

Ove kucice za ptice svako moze lako napraviti:

unusual-bird-nests-woohome-14.jpg
outdoor_birdhouse.jpg
images

Bitno je da se čiste godišnje jednom, pošto mogu da se nakupe paraziti koji su pogubni za tek izlegle ptice.

Jednostavne kućice za pse od paleta ili dasaka:

6f3e47824bec3d4d698260c7c447f456.jpg
images
d4bf295bf971a01c5452274d8f5c2afd.jpg

Grebalice za mačke:

34c9ed26607bbe9a7a3f8a9575d833e3.jpg
b6c6e4aa23bb3f893ac79954d8e0429c.jpg
10m-Sisal-Rope-For-Cat-Tree-Binding-Rope-Diy-Cats-Scratching-Post-Toy-Cat-Pet-Scratching.jpg_Q90.jpg_.webp
krevet od memorijske pene.ovi sto drze pse stave ime nesto staro i aljkavo

Mislim realno...ja sam ceo zivot imala kuce, mace, papagaje, morske prasice...i sada hranim grlice, kosove, razne pticice...
Dakle volim ih...ali nikada njihovo cebe, jastuk na kojem spavaju ne bih stavljala u svoju masinu...
I bilo je vise kada nisam imala sta da stavim preko...:think:

Moji napolju imaju kućice ...
Zimi slama , mora se često menjati , leti neke krpice , koje bacam , pa stavljam druge ..
Mada , leti oni ni ne spavaju u kućicama , nego vise po klupama i stolicama ...pod vedrim nebom...

A unutra imaju prostirkice ...Najobičnije tkanine , vole kada su onako malo čupave (kao jambolija) i to sečem od starih ćebadi , sličnih stvari , nekih mekših stazica...
Neke perem (uvek ručno ) ...ne u mašini , zbog dlaka...
Neke bacam , pa menjam...
Ništa specijalno , nema nekih troškova.....

Moji napolju imaju kućice ...
Zimi slama , mora se često menjati , leti neke krpice , koje bacam , pa stavljam druge ..
Mada , leti oni ni ne spavaju u kućicama , nego vise po klupama i stolicama ...pod vedrim nebom...

A unutra imaju prostirkice ...Najobičnije tkanine , vole kada su onako malo čupave (kao jambolija) i to sečem od starih ćebadi , sličnih stvari , nekih mekših stazica...
Neke perem (uvek ručno ) ...ne u mašini , zbog dlaka...
Neke bacam , pa menjam...
Ništa specijalno , nema nekih troškova.....
Ja sam mojoj kupovala one jastuke za stolice, one sa naslonom pa deblje zimi, leti tanje.
Zimske su oko 200-300 din a letnje budu i oko 100 din, barem su bile.
Pa sam menjala posto toliko tkanina da stavljam uvek nove nisam imala.
Moja kuca je bila dugo bolesna i spavala je u kuci. Obozavala je te jastucice...Kada sam menjala...skace...ne da...uhhh sto mi fali :heart:

Ja sam mojoj kupovala one jastuke za stolice, one sa naslonom pa deblje zimi, leti tanje.
Zimske su oko 200-300 din a letnje budu i oko 100 din, barem su bile.
Pa sam menjala posto toliko tkanina da stavljam uvek nove nisam imala.
Moja kuca je bila dugo bolesna i spavala je u kuci. Obozavala je te jastucice...Kada sam menjala...skace...ne da...uhhh sto mi fali :heart:
Pa mogu i ti jastučići ..sedalice...
Zavisi šta koji pas voli...
I da....Verujem ti ...Sigurno ti nedostaje...
Znam kako je to.

Back