doktore, boli...

jao boze i koliko ima muskaraca koji stalno nesto kukaju,previjaju rane...te boli me koleno :sad2: te imao sam proliv,pa narednih nedelju dana smara o tim strasnim stomacnim tegobama kroz koje je prolazio,pa zagnojice mi se zanoktica,slucajno se otkinula,te jaoooo izasla mi bubuljica sta ako dobijem gangrenu,te puko mi zulj...ee ti nisu dobijali dovoljno batina kad su bili mali nego ih je tetosio ko je stigo!razmazeno pekmezavo,sluzavo :neutral: pa svi ti junaci da dobiju bolnu menstruaciju bi valjda redom popadali od silnog gubitka krvi i nadljudskih bolova :sad2: :eek:

al fala bogu ima i normalnih...daleko bilo da jednog dana imam muza ili sina koji je takva kukavica i slabic,gori od najgore zenetine :neutral: samo da mu kazes cuti i trpi babetino jedna i opalis mocni samar dok se ne uzme u pamet!:neutral:

kojeshta, u stvarnosti je sasvim drugo, pod uslovom da tu osobu volish, ne zzelish da bude negde vech zzelish da bude kuchi s tobom i da je negujesh. i to nije zzrtva vech zzivot. jer zziv chovek nije igrachka koju odbacimo kada vishe "ne radi"
a slazzem se da je teret ako nema ljubavi prema toj osobi...

То је управо жртва, она говори колико вам је стало до некога или нечега, по мени је она основни показатељ неке љубави, према партнеру, родитељима, дјеци, пријатељима, отаџбини итд. Као што се у невољи познају пријатељи, тако се и између партнера у невољи познаје колика је заправо љубав између њих.
Кажу да се од љубави не живи али за њу се умире, тј. жртвује.

Posebno se odnosi na Unsaie..
A šta biste radili sa roditeljima?
Ili da ste roditelj, sa decom? Vi se razbolite i šta onda? Oteraš dete da te ne bi gledalo? Ili još gore, pobegneš od majke koja ti je menjala pelene i hranila te i trpela te ceo život i slušala i volela i davala sve od sebe za tebe koliko god je mogla a ponekad je možda išla i iza svojih granica... i nedajbože razboli se... šta bi onda uradila?
I po čemu se to razlikuje od bolesti bilo koje voljene osobe? Pogotovo tih ružnih i tužnih, tipa karcinom ili oboljenja jetre ili već tako nešto...
Ok, o bolestima živčanog sistema ipak ne bih... to jeste daleko drugačija tematika, jer se uglavnom radi o izmenjenoj svesti bolesnika... ali i onda...
ne vidim kakve veze imaju oni sa temom o kojoj pisem
seksualna veza & ljubav i samim tim odnos sa partnerom nisu isto sto i odnos prema majci/djeci
i te uloge se ne mogu mjesati :neutral:
imala sam vezu sa muskarcem koji je ima zdravstvenih problema....mogu samo da kazem da i zrtva treba da ima svoje granice.....na kraju sam bila toliko iscrpljena da sam iz te veze pobegla, bukvalno pobegla...voleli smo se ali se nas odnos vremenom pretvorio u odnos negovateljica-bolesnik...ne bih pozelela nikom....osecas se posle iskoristeno....:(
upravo,
mada bih dodala neku shiru paletu emocija uz to

Što je u redu, ako je to tvoja želja, naravno :)
Ali ne i ako on reši da nijednom ne pogleda svoju bolesnu majku, zar ne? I tu ne mislim samo u kontekstu negovanja.. jer ne mora on tebe negovati, postoje osobe koje su daleko stručnije za to i njihove usluge se mogu koristiti.. već da te obiđe, porazgovara sa tobom, ode ti u bolnicu u posetu, skuva ti supu, napravi limunadu ili već nešto tako banalno...

