Dokle vas je dovela politika ZES-a (DS-a) ?

Dokle vas je dovela 9'godisnja politika ZES-a (DS-a) ?

• Nezaposlen (ostao bez posla tokom "demokratskih reformi")

• Nezaposlen (trazim posao bez uspeha)

• Zaposlen/a (proizvodnja)

• Zaposlen/a (servisi)

• Student

• Dijaspora

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pa da bi moglo da se radi u Srbiji prvo vlast mora da donese dobre zakone koji ce privuci investitore a i omoguciti domacem stanovnistvu da lako zapocnu neki privatni posao. U Srbiji imas 3-4 opstine maximum gde su dopustili neke stvari da bi im te opstine sluzile u predizbornim kampanjama za reklamu kako eto oni to rade ....a u 99% ostalih opstina jad i beda.

Srbija je samo za mobtel dobila 1,2 milijarde evra. Znas li ti koliko fabrika je moglo da se obnovi za te pare i kupi tehnologija za iste. Pa da su i dve fabrike od tih para vratili u zivot bilo bi dobro medjutim nisu ni jednu. Tih 1,2 milijarde su isparile kao i ostale pare od privatizacije i raznih kredita i donacija.

A sta se to dogadja osim kradje???? U Srbiji skoro nista ne radi i to je cinjenica. Jedino sto radi to su malobrojne firme koje su stranci kupili. A to i jeste bio cilj okupacione zute vlasti. Nema potrebe da mi imamo neke fabrike i bilo sta proizvodimo kad to mozemo da kupimo od stranaca ili da radeci za iste te strance za male pare napravimo. To je politika ZES-a,DOS-a....

Vlast bi i brze donosila proevropske zakone da nije bilo toliko spama po poslovniku. Sad su ih uglavnom uredili.

A sve pare koje smo dobili od privatizacija... To je otislo kojekuda, a najvise na nasu naviku da ne radimo nista a primamo kintu.
Pa zar neko stvarno misli da je, na primer, nas trenutni penzioni sistem odrziv?!? Ta neodrzivost ne potice ni od jedne stranke, niti je bilo koja stranka moze popraviti. Nasa demografija je pogresna, ako zelimo da imamo ovako nazovi besplatno zdravstvo, skolstvo i penzije.
Premalo je mladih, previse starih. Stariji jesu zasluzili svoje penzije, ali ih je drzava prevarila i umesto da 'gomila na njihovu gomilu' ta sredstva odmah trosila tako da ljudi koji sad rade placaju za penzije svojim roditeljima. To je tako odavno i ne vidim ni naznake da ce se menjati. Dugo ce vremena proci dok masovno krenu da se primaju privatne penzije...

Prema tome, treba jasno odluciti: da li zelimo da imamo 'drzavu koja se brine o svemu i svima' ili 'drzavu samostalnih i odgovornih gradjana'.

p.s. primecujem trend da korisnici foruma koji ne glasaju za ZES/DS spominju samo njih, a ne nude nijedno drugo resenje, bilo koje druge stranke

Trenutni rezultat ankete je da 1/22 radi nesto konkretno i na neki nacin doprinosi budzetu Republike Srbije. Kad tome dodamo i penzionere situacija nebi bila nista bolja ni u vecem broju anketiranih. Verujem da bi odnos bio priblizno isti. To je danasnja slika i prilika jedne propale drzave koja zivi od kreditora od danas do sutra, a vec prekosutra ako joj se ispostavi racun naci ce izlaz u krvoprolicu.

Sto neko rece, Slobo je bio los za Srbiju, ali posle njega Srbija je mogla da se izvuce i krene napred, a posle DOS-a potop, sve je rasprodato i unisteno do kraja, satrto u korenu.

