Dokle će studenti iz Crne Gore studirati u Srbiji na budžetu Srbije sa pravima kao i deca iz Srbije?

kapetanmark

Legenda
Poruka
57.869
Studenti iz Crne Gore i dan danas upisuju fakultete širom Srbije sa istim pravima kao djeca iz Srbije. O budzetu Srbije.
18 godina posle otcepljenja.

Dok je Srpstvo u Crnoj Gori na marginama...

Mnogi od njih su poyavrsavali fakultete u sbriji na budzetu Srbije a potomse vratili u C Goru pa ne retko prduckaju protiv Srbije...

Ovde im se djeca skoluju ravnopravno sa djecom iz Srbije a oni nam vracaju tako sto priznavaju Kosovo, ulaze u Nato, glasaju za rezoluciju o Srebrenici u UN...
Sto bi rekli, lepo nam vracaju!

Pa dokle cemo sami sebe ponizavati ?
Kada ce se to pravo njima ukinuti ?

Neka ih skoluju spajic, djukanovic