Долина трачких краљева

86.jpg

Riton

95 (1).jpg

Trački zlatni riton, glava ovna, obredni predmet

173 (1).jpg

Trački zlatni riton, glava jelena, obredni predmet

Који си ти.......@Khal Drogo кад је обелодањен Бандуријев фалсификат и јасно исказао свој став. Не пројектуј свој лични паранодни кошмар на људе које поштујем и ценим да би на тај јефтин начин добио савезника.

Kakve sad Banduri ima veze sa bilo čime?

I nisam li sve rekao o tome što se može kazati?

183.jpg

Štitnik za nogu.Srebro, pozlata. Prva polovina IV veka pre nove ere. Štitnik je bogato ukrašen sa mitološkim scenama i likovima.

205 (1).jpg

Zlatna amfora – riton. Period 3 – 4 veka p.n.e

196.jpg

rački zlatni riton, glava jarca, obredni predmet

712.jpg

Srebrni nakit konjskog pojasa
Iz istog periodа su i relikvije, koje su slučаjno pronаđene kod selа Borovo, u Rusenskoj oblаsti. Srebrni ritoni simbol su vlаsti i korišćeni su u cаrskim rituаlimа. Visokа umetničkа vrednost tog blаgа rаzotkrivа se u filigrаnskim likovimа bikа, sfingа, konjа i scenаmа vezаnim zа Dionis – još jedno svedočаnstvo o veri Trаčаnа u besmrće.

Kakve sad Banduri ima veze sa bilo čime?

I nisam li sve rekao o tome što se može kazati?

Прочитај прво шта си ти написао онда питај за Бандурија.
Мене лично не интересује , када сам питао јасно си се изјаснио као и ја "Тhen please dont!"

2010-09-10-022_2.jpg

„Злато Трачана – легенде оживљавају“. Приређује је тим Националног историјског музеја, уз љубазну помоћ Археолошког музеја у Пловдиву, Историјског музеја у Варни и једног приватног музеја.

Gde je ta poruka?

Избрисано је све тих дана по 20 постова неку су можда требали али неки сигурно не. Ако неко уради спам и ја одговорим спамом и одемо заједно у спам селективно се брише прво све моје онда његово које открива комуникацију. Почео је да прича Кал Дрогу како сам ја њега и Славена777 оптужио за аутошовинизам. Ја у животу Кал Дрога нисам за тако нешто оптужио али Славена 777 јесам!

Back