Ne znam, možda sam samo prestroga... eto.. jer sam takva i nije mi žrtvovanje briga o bolesnim roditeljima... i jeste mi potpuno normalno... jer je i meni majka noćima skidala temperaturu, borila se sa mojim hroničnim bronhitisom i napadima gušenja, bdila uz moje uzglavlje za sve boginje i gripove i zauške i apendicitise i stavljala obloge na sve izvrnute zglobove i kolena... i najmanje što mogu je da joj sada, kad je bolesna, pomognem i budem joj tu, prvenstveno da se ne oseća nepoželjnom i usamljeno... a ja svoj život i dalje imam, učim i polažem ispite i izlazim i družim se sa ljudima i otputujem ponekad ponegde čak... ali želim i da imam majku što duže... :)

ja sam ti samo htela skrenuti paznju da kad covek ima svoju porodicu i decu, nema vremena da se previse posvecuje nikome drugom....naravno, poseta, pomoc.....ali, znam situaciju gde je zena ostavila muza i sina i preselila se kod majke da je neguje 24 h....10 godina...nisam sigurna da bih ja to mogla.....

ne vidim kakve veze imaju oni sa temom o kojoj pisem
seksualna veza & ljubav i samim tim odnos sa partnerom nisu isto sto i odnos prema majci/djeci
i te uloge se ne mogu mjesati :neutral:

Naravno da se ne mogu mešati... niti sam rekla da to treba raditi..
Samo sam želela ukazati na to da bi pored nekog drugog ostala.. a pored 'voljene' osobe ne bi.. da tvoj život ne bi bio bačen i protraćen..
Nije ni bitno.. ni ne moramo se složiti i imati iste stavove.. tako je i najbolje.. toliko različitosti na ovom svetu i jeste njegova najveća lepota...

ja sam ti samo htela skrenuti paznju da kad covek ima svoju porodicu i decu, nema vremena da se previse posvecuje nikome drugom....naravno, poseta, pomoc.....ali, znam situaciju gde je zena ostavila muza i sina i preselila se kod majke da je neguje 24 h....10 godina...nisam sigurna da bih ja to mogla.....

Oh, slažem se potpuno sa tobom, jer sam kao i ti sada, i ja iznela ekstremnu situaciju, da tvoj sin ode i ne pogleda te, bolesnu, ne nemoćnu i staru... nego bolesnu.. ti si iznela potpunu suprotnost.. da neko napusti svoju novu porodicu da bi bio isključivo pored bolesne majke... ali čini mi se da je pravo rešenje negde između...
Barem meni.. opet, ne moram biti u pravu... naravno.. :)

kada se vash partner razboli, koliko ste spremni da pruzzite podrshku?
u chemu se sastoji? da li vas to stanje nervira jer nije sposoban da vodi rachuna o vama?
jednog mog druga devojka ostavila jer se razboleo od raka. srechom, ozdravio je i srechom ima novu devojku.

Srecom da ga je ostavila .

Sta ce mu takva devojka . Eto u svemu sto je lose , moze lako da buude i nesto sto je dobro . A da se nije razboleo , ostao bi mozda sa idiotkinjom ceo zivot .

Mada , treba problematikou sagledati i sa aspekta zenske prirode . TTi animalni tipovi su u svakom trenutku vodjeni samo svojom matericom, i nikako drugacije . A materica javlja u mali mozak ( ovo mali , mislim kao relativan pojam , a ne kao medicinski .) , zdrav muzijak je pottreban . Ovaj nije zdrav , a tto znaci , vise ga ne volim , vise nisam zaljubljena u njega , odjednom je postao glup i dosadan .... i td.

Ipak , hvala Gospodu , mnogo je zena na svetu , koje intelektom i ljudskoscu ( kod zena je ljudskost preduslov za ljubkost ) , pobedjuju primarne instikte .

sto je normalno duso...ali ipak ja to ne bih u tolikoj meri poredila sa partnerom drugo su ipak roditelji

Slažem se. Samo su to dve različite vrste odnosa prema roditeljima i partneru...Mene moji nikad ne bi ostavili, i uvek su mi bili najveća podrška,za partnera ne znam,možda bi, možda ne bi..I ne osuđujem nikog. Svako postupa onako kako misli da je najbolje...

u chemu se sastoji? da li vas to stanje nervira jer nije sposoban da vodi rachuna o vama?
jednog mog druga devojka ostavila jer se razboleo od raka. srechom, ozdravio je i srechom ima novu devojku.

Bila bih uz njega,negovala bi ga i ucinila sve da ozdravi..i tesila ga da ..ubod male inekcije nije nista...:per:

Више је него идиотски оставити особу у невољи.
Чак и кад су бивши у питању, сматрам да им се треба ставити на располагање док то не прође...
А кад су у питању они с којима смо у вези...
Ако смо једна душа, онда смо и једно тело...
А ја пазим сваки део свога тела...

Back