Dokumentarac

Imam scenario, neophodno je istraživanje za koje ne treba angažovanje posebnih lica (to se može samostalno obaviti), imam ideju, jasnu predstavu kako treba da izgleda, cilj koji treba da postigne, sve

samo je pitanje tehnološke opreme (kako je profi oprema skupa najbolje je angažovati nekoga ko će obaviti posao -snimanje, montiranje, sa svojom opremom)
profesionalno obaviti posao

Ja mislim da ti nista osim kamere i racunara nije potrebno za neki pocetnicki film *** nisi Werner Herzog.Sto se tice montiranja mislim da cak i u W Movie Makeru moze sasvim pristojno nesto da se izmontira,a ako ti je preslab WMM tu je Sony Vegas ili neki slican program koji ces sigurno uz malo truda naci na netu.
@Honduras
Pa mislim da za neki pocetnicki film nije potrebno neko veliko znanje,vec vise truda i strpljenja.Evo kod mene je postojala jedna emisija koju je radila lokalna televizija.Ekipa se sastojala iz snimatelja ,vodielja i naratora.Koncept emisije je bio taj da ekipica ide po svim selima nase opstine i snima zivot u njima,razgovara sa seljacima.Naravno svako selu ima svoju neku zanjimljivu istoriju,neke svoje junake i neke svoje legende.To je bila tako prosto emisija,ali veoma zanimljiva ,koja je cak i meni privlacila paznju iako bi na prvi pogled delovala dosadno.Znam da je i neke nagrade osvajala.Po meni najbolji primer te dokumentarne forme je legendarni Ciklotron,koji bi brat bratu i mi mogli snimiti(mozda ne tako kvaliteno) ali same teme su ono sto krasi te emisije.
Ako nije tajna mrgud sta bi bila tema tvog dokumentarca?

Back