Dokle će studenti iz Crne Gore studirati u Srbiji na budžetu Srbije sa pravima kao i deca iz Srbije?

oni od 2006 kako su nezavisna drzava su nastavili ovdje da studiraju pod istim uslovima kao i ostala djeca iz srbije.

uzadnje vreme kada to iz zsrbije narod sve vise kritikuje -SA PRAVOM S OBZIROM DA CRNA GORA UYVRACA SEBIJI antisrpskom politikom, e onda su poceli kao da pricaju oko toga ali i dalje stoji isto- oni studirajuna bydzet srbije

Studenti iz Crne Gore na sastanku u Vladi Srbije: "Popisnica da bude dokaz za besplatno školovanje"​

Saopšteno da se Savez studenata zalaže "da se obezbijede uslovi da mladi ljudi iz Crne Gore dobiju pravo na školovanje pod istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u Srbiji"

Savez studenata Crne Gore u Srbiji predstavio je ministrima u Vladi Srbije inicijativu kojom bi kopija popisnice postala integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji.

cuj kopija popisnice ?

a i to se uvodi jer su dosad LAGALI SVI ONI ODANDE KAD DODJU OVESTUDIRATI KAKO SU TOBOZ SRBI a kad dodje popis onda srbi manjinica tamo!

s obzirom na antisrpsku politiku koja se ovdi od otceplejnja i promenom vlasti, nista bolje nismo doziveli, doziveli smo glasanje u UN za rezoluciju o srebrenici a pre toga priznanje kosova, ulazak u nato...

ovde studiraju gratis kao i nasi studenti a potom kad odu dole prduckaju o srbiji

SVE TO LEPO SPAKOVATI I VRATITI NAZAD pa nek se malo potrude ako zele od srbije da imaju neke povlastice...

neka ih skoluje SPAJIC JAKOV MILATOVIC MANDIC I ABAZOVIC

noga u dupe!
Zamolila bih da se ova tema ne pretvara u neki politički manifest, ako imaš podatke iz Ministarstva prosvete, objavi ih. Ovako je samo nagađanje i širenje mržnje prema drugim narodima a to na ovom ptf nije potrebno. Hvala na razumevanju.

Zamolila bih da se ova tema ne pretvara u neki politički manifest, ako imaš podatke iz Ministarstva prosvete, objavi ih. Ovako je samo nagađanje i širenje mržnje prema drugim narodima a to na ovom ptf nije potrebno. Hvala na razumevanju.
Nije sirenj mrznje vec je logicno pitanje dokle ce se to dopustati . Na vas post u pocetku teme :
Ne možemo neproverene info da prenosimo. Ne znam na koji način da utvrdimo da li se stvarno izjašnjavaju kao Srbi ili samo zarad studiranja
odgovorio sam Vam postavljanjem linka gde se vidi da je premijer Vucevic bio na razgogovru sa studentima iz CG koji eto predlazu sledece :

Savez studenata Crne Gore u Srbiji predstavio je ministrima u Vladi Srbije inicijativu kojom bi kopija popisnice postala integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji.

sta mislite zasto je to pokrenuto ? pa jer u srbiji svi znaju da je ogroman broj studenata iz CG prodefilirao kroy srbiju u poslednjih 18 godina .

NAMA osta je samo da vidimo da li ce se to usvojiti pa ce morati da imaju tu kako kazu kopiju popisnice (to ce valjda da idu da traze od nadleznih institucija u cg sa poslednjeg popisa ?) a ne kao do sada da svaki student iz Crne Gore koristi ista prava kao studenti iz Srbije!

https://www.vijesti.me/vijesti/drus...pisnica-da-bude-dokaz-za-besplatno-skolovanje

proslo je godinu dana od toga i jos nista. Sve po starom, iz crne gore studira ko god zeli ovde u Srbiji .

Ja sam iz Crne Gore ali govorim realno i sa cinjenicama.

