Документарни филм ГЕНЕРАЛ ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

Poruka
18.733
Документарац је коначно објављен на ЈТ

240943_550x814

GENERAL MIHAILOVICH - Hero and punishment ''Генерал Михаиловић - Херој и казна''​

Први објективни документарни филм о четницима емитован на РТС-у. Година производње: 2015. Прво емитовање: мај 2015, РТС 2. Продукција: 44blue Холивуд (продуцент Илија Лабало) и Синемон продакшн Београд (извршни продуцент Ивица Видановић)
Genres: Documentary
Duration: 1 hour 54 minutes
Availability: Worldwide
Неиспричана епска драма јунака Другог светског рата, кога су гонили нацисти, издали Западни савезници, а убили комунисти. Филм садржи сведочења учеснике догађаја, коментаре америчких стручњака за Балкан, непознате архивске снимке, као и снимке са десетина локација на којима су се одигравали кључни догађаји, снимљене у различитим годишњим добима.
Трајање: 116 минута.
Сценарио и режија: Милослав Самарџић.
Продукција: ''Погледи'', 2018.

Poslednja izmena od moderatora:
Tek sam na 20ak minuta, ali mislim da je ovo sve živa istina, verodostojna priča o Dragoljubu Mihajloviću Draži.
Svojevremeno me jedan udvarač poveo da blejimo po Beogradu i kao: ''Evo, ovo ti je grob Draže Mihajlovića! Naravno... nije da ima nekih istorijskih činjenica prema kojima je ovo mesto gde je poginuo, ali... vidiš, neko mu je spomen tu podigao.''
Kad je spazio moje oduševljenje, malo se povukao i kao: ''Znaš... njegove kosti nisu tu.'' , ''Stvarno te toliko fasciniralo ovo?''
Mislim se u sebi: ''E, jado, ovom čoveku treba napraviti spomenik od 10m, a ne tu neki spomenčić kao navodno grob.'', ali, eto...
nismo se nešto baš našli, i nije bilo potrebe da verbalizujem i to.

Tek sam na 20ak minuta, ali mislim da je ovo sve živa istina, verodostojna priča o Dragoljubu Mihajloviću Draži.
Svojevremeno me jedan udvarač poveo da blejimo po Beogradu i kao: ''Evo, ovo ti je grob Draže Mihajlovića! Naravno... nije da ima nekih istorijskih činjenica prema kojima je ovo mesto gde je poginuo, ali... vidiš, neko mu je spomen tu podigao.''
Kad je spazio moje oduševljenje, malo se povukao i kao: ''Znaš... njegove kosti nisu tu.'' , ''Stvarno te toliko fasciniralo ovo?''
Mislim se u sebi: ''E, jado, ovom čoveku treba napraviti spomenik od 10m, a ne tu neki spomenčić kao navodno grob.'', ali, eto...
nismo se nešto baš našli, i nije bilo potrebe da verbalizujem i to.
Taj smrad treba da bude u septičkoj jami gde i jeste. Izrod antisrpski.

Taj smrad treba da bude u septičkoj jami gde i jeste. Izrod antisrpski.
Izrod antisrpski?
Ej, đavole, ne želim da ti uzvraćam na uvrede istom merom-ne jer ne umem, nego jer biram da ne želim!
Imaš svetinje svoje... neću ti ih dirati.
Nemoj Dražu da mi diraš!
Slavi šta hoćeš, ko ti brani?
Ne diraj me!
Kako ne znaš da pustiš da pogledam film nego si odmah nula od čoveka???

Документарац је коначно објављен на ЈТ пре 4 дана.

240943_550x814

GENERAL MIHAILOVICH - Hero and punishment ''Генерал Михаиловић - Херој и казна''​

Први објективни документарни филм о четницима емитован на РТС-у. Година производње: 2015. Прво емитовање: мај 2015, РТС 2. Продукција: 44blue Холивуд (продуцент Илија Лабало) и Синемон продакшн Београд (извршни продуцент Ивица Видановић)
Genres: Documentary
Duration: 1 hour 54 minutes
Availability: Worldwide
Неиспричана епска драма јунака Другог светског рата, кога су гонили нацисти, издали Западни савезници, а убили комунисти. Филм садржи сведочења учеснике догађаја, коментаре америчких стручњака за Балкан, непознате архивске снимке, као и снимке са десетина локација на којима су се одигравали кључни догађаји, снимљене у различитим годишњим добима.
Трајање: 116 минута.
Сценарио и режија: Милослав Самарџић.
Продукција: ''Погледи'', 2018.

Šta pre 4 dana kada piše 13. jun 2018. godine?

