Долар

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
89.066
Долар је најјача светска валута.

Повремено из свог штека извадим доларе и кренем да их бројим.

Осећај моћи је феноменалан.

Кад бројим динаре или евре, нема тог моћног осећаја.

Можда би сличан осећај био са немачком марком или аустријским шилингом, да још увек постоје, мада, не верујем.

Долар је ипак долар.

Размишљам да у новчаник убацим новчаницу од 10 долара (или симболично, од једног долара) и да је сваки пут кад се машим за новчаник, узмем, додирнем и осетим моћ долара. Нема бољег осећаја од осећаја кад имамо доларе у рукама.

Otišao Barak Obama kod nekog poznatog proroka:
- "Kaži mi, koliko ću dugo ja biti predsednik?"
Ovaj pogleda u karte ... pa kaže:
- "Ovde vidim da ćete i kroz 4 godine ponovo biti izabrani!"
- "Lepo, lepo ... A hoće li biti mira u svetu dok sam ja predsednik?"
Ovaj opet pogleda u karte:
- "Nažalost, ne! Vidim da će za 5 godina izbiti rat izmedju Rusije i Amerike!"
- "Hm ... a ko će da pobedi?"
- "Eee to već ne smem da Vam odgovorim!"
Vidi Obama da sa ovim likom mora lukavo, pa upita:
- "Dobro, a reci mi barem hoće li se posle toga proizvoditi COCA-COLA?"
- "Hoće, naravno?"
- "Aha. A koliko će da košta?"
A ovaj pogleda opet u karte pa odgovori:
- "Dvanaest rubalja."

Повремено из свог штека извадим доларе и кренем да их бројим.

Осећај моћи је феноменалан.

Кад бројим динаре или евре, нема тог моћног осећаја.

Можда би сличан осећај био са немачком марком или аустријским шилингом, да још увек постоје, мада, не верујем.

Долар је ипак долар.

Размишљам да у новчаник убацим новчаницу од 10 долара (или симболично, од једног долара) и да је сваки пут кад се машим за новчаник, узмем, додирнем и осетим моћ долара. Нема бољег осећаја од осећаја кад имамо доларе у рукама.
Bolje ih zameni u Evre

Kupi tozla

I nosi ga u novcaniku
..gledao sam velika je razilka u ceni da kupis ili prodas zlato..Ako kupis da tako stedis i ispadne ti da kupis nesto povoljno kad bi ubrzo morao da prodas to zlato,izgubiuo si..Mislim da chf je dobra valuta .Bio sam prisutan kad je nas "svajcarac" trebao nesto da naplati ili da mu taj pare vrati rekao "ali da mi das svajcarce!" u stvari sve je to trgovina.

..gledao sam velika je razilka u ceni da kupis ili prodas zlato..Ako kupis da tako stedis i ispadne ti da kupis nesto povoljno kad bi ubrzo morao da prodas to zlato,izgubiuo si..Mislim da chf je dobra valuta .Bio sam prisutan kad je nas "svajcarac" trebao nesto da naplati ili da mu taj pare vrati rekao "ali da mi das svajcarce!" u stvari sve je to trgovina.
Čini mi se da je zlato dobro kao vrlo dugoročna investicija.

i amerika ima najvise milionera
https://www.zerohedge.com/personal-finance/where-do-worlds-wealthiest-people-live
1705290237960.png

Back