dokle treba nekog trpeti ..gde je granica?

dvatri4

Zainteresovan član
Poruka
355
Dosao je racun za telefon 300 e
za moj telefon ..mobilni,,
Moj muz ga je primio ,i popizdeo ,,kao to je debilno da trosis toliko u romingu
sa kim je zivim ,to govori o meni ,,.stigao ti je jedan racun zasto si onda nastavila da trosis toliko
gde cu ja stici sa tobom? ako mozes da se tako ponasas i trosis ,,nigde se ne pomeram ja tupkam u mestu
nikada se necemo pomeriti ja se necu pomeriti nikada....sa mrtve tacke...
uz tebe...
I mozda sve ove izjave stoje .i mozda mogu da ih izazove jedan telefonski racun(da spomenemo da on nikada nista nije platio.plati u slucaju kada ga ja prisilim ..ali ja to ne radim bas cesto, neka ,on nema posla-nesto honorarno nekada uradi ali se bas i ne trga da nadje neki posao - on odradjuje pripravnicki staz ...zivimo u stanu koji ja placam ,moj brat mu je nasao - i jos platio coveku samo da ga primi i prijavvi da pocne da mu tece pripravnicki staz..)
Borimo se sa nervozom, stalno mu nesto smeta , te mojp papagaj te moje macke ,te kuce (jeste da je u jednom trenutku bilo previse zivotinja i da su smetale..i smatrala sam da su mu primedbe na mestu - kada smo resili se zivotinja onda mu je smetalo ne organizacija u kuci. pa smo krenuli da krecimo ,,i taman se kao smirio ,dosao je taj racun i onda je nadrkan i sve mi to ispricao sta sam napisala na pocetku posta
Da ne govorim da smo na more otisli ja ,i njegov brat i on , da je on izgoreo ruku na vreloj vodi na pocetku
letovanja i da je stalno nesto sreao ,stalno se zalio, bio nadrkan
,,onda smo otisli na izlet jednom ,,i nasalio se njegov brat u guzvi
- zamisli sada mu neko na drugu ruku prospe vrelu vodu? pa onda bi totalno nadrljala,,,
...
dakle,veceras sam popizdela ,i rekla da hocu razvod braka i hocu da se odseli (mada znam da nema gde )
....on je rekao
- pa svako bi popizdeo da vidi onaj racun onoliki
--oces li ti da platis ja ne razumem
-- ne radi se o tome... bla bla bla
ja ipak ne verujem da bi svako popizdeo da vidi racun
,,mislim da se radi o njegovoj psihi koja ne trpi da mu je dobro i mirno u zivotu
da mora da kinji nekog - i omalovazava kao sto je to njegov otac radio njemu celog zivota
...kako bi vi reagovali u njegovom polozaju na racun od 30 000 din

i naravno da nije ok racun od 300 e
ali ,reakcija ,,da li je opravdana?

evo fino iskreno...prevelik je to račun, al reakcija nije opravdana
Oboje ste pogriješili, velika stvar.
Zaboravite taj hebeni račun i ne pominjite ga više...NIKADA
O drugim problemima o kojima pričaš...teško je dati savjet...čovjek pređe preko mnogo čega za šta je mislio da neće nikada.
Moraš sama izvagati...i morate RAZGOVARATI.

evo fino iskreno...prevelik je to račun, al reakcija nije opravdana
Oboje ste pogriješili, velika stvar.
Zaboravite taj hebeni račun i ne pominjite ga više...NIKADA
O drugim problemima o kojima pričaš...teško je dati savjet...čovjek pređe preko mnogo čega za šta je mislio da neće nikada.
Moraš sama izvagati...i morate RAZGOVARATI.

kako lep savet...
ali , mislim da je ovo drugacija svadja,nekako nemam zelju vise ,da se pomirim,