Bilo bi bolje da je pitanje, dokle nas je dovela politika SM, jer sve ovo je posledica te politike
Ma sta se mucis,napisi "mutav sam,pa mi trebaju opravdanja" i gotov posao.
Ovako muljas,uplices,zaplices.
Heb'te ,nekome tovare dve atomke na vrat i on izadje jaci nego ikad,a nekoga zagolicaju s'dva tri metkica i on do zla boga kuka i narice i kune kletu sudbu.
:hahaha:

Ma sta se mucis,napisi "mutav sam,pa mi trebaju opravdanja" i gotov posao.
Ovako muljas,uplices,zaplices.
Heb'te ,nekome tovare dve atomke na vrat i on izadje jaci nego ikad,a nekoga zagolicaju s'dva tri metkica i on do zla boga kuka i narice i kune kletu sudbu.
:hahaha:

Pa JA :mrgreen:

Ja do sad ne cuh od nemaca nesto tipa,kukuuuu kako nas Hitler unisti :roll:

Zato su danas tu gde jesu .

Trenutni rezultat ankete je da 1/22 radi nesto konkretno

A da pretpostavimo da je onih 21 ostalih sve po fabrikama radilo i redovno primalo platu :per:
Nazalost, ali bajke su na drugom mestu.

A jel cemo se i tako pohvaliti za 4 glasa 'u dijaspori' ????? 17% glasova... Tih 17% smatra da se jos nismo konacno promenili, da sve moze opet da bude po starom.
I opet, neki se cak zalazu da se nikad ne promeni.

Dokle? Dok ne pobegnu svi sa vise skole od osnovne?

Svaka čast na gluposti...

Ahaaa...a tek sto ti imas inteligentan pogled...bas ti ide uz nick DOE ;)

Doe.jpg

a kad bi tek znala kakvi su to drogeranti sto zovu nerovozni u pola noci za dozu ,pa onda rasklasano bludnicenje ... stvarno uzas od danasnje studentarije:(
i to treba da nam vodi ovu zemlju za par godina :evil:

Haha, pa jeste, s tim sto ovi moji u Nisu vise slusaju "narodnu muziku" tipa Seka Aleksic na zurkama, a i ne drogiraju se nego piju.;)

No, bez sve sale, kriterijum je los, a "Bolonjska deklaracija" ga je napravila jos losijim.:cool:

Vidim ovde raspravljate koja je vlast gora,e pa reci cu vam,ne valja ni jedna,ali ono sto je mnogo bitnije stanovnici ove drzave su teski neradnici,evo ja se recimo bavim nekim privatnim poslom i 90 procenata saradnika sa kojima radim su teski neradnici koji samo gledaju da zajebu nekog za pare.
Tako da mozete da raspravljate do u nedogled dok se ne zasucu rukavi i ne pocne ozbiljno da se radi nema boljitka.

Довела је моје родитеље који су високообразовани до ситуације да уместо да солидно живе, данас преживљавају.
Уосталом, погледајте мало ко је покуповао фирме по Србији после 2000-те и каш`ће вам се само. Мањина је оних који су бар средњу школу завршили и имали бар 3 год. радног искуства.

Довела је моје родитеље који су високообразовани до ситуације да уместо да солидно живе, данас преживљавају.
Уосталом, погледајте мало ко је покуповао фирме по Србији после 2000-те и каш`ће вам се само. Мањина је оних који су бар средњу школу завршили и имали бар 3 год. радног искуства.

A dobro Miskovic ima fax i iskustvo :D

Poenta je da su firme pokupovali oni koji su ljudski talog.

A dobro Miskovic ima fax i iskustvo :D

Poenta je da su firme pokupovali oni koji su ljudski talog.
Да, слажем се у целости.
Оно што је најгоре јесте да је тај талог често и упропаштавао те фирме као последица два фактора о којима смо сада дискутовали. Просто ти људи нису имали никакву визију шта ће са тим предузећем када га откупе по доста ниској цени.

А права је трагедија је када велико предузеће пропадне, јер оно због саме своје величине има предности и за себе и за српску економију. За себе због економије обима, попуста на количину, боље преговарачке позиције према Влади и партнерима а за државу јер они ипак запошљавају знатан број запослених и доносе држави приходе од пореза. Наравно, то не треба и не сме да значи нестанак малих предузећа са тржишта.

Back