Dolazak Karađorđevića na vlast

patriota 100

Obećava
Poruka
54
Šta mislite o dolasku Kralja Petra I Karađorđevića na vlast.Da li je 29 maj morao da bude sa onoliko prolivene krvi???
Da li su mogli na drugi način da se kazne ili da se proteraju iz zemlje.
Ja sam za Karađorđeviće,donekle opravdavam ono šta su zaverenici uradili te kobne noći po Obrenoviće,ako su ih ubili nisu morali da ih bacaju sa terase i da ih bodu sabljama.:think::think::think:

Crnoj Ruci,organizaciji koja je izvrsila majski prevrat,i koja je ucestvovala u sarajevskom atentatu bio je cilj ujedinjavanje svih srpskih zemalja. Obrenovici su bili Austofili,marionete AU. Ujedinjenje srpskih zemalja nije moglo da se dogodi,ako vladaju ljudi ciji saveznik drzi srpske zemlje,koje je okupirao,a posle aneksirao. Za vreme Obrenovica Srbija uopste nije bila okrenuta svom prirodnom savezniku Rusiji,mada i Rusi si gledali samo svoju korist...

Mozda su mogli da ih proteraju iz zemlje,ionako je Aleksandar bio nesposoban da ucini nesto...

Šta mislite o dolasku Kralja Petra I Karađorđevića na vlast.Da li je 29 maj morao da bude sa onoliko prolivene krvi???
Da li su mogli na drugi način da se kazne ili da se proteraju iz zemlje.
Ja sam za Karađorđeviće,donekle opravdavam ono šta su zaverenici uradili te kobne noći po Obrenoviće,ako su ih ubili nisu morali da ih bacaju sa terase i da ih bodu sabljama.:think::think::think:

А да ли си сигуран да је било баш онако, како су то приказале супротне снаге и неке из тада непријатељских држава?

Русија у другој половини 19.века уопште није била природан савезник Србије.Увек су фаворизовали Бугаре на наш рачун.Сети се само СанСтефанског конгреса (срећом поништеног),који је предвиђао Бугарску до Јадрана.И цела Македонија,и данашња јужна Србија.Па кад је то пропало,увек притисак на Турску да се Бугарској дају олакшице,и црквене и просветне, и да јој се припреми терен у Македонији.Да сами бугари нису правили грешке,као што је 2.Балкански рат а не чекање арбитраже Русије, и улазак у рат 1915.на страни Централних сила,данашња Бугарска би се простирала још на запад.

Back