To je strana drzava , molim lepo pravilakao prema strancima.
Mi koji zivimo ovdje imamo srpsk odrzavljanstvo i nasa djeca rodjena ovdje. Mi ybog tog srpskog drzavlajnstva nemozemo da dobijamo tamo drzavljanstvo jer nas smatraju srbijaniziranim ''crnogorcima'' Mi nikada i niejsmo bili crnogorci, uvjek smo bili Srbi.

vreme je da se to jednom za svagda rjesi. Zelite li ovde da studirate ? Ok, kao i svi ostali stranci , molim lijepo. Ili da se uvede zakonom ili odlukom minsitartsva srbije da je neophodno da imaju dokaz SA POSLEDNJEG POPISA UCRNOJ GORI gde su iskazali da su Srbi po nacionalnosti!

A ne dosadasnje kojekave potvrde koje su obicna glupost, bilo je cak i potvrda od nekih stranaka...

Ovo pitanje zulja mnoge Srbe u Srbiji.

Dosta je srbija bila majka svima, a onda dobija noz u ledja...

Poslednja izmena:
Nije sirenj mrznje vec je logicno pitanje dokle ce se to dopustati . Na vas post u pocetku teme :
Ne možemo neproverene info da prenosimo. Ne znam na koji način da utvrdimo da li se stvarno izjašnjavaju kao Srbi ili samo zarad studiranja
odgovorio sam Vam postavljanjem linka gde se vidi da je premijer Vucevic bio na razgogovru sa studentima iz CG koji eto predlazu sledece :

sta mislite zasto je to pokrenuto ? pa jer u srbiji svi znaju da je ogroman broj studenata iz CG prodefilirao kroy srbiju u poslednjih 18 godina .

NAMA osta je samo da vidimo da li ce se to usvojiti pa ce morati da imaju tu kako kazu kopiju popisnice (to ce valjda da idu da traze od nadleznih institucija u cg sa poslednjeg popisa ?) a ne kao do sada da svaki student iz Crne Gore koristi ista prava kao studenti iz Srbije!

https://www.vijesti.me/vijesti/drus...pisnica-da-bude-dokaz-za-besplatno-skolovanje

proslo je godinu dana od toga i jos nista. Sve po starom, iz crne gore studira ko god zeli ovde u Srbiji .

Ja sam iz Crne Gore ali govorim realno i sa cinjenicama.

To je strana drzava , molim lepo pravilakao prema strancima.
Mi koji zivimo ovdje imamo srpsk odrzavljanstvo i nasa djeca rodjena ovdje. Mi ybog tog srpskog drzavlajnstva nemozemo da dobijamo tamo drzavljanstvo jer nas smatraju srbijaniziranim ''crnogorcima'' Mi nikada i niejsmo bili crnogorci, uvjek smo bili Srbi.

vreme je da se to jednom za svagda rjesi. Zelite li ovde da studirate ? Ok, kao i svi ostali stranci , molim lijepo. Ili da se uvede zakonom ili odlukom minsitartsva srbije da je neophodno da imaju dokaz SA POSLEDNJEG POPISA UCRNOJ GORI gde su iskazali da su Srbi po nacionalnosti!

A ne dosadasnje kojekave potvrde koje su obicna glupost, bilo je cak i potvrda od nekih stranaka...

Ovo pitanje zulja mnoge Srbe u Srbiji.

Dosta je srbija bila majka svima, a onda dobija noz u ledja...
Prvo, nema potrebe da vičete i boldujete, drugo, ovo je ptf obrazovanje. Ovde nema potrebe da rešavamo politička pitanja, već obrazovna pitanja.

Crna Gora je Srbija i njeni gradjani imaju sva prava kao i gradjani Srbije. Dosta odvajanja, alo je neki student iz C Gore, Republike Srpske bolji od mene, on zasluzuke budzet.
црна гора није србија и граđани црне горе немају и не треба да имају иста права као грађани србије

Ali se zato niko nije bunio dok su studenti iz Srbije imali sva prava da studiraju na bečkom univerzitetu... Imali su sporazum koji se poštovao pa se ne sećam da sem igde čitala da se neki tamo u Austriji bune zbog toga. Uostalom, ti ljudi dolaze iz CG ostavljaju novac i tom gradu i Srbiji i tom univerzitetu, šta je loše u tome ?

Može li da dođe neko iz recimo Nemačke, kaže da je Srbin i ovde studira o trošku budžeta? Ne može.
Može, sećam se primera dečka iz Austrije koji je upao na budžet u Nišu čak iako nije ispunjavao uslove, samo zato što je iz dijaspore, doneo izvod iz MKR za oca i morali da mu daju budžet.

Back