Dokle

Ovaj slucaj gore gde je majka izjavila da bi nekad volela da je mrtav je upravo takav,
imaju cerku koja je obrazovana, dobra, postena, vredna i sina probisveta kojem ceo zivot samo daju sanse i sanse.
Odgajaju njegovo dete jer je on u zatvoru a zena mu u cg otisla da radi poslovnu pratnju, bolje reci na cosku s obzirom na sta lici.
Dva narkomana se nasla.
Roditelji i rodbina su mu toliko puta pomagali, cerka je sama svoj fax finansirala dok su njega vadili iz zatvora i spasavali mu zivu glavu.
Koliko je samo u njega vise ulozeno nego u nju, to je zaista nepravda.
A takvih primera znam milion.
Gledam roditelji ih pomazu, dizu kredite da zapocnu biznis, lece, cuvaju decu, izvlace iz zatvora, oprastaju... dok drugo dete nazalost ne da ne dobije nista vec i ono ostaje uskraceno svog rada i truda.

To je je Cicak biranje izmedju dva zla. Manje je zlo ne pomoci nekome ko ce bez pomoci zivoti jedan prosecan i normalan zivot, nego ne pomoci nekome ko bi bez pomoci skroz propao. Onaj trud koji bi se ulozio da jedno dete dostigne neke visine, se ulaze da se druge podigne na prosek.

To je je Cicak biranje izmedju dva zla. Manje je zlo ne pomoci nekome ko ce bez pomoci zivoti jedan prosecan i normalan zivot, nego ne pomoci nekome ko bi bez pomoci skroz propao. Onaj trud koji bi se ulozio da jedno dete dostigne neke visine, se ulaze da se druge podigne na prosek.

Razumem ja to.
Ali kad drugo zadnjih 20 godina kljuca u istom blatu, zar se ne zapitas?

Ja sam i pomislila na one što uteruju dugove(krediti, struja, voda, grejanje, stanarina...),ima takva i državna služba. A ona tu o kriminalcima...:sad2:

Sada bar znam da se takvi ne nazivaju komunalcima.:zcepanje:

Evo primera.
Daš svom rođaku iz provanse boravište na tvojoj adresi iako on živi na drugoj ali da bi mogao da ostvari zdravstveno osiguranje, posao, tekući u banci on mora da ima mesto prebivališta.
I jednog dana uzme kredit.
Onda dobije otkaz zato što je alav i misli da svetla velegrada sijaju samo za njega.
I prestane da plaća rate.
A banka počne tebi da šalje prvo pomirljiva a onda preteća pisma
u kojima pominje izvršitelje.
Eto na to sam mislila.

Ne mogu da citiram uvodni post, mnogo je dugacak.

Cicak, pomazem samo onome ko zatrazi moju pomoc, pa makar mi bio i rodjena majka (a bilo je situacija raznoraznih). Ako je neko resio da se ubije drogom ili alkoholom, ja mu zaista ne mogu pomoci. Najbolji drug iz detinjstva je zavrsio na heroinu, ali sta cu mu ja... Trazio mi je novac "na pozajmicu", ali ga nikada nije dobio od mene.... Sada ni ne znam sta se sa njim desilo.... Sto se novca tice, inace ga ne pozajmljujem i ne delim okolo, osim najboljoj drugarici. I nekoliko puta sam majci dala, jer i ona meni pomogne kada treba.

Inače nikad nisam u životu imala posla sa narkomanima, ni u familiji ni među prijateljima,
oko mene se šetaju uglavnom neki duvači ali njih ne računam kao džankije.
oni su poseban, fin svet.

Inspirisana pricom o dobijanju miliona na lotou... prisetih se komsije... dobio covek velike para, dao jedan dobar deo sinu, a ovaj sve potrosio i jos se zaduzio...

Zanima me,
Da li imate takvih primeraka u porodici i kako reagujete?

Sta biste radili da vam je otac/majka, brat/sestra, muz/zena, dete kockar/alkoholicar ili prosto problematican?
Da li imate razlicite mere u zavisnosti od toga da li je:1.roditelj 2.dete 3.supruznik 4.brat/sestra i koje?

Kad biste rekli E sad je dosta!

Ako uzmemo primer brat i sestra,
roditelj im daje jednako, jedno procerda i zaduzi se, sta vi kao roditelj radite? Iskreno... uzimate cerkin deo i krpite dugove da ne tone dublje?; okrecete ledja i kazete bas me briga? Trece solucije nema

Drugo stanoviste, kao sestra, dajete mu i pomazete po 101 put?; kazete Zabole me?

Ja sam dobio komp na nagradnoj igri. Je l se to računa ?

- - - - - - - - - -

Po naslovu ja mislio cicak konacno prso odlucila da sutne muza i decicu pa zapali sa vodoinstalaterom u Vegas.

:hahaha:

Bleki care :lol:

Ne mogu da citiram uvodni post, mnogo je dugacak.