Izrod antisrpski?
Ej, đavole, ne želim da ti uzvraćam na uvrede istom merom-ne jer ne umem, nego jer biram da ne želim!
Imaš svetinje svoje... neću ti ih dirati.
Nemoj Dražu da mi diraš!
Slavi šta hoćeš, ko ti brani?
Ne diraj me!
Kako ne znaš da pustiš da pogledam film nego si odmah nula od čoveka???
Ma šta ću da se bakćem rehabilitacijom tog zlotvora?! Pa ceo svet pljuje fašističke izdajnike, samo mi veličamo, Pećanca, Ljotića, Nedića, Dražu.
Da li znaš koliko su njegove vojvode ubile Srba u Lici, Dalmaciji i na Kozari?? Moja porodica je znala, i to dobro. Polovina u Jasenovac, polovinu pobili Đujić, Dangić, Marčetić, Drenović.... vidim da baš ne poznaješ istoriju, ili sve ovo prećutkuješ.
Drug Tito je svojim ustankom spasio ogroman broj Srba, dok je tvoj generalčić čekao trenutak, i to dok je Jasenovac radio punom parom! A kad god je bila neka ofanziva, kada je narod bio na meti, povlačio se sa partizanima, a ne sa bradatim koljačima! Šta ti to govori?? Verovatno sam ja ovo sve izmislio, verovatno ćeš nešto slično reći.

draža mihajlović je zbog saradnje sa nacistima i fašistima smenjen sa mesta načelnika vrhovnog štaba godinu dana pre kraja rata i od tada je samo bežao pred partizanima da spase golu glavu

groba nema jer je sahranjen na način kako su se on i njemu slični drugi saradnici okupatora sahranjivali tih godina u celom svetu
Tako je.

Da, samo mi nije jasno gde još ima neko da mrzi samog sebe. Toliko bežimo od komunizma da smo prešli u fašistički tabor... jadno...
nisu oni prešli u fašistički tabor, nego su četnici sve vreme drugog svetskog rata a i do dana današnjeg bili i jesu u tom istom fašističkom taboru

četnici draža mihajlović su samo dosledni

Ma šta ću da se bakćem rehabilitacijom tog zlotvora?! Pa ceo svet pljuje fašističke izdajnike, samo mi veličamo, Pećanca, Ljotića, Nedića, Dražu.
Da li znaš koliko su njegove vojvode ubile Srba u Lici, Dalmaciji i na Kozari?? Moja porodica je znala, i to dobro. Polovina u Jasenovac, polovinu pobili Đujić, Dangić, Marčetić, Drenović.... vidim da baš ne poznaješ istoriju, ili sve ovo prećutkuješ.
Drug Tito je svojim ustankom spasio ogroman broj Srba, dok je tvoj generalčić čekao trenutak, i to dok je Jasenovac radio punom parom! A kad god je bila neka ofanziva, kada je narod bio na meti, povlačio se sa partizanima, a ne sa bradatim koljačima! Šta ti to govori?? Verovatno sam ja ovo sve izmislio, verovatno ćeš nešto slično reći.
Наравно да измишљаш. Успут да те обавестим, Срба више нема у тим крајевима, заслугом тих
твојих наивчина које је титова врхушка жртвовала на олтар Хрватства.
Те твоје наивчине су потпомогле пуњење Јасеновца и урцем нису мрднили да промене ту ситуацију,
већ су стварањем 'слободних република' навлачили бес непријатеља на народ и бежећи пред офанзивама
остављали га на немилост усташама или га водили са собом као живи штит.
Пример Петровачка цеста на којој се усташка авијација бави уништењем колоне избеглица док им црвени
промичу кроз шуму. Чуј цеста, који ли је злотвор смислио да се народ креће цестом?
Народ се кретао и са четницима, бежећи од вашег зулума.

Наравно да измишљаш. Успут да те обавестим, Срба више нема у тим крајевима, заслугом тих
твојих наивчина које је титова врхушка жртвовала на олтар Хрватства.
Те твоје наивчине су потпомогле пуњење Јасеновца и урцем нису мрднили да промене ту ситуацију,
већ су стварањем 'слободних република' навлачили бес непријатеља на народ и бежећи пред офанзивама
остављали га на немилост усташама или га водили са собом као живи штит.
Пример Петровачка цеста на којој се усташка авијација бави уништењем колоне избеглица док им црвени
промичу кроз шуму. Чуј цеста, који ли је злотвор смислио да се народ креће цестом?
Народ се кретао и са четницима, бежећи од вашег зулума.
Pa rekoh da ćeš to da kažeš. Lako je ponoviti ono što si čuo dok si pio pivo ispred prodavnice. Srba itekako ima tamo, mada mnogo manje, što zbog ustaša, što zbog rata 90.-ih.
Ako je Tito Hrvat ima da lajem. Da li si svestan da je on NDH isekao za 60%, i da li shvataš da je po sporazumu Cvetković-Maček iz marta 1939. došlo do de facto priznavanja buduće NDH jer je dobar deo Bosne bio predat tzv. Banovini Hrvatskoj, de facto slobodnoj zemlji. A inače su ustaše počele da nas kolju tek nakon početka ustanka, ili je možda narod baš zbog toga digao ustanak?! Nigde se niko nije kretao sa četnicima, jer bi to značilo da se kreće sa Nemcima.

Back