DOLAZE PRAZNICI...NOVA GODINA,BOZIC...

Dolazi zima.Ona prava,okrutna,ona koja ledi sve oko sebe.Takodje,priblizavaju nam se,veliki Praznici i Novae
godina.Sprema se topla odeca i obuca.Razmenjuju se recepti za kolace i velika specijalna jela,a miris pecenja
unapred nam golica nepce.Bice trpeze pune djakonija,svetlucace svece sa okicenih jelki..

I bice toplo u stanu...Ali,da li ce bas svakom biti ovako.Ne.Mnogima nece.Mnogi iz nase blize,ili dalje okoline,ovi
Praznici,nece proteci ni priblizno ovako,kako smo ih opisali.Mnoga i mnoga deca,provesce te blagdane,kao i uvek,
u hladnim prostorijama,bez vruce supe,bez pecenja...bez kolaca...bez icega,osim mozda,sa parcetom bajatog
hleba od tri dana,nadjenog u nekom kontejneru.

Da li mozemo,da misleci na njih,na one koji nemaju nista,da li mozemo bezbrizno provesti,sve te nastupajuce
Praznike.? Ja mislim da ne.Mislim,da je ako ne ranije,sada krajnje vreme,da se setimo njih,onih koji imaju malo,
ili,nemaju nista.Hajde da im Praznike ucinimo,bar malo veselijim.Hajde da svako od nas,podari po nesto,onima
koji nemaju.Verujte,i nama ce Praznici biti lepsi,ako ih docekamo sa saznanjem,da smo pomogli onima koji
nemaju.Da i oni,makar za kratko,zaborave na svoju tuznu sudbinu,na svoju nemastinu.Neka bar za te velike
Praznike,i oni,makar nesto,imaju na svojoj trpeziJer...kako bi rekao nas pocivsi Patrijarh Pavle:"Budimo ljudi".

A treba da se svi ,bar po nekad zapitamo:Da li smo mi ZAISTA ljudi.Ljudi bez znaka navoda.!!!:heart:.

Back