Dosao je racun za telefon 300 e
za moj telefon ..mobilni,,
Moj muz ga je primio ,i popizdeo ,,kao to je debilno da trosis toliko u romingu
sa kim je zivim ,to govori o meni ,,.stigao ti je jedan racun zasto si onda nastavila da trosis toliko
gde cu ja stici sa tobom? ako mozes da se tako ponasas i trosis ,,nigde se ne pomeram ja tupkam u mestu
nikada se necemo pomeriti ja se necu pomeriti nikada....sa mrtve tacke...
uz tebe...
I mozda sve ove izjave stoje .i mozda mogu da ih izazove jedan telefonski racun(da spomenemo da on nikada nista nije platio.plati u slucaju kada ga ja prisilim ..ali ja to ne radim bas cesto, neka ,on nema posla-nesto honorarno nekada uradi ali se bas i ne trga da nadje neki posao - on odradjuje pripravnicki staz ...zivimo u stanu koji ja placam ,moj brat mu je nasao - i jos platio coveku samo da ga primi i prijavvi da pocne da mu tece pripravnicki staz..)
Borimo se sa nervozom, stalno mu nesto smeta , te mojp papagaj te moje macke ,te kuce (jeste da je u jednom trenutku bilo previse zivotinja i da su smetale..i smatrala sam da su mu primedbe na mestu - kada smo resili se zivotinja onda mu je smetalo ne organizacija u kuci. pa smo krenuli da krecimo ,,i taman se kao smirio ,dosao je taj racun i onda je nadrkan i sve mi to ispricao sta sam napisala na pocetku posta
Da ne govorim da smo na more otisli ja ,i njegov brat i on , da je on izgoreo ruku na vreloj vodi na pocetku
letovanja i da je stalno nesto sreao ,stalno se zalio, bio nadrkan
,,onda smo otisli na izlet jednom ,,i nasalio se njegov brat u guzvi
- zamisli sada mu neko na drugu ruku prospe vrelu vodu? pa onda bi totalno nadrljala,,,
...
dakle,veceras sam popizdela ,i rekla da hocu razvod braka i hocu da se odseli (mada znam da nema gde )
....on je rekao
- pa svako bi popizdeo da vidi onaj racun onoliki
--oces li ti da platis ja ne razumem
-- ne radi se o tome... bla bla bla
ja ipak ne verujem da bi svako popizdeo da vidi racun
,,mislim da se radi o njegovoj psihi koja ne trpi da mu je dobro i mirno u zivotu
da mora da kinji nekog - i omalovazava kao sto je to njegov otac radio njemu celog zivota
...kako bi vi reagovali u njegovom polozaju na racun od 30 000 din

Svako bi popizdeo na toliki račun,to bez daljnjeg
Ali koliko vidim taj račun je samo povod,imate vi većih problema. Ako se zaista volite onda pokušaj da ga malo trgneš iz te apatije.Ako ga žena izdržava,nema stalne prihode,nema ambicija.automatski se oseća inferiorno kao muškarac,zbog toga je nervozan, a ako vuče još i traume od oca onda je on san svakog psihijatra u gradu da radi doktorsku disertaciju na njemu :D
Bez šale, gledaj da ga "poguraš" malo inače vam se ne piše dobro. Možda je dobro što si mu spomenula razvod,koliko vidim iz posta on već spušta loptu,možda mu napokon sine da mora da se menja.

sta ima veze kolika mi je plata?
ja placam i njegov i svoj racun
mislim da je ovo jos jedan povod za maltretiranje ,,,mada ,naravno da sam mu rekla da nije bilo kako treba ,,,da trosim i bla bla bla
ali isto tako sam rekla da je to jedino na sta cu za sebe da dam za tri godine...
...a kakve veze ima ko placa ako je racun previsok...poznavala sam 1 devojku koja me podsetila na tebe - pricala je da od svoje plate moze da kupi samo cipele koje podere na putu do posla a sve ostalo finansira tata i jos je muzu stalno prebacivala kako im je stan kupio tata, kako vozi auto koje je njen tata kupio, kako mu je njen tata nasao posao... i to pred ljudima...covek cutao dok nije stao na svoje noge, postao uspesan advokat, nasao normalnu zenu a nju ostavio da uziva sa tatom

Pa vako meni se dizo pritisak samo dok sam citao opis kako si ti jedno nevinasce i da ti niko ne sme prisrati za nebuloze koje pravis..onda kao to sto ti je gundjao nije dovoljno nego aj da mu napakujem od kulina bana..a sve u svrhu svoje odbrane..otero bih te ja odavno tamo de sunce ne sija..pa trazi nekog snoba a ne skromnog coveka..cuj 30 000..da 300 000 zaradjujes koji mozak trebas imati i bacati u vetar tolike pare..u nebulozne price jer si zavisna od telefona

na ovo teško vreme da dozvoliš sebi račun od 300e za telefon je po meni krajnje bahato,
ne branim njega, nemam potrebe, ne poznajem čoveka, ne poznajem ni tebe,
ali kada si već postavila pitanje, kao odgovor, ja bih ti rekla da pokušaš prvo da sagledaš sebe,
onako sa distance i realno koliko god je to moguće, pa tek onda sudiš o drugome.

...u braku nema moje i tvoje - sve je nase i ima pravo da se ljuti :rtfm:

...sad se setih jednog para, krenuli kuci a ona pita - hocemo li kod mene ili kod tebe :D

Ako su njene pare, nema pravo da se ljuti.. Brak moze biti uredjen na vise nacina.. Iz ove price ocigledno ej da je uradjen ipak modelom nezavisnih ekonomskih ucesnika u istom. Shodno tome ona ima svako pravo da ocekuje da za svoj novac ne trpi nikakve dodatne roskove u vidu pretrpljene psihicke stete.. Sto bi se reklo em je platila, em joj se drao.. Ako se dere onda neka plati sam :D

I sad cemo mi, forumski metuzalemi, da resimo tvoju dilemu
Mislim....racun od 300 eur je nista za nekog ko zaradjuje 3000 eur, ali je veliki za nekoga ko zivi od tudjih para ili ima tek toliku platu
Vi najbolje znate kako i od cega zivite, a ti sama znas da li je njegovo ponasanje opravdano ili nije
Zar je bitno kolika je njena plata, ako je njen novac, i ako je ona glavni ekonomski akter??? Nije ona njemu majka da ima takvu odgovornost prema njemu

...ima raznih brakova ali nece svako da trpi bahatost... onu sto je govorila - hocemo li kod tebe ili kod mene (nije joj to bio jedini biser) muz izbacio iz njegovog stana a ona posle visila ispred tog istog stana i to sa bebom u rukama i zabavljala komsije a on nije hteo da joj otvori vrata ...nisu to sitnice - u americi npr. ako se neko zameri muzu, zamerio se i zeni i obratno i precrtaju ga oboje a ovde kao da je ok da parovi imaju ne samo odvojene finansije nego i odvojene prijatelje

...ima raznih brakova ali nece svako da trpi bahatost... onu sto je govorila - hocemo li kod tebe ili kod mene (nije joj to bio jedini biser) muz izbacio iz njegovog stana a ona posle visila ispred tog istog stana i to sa bebom u rukama i zabavljala komsije a on nije hteo da joj otvori vrata ...nisu to sitnice - u americi npr. ako se neko zameri muzu, zamerio se i zeni i precrtaju ga oboje a ovde kao da je ok da parovi imaju ne samo odvojene finansije nego i odvojene prijatelje

to su ti Srpska posla.. Svi znaju najbolje itd.. To je sasvim ocekivano za nas mentalitet.. A da tacno je, sto je i smesno da imaju odbojene prijatelje i finansije, slazem se da je bolji Americki model( koji ipak nestaje, jer i brak trpi krizu). Ali opet ocigledno ej da su ovo dvoje akera uredili svoj brak kao odvojeno finansijski, i u tom pogledu zena je u pravu..

...ako ne mogu da funkcionisu kao tim nego kao rogovi u vreci (valjda se tako kaze) bolje da se i ne vencavaju
ali 21 vek je.. Ljudi imaju svoju viziju(verziju) braka... Mislim u osnovi je glupo da dele finansije, i imaju odvojene zivote.. Ali u praksi more njih ni ne kapira sta znaci ono dok nas smrt ne rastavi( a daleko od toga da se pridrzava).... Ja sam az to da se uvek u svemu zna red, i da se uredi brak. tako da ako ona placa, ako je to nas ugovor onda ja nemam nikakvo prao da nju kritikujem..

Back