Doktor Aron

Alberthino

Početnik
Poruka
22
"U sobu uđe moj đed Bogoljub. Ni mladić, ni starac, a krajeve brkova zatisnuo iza usiju. Tepsiju koja dimi spusti mi u krilo, a slusalicu i telefon baci kroz prozor. U tepsiji vruća pogača. Poslala mi je kaže đed majka Olivera. Poslala meni pogacu koju sam i ja mesio. Ne razumem sta sam to mesio i kad, ali nista ne pitam đeda, nego vadim pogacu iz tepsije, a ona se raspade na nekoliko komada. Zgrabim jedan komad da jedem, ali mi đed ote iz ruke i reče da to ne smem. Pogaca je kaze đed, telo i krv mog strica Božidara i svih onih mucenika, a ja znam i svak zna ko su oni. "Ne razumem, ništa ne razumem", klečim pred đedom , a tek sam posao u prvi razred osnovne."Sve ti sine moj pise na pogači"-reče đed."Razbilase kuća...gledaj šah i srp bez drške, bele pečurke i slona." Vičem đedu da gledam i ništa ne vidim a on iz brkova svojih izvuče neku crvenu novčanicu, gurnu mi je u ruku i povika da je to ulaznica za veliki cirkus koji dolazi. Neki slonovi će, galami moj đed, u tom cirkusu leteti na šahu, neki na srpu, nekim a će glave pokrivati bele pečurke, a jedan slon, najveći bice Hanibalov. Sve mi to reče i krenu da ode. Ja dečačić potrčim za njim i viknem : " Kad će đede taj cirkus doći"? "Brzo, čim i tebi izrastu krila"-odgovori mi on,odjednom okrilatio, iz bašte naše kuće u turskom Ferizaju, a našem Uroševcu, a na njemu moja pidžama od bele kože bafala i rogovi obavijeni žicama mojih aparata kojima sam slikao aure ljudske duše.
Ispod zabeleske o snu, ako je to bio san, doktor je napisao: 28.septembar 79."

To je iz knjige Vuka Draskovica "Doktor Aron".
Inace, radnja se desava u godini titove smrti.
Veoma interesantna knjiga. Doktor Aron je penzionisani doktor za ljudsku dusu , ali on je vise od obicnog doktora. Dok je bio u Njujorku razgovarao je sa Nikolom Teslom. Pricali su o nebeskim kapijama vremena od kojih se odbijaju slike svih dogadjaja koji su se dogodili od stvaranja sveta. Postoje i zemaljske kapije vremena kojie su "prijemnici" za nebeske kapije vremena. Stimulacijom polova Epifize mogu se gledati događaji iz proslosti koje god pozelis ili se gledati buducnost. Jednog dana kod Arona dolazi Amerikanac Nk Visper i prica doktoru Aronu da je on preko noci naucio srpski, da je sanjao njega u srpskoj uniformi iz WWI i da kad se probudio pored njega je stajala slika na kojoj je on u srpskoj uniformi sa nekom bolnicarkom ljubi neko dete pored mora , a iza njega na moru je neki brod. Kada je to ispricao u americkoj vojsci proglasili su ga ludim i izbacili iz vojske. Doktor Aron istrazuje o cemu se tu radi.

Bilo bi lepo da neko da svoje misljenje. Ali najbolje je da procitate knjigu.

"
To je iz knjige Vuka Draskovica "Doktor Aron".
Inace, radnja se desava u godini titove smrti.
Veoma interesantna knjiga. Doktor Aron je penzionisani doktor za ljudsku dusu , ali on je vise od obicnog doktora. Dok je bio u Njujorku razgovarao je sa Nikolom Teslom. Pricali su o nebeskim kapijama vremena od kojih se odbijaju slike svih dogadjaja koji su se dogodili od stvaranja sveta. Postoje i zemaljske kapije vremena kojie su "prijemnici" za nebeske kapije vremena..

Ovaj prvi deo je fizički realan. Svetlost koja se odbije sa zemlje ( slike događaja) odlazi u svemir,
a tamo se pak delomično odbija od svega na šta naiđe.
Problem tih odbijanja je što su jako slabi, i pitanje je kako od njih dobiti jasnu sliku,
kao i kako odrediti vreme događaja.....

Ovaj prvi deo je fizički realan. Svetlost koja se odbije sa zemlje ( slike događaja) odlazi u svemir,
a tamo se pak delomično odbija od svega na šta naiđe.
Problem tih odbijanja je što su jako slabi, i pitanje je kako od njih dobiti jasnu sliku,
kao i kako odrediti vreme događaja.....
Ovde je ocigledno da se ne prica o naucno potvrdjenim stvarima i o naucnicima koji ne prihvataju postojanje necega izvan materije. U pitanju je nesto vise od obicnog odbijanja svetlosti i fizickih zakona, nesto van-materijalno.

Back