Cicak, pomazem samo onome ko zatrazi moju pomoc, pa makar mi bio i rodjena majka (a bilo je situacija raznoraznih). Ako je neko resio da se ubije drogom ili alkoholom, ja mu zaista ne mogu pomoci. Najbolji drug iz detinjstva je zavrsio na heroinu, ali sta cu mu ja... Trazio mi je novac "na pozajmicu", ali ga nikada nije dobio od mene.... Sada ni ne znam sta se sa njim desilo.... Sto se novca tice, inace ga ne pozajmljujem i ne delim okolo, osim najboljoj drugarici. I nekoliko puta sam majci dala, jer i ona meni pomogne kada treba.

Da si mu dala, grizla bi te savest jer bi znala na sta ce ih potrositi. Kao neka vrsta saucesnika.
Sa drugaricama imam opusten odnos kada se radi o novcu. Uvek uletimo jedna drugoj kada zaskripi. Takve smo da ne bi ni mogle drugacije funkcionisati.

Nego, setih se situacije od pre 100 god.
Jedna od najblizih drugarica je slavila rodjendan, 18. Ja tada vec imala bebu, jos verovala da ce mi zivot biti ok :lol: I nakon proslave rodjendana dosli kod nje u stan. Ova dvojica sa kojima smo tada bile se nesto unervozili, vrpolje se... Oni bi jos u grad. Ona im izvadi 100e i kao idite, nas dve cemo da legnemo i gledamo tv. Nije proslo ni pola sata, eto njih, bez dinara. Ni na kraj pameti nam nije bilo na sta su pare otisle nego smo naivno verovale da su im izbezumljeni, iskrivljeni izrazi lica posledica umora. Bas smo bile curke!

Da si mu dala, grizla bi te savest jer bi znala na sta ce ih potrositi. Kao neka vrsta saucesnika.
Sa drugaricama imam opusten odnos kada se radi o novcu. Uvek uletimo jedna drugoj kada zaskripi. Takve smo da ne bi ni mogle drugacije funkcionisati.

Nego, setih se situacije od pre 100 god.
Jedna od najblizih drugarica je slavila rodjendan, 18. Ja tada vec imala bebu, jos verovala da ce mi zivot biti ok :lol: I nakon proslave rodjendana dosli kod nje u stan. Ova dvojica sa kojima smo tada bile se nesto unervozili, vrpolje se... Oni bi jos u grad. Ona im izvadi 100e i kao idite, nas dve cemo da legnemo i gledamo tv. Nije proslo ni pola sata, eto njih, bez dinara. Ni na kraj pameti nam nije bilo na sta su pare otisle nego smo naivno verovale da su im izbezumljeni, iskrivljeni izrazi lica posledica umora. Bas smo bile curke!

pajdo koma, od shiptara i roma <3

- - - - - - - - - -

e zenice, stvarno ste talenti da pronadjete kretena i zivite sa njim <3

Ih bre, pa ja sam imao još pre desetak godina ideju da uvedem neku kako bih reko internet liniju kombi transporta. Dakle kao oni što su svojevremeno vozili minibusom u Budimpeštu na aerodrom za Svet; znači da vaspostavim tu neku liniju za internet korisnike na relaciji Beograd - Novi sad, za početak. I u suprotnom smeru, razume se. Da se ne muče ljudi; toliko žude jedni za drugima svaki dan, toliko je tu nekih potreba, prijateljstava, veza i drugih šema, pa smatram da bi takva linja uz jednu da tako kažem umerenu preporuku vazda bila popunjena.
Pa potrpam tu u konbi pepejaše sa Krstarice, angažujem se na Serbian kafeu, registrujem na Fejzbuku, ono skromna reklama u fazonu ja samo kažem a tipa svima dobro. Pa natrpam tu švalere i razuzdane devojke iz Banata i Bačke u 17:00, a uzvraćam u Vojvodinu ljute momke iz blokova i nadrkne bičarke iz Jerkovića u 19:00.
A vikendom da mi i usfali još koji kombi ako bih bio baš ono aktivan član raznoraznih zajednica na netu.
Naknadno bih uveo i druge linije, po regionu, a i šire.
I onda si odlučio da sve to zahebeš i putuješ po svetu motorom:lol:

Inspirisana pricom o dobijanju miliona na lotou... prisetih se komsije... dobio covek velike para, dao jedan dobar deo sinu, a ovaj sve potrosio i jos se zaduzio...

Zanima me,
Da li imate takvih primeraka u porodici i kako reagujete?

Sta biste radili da vam je otac/majka, brat/sestra, muz/zena, dete kockar/alkoholicar ili prosto problematican?
Da li imate razlicite mere u zavisnosti od toga da li je:1.roditelj 2.dete 3.supruznik 4.brat/sestra i koje?

Kad biste rekli E sad je dosta!

Ako uzmemo primer brat i sestra,
roditelj im daje jednako, jedno procerda i zaduzi se, sta vi kao roditelj radite? Iskreno... uzimate cerkin deo i krpite dugove da ne tone dublje?; okrecete ledja i kazete bas me briga? Trece solucije nema

Drugo stanoviste, kao sestra, dajete mu i pomazete po 101 put?; kazete Zabole me?

uopste mi ne pada na pamet da se bakcem sa narkomanima kockarima alkosima i slicnom menazerijom, nebitno u kojim smo porodicnim odnosima, ne moram i necu nikoga takvog da trpim

jedino ne znam kako bih prema detetu, to je vec specificnija situacija.....al me ni ne zanima da zamisljam takav scenario

Poslednja izmena:

Back