Dokle se stiglo sa restitucijom u Srbiji?

Citam da je restitucija uglavnom zavrsena u svim republikama bivse Jugoslavije....

Samo nije u Srbiji.......

Sta se tamo ceka?

је ли?

А јел завршена у усташији где сте населили босанско-херцеговачке усташе у напуштене српске куће и дали им имања
српкских држављана?

Ja sam najposteniji Srbin jer pricam onako KAKO JESTE, A NE KAKO BI VECINA VOLELA DA BUDE!:aha2:

a sad si Srbin? ti to po potrebi budes sta pozelis?

- - - - - - - - - -

Pricano o imovini koja je Srbima oduzeta POSLE 2. sv. rata od strane kominista. :rtfm:

Svim narodima je ta imoivina vracena, samo nije Srbima.

ZASTO?

mislis u Srbiji, ne samo Srbima...zato sto drzava nema para, sta ti nije jasno?

Odugvlace jer je drzava svorc.

Država možda nema keša ali ima više nego dovoljno druge imovine da obešteti korisnike restitucije ali joj to ne pada na pamet jerr za tako nešto nema pritisaka iz Brisela,Dosmanlijska vlada je donela zakon u 12 godini svoje vladavine upavo na pritisak Briisela al i i taj zakon je ekstremno restriktivan.

To neme nikakve veze sa time sto je drzava svorc.

Ona treba da VRATI IMANJA VLASNICIMA koja je bespravno i besplatno koristila skoro pola veka!

I jos uvek koristi!

Da, ali treba i da izmesti stvari iz tih objekata, neki su i poruseni ili podati.

Država možda nema keša ali ima više nego dovoljno druge imovine da obešteti korisnike restitucije ali joj to ne pada na pamet jerr za tako nešto nema pritisaka iz Brisela,Dosmanlijska vlada je donela zakon u 12 godini svoje vladavine upavo na pritisak Briisela al i i taj zakon je ekstremno restriktivan.

Nece svako da pristane na bilo sta a i drzavi tj. lopovima koji je vode trenutno stanje odgovara.

Nije tačno da je svuda završeno kad negde nije ni počelo...

Koliko ja patim 90% je zavrseno.

- - - - - - - - - -

Da, ali treba i da izmesti stvari iz tih objekata, neki su i poruseni ili podati.

Nece svako da pristane na bilo sta a i drzavi tj. lopovima koji je vode trenutno stanje odgovara.

U takvim slucajevima se prave NAGODBE sa drzavom.

Ima mnogo nacina, povoljnih za obe strane, da se to resi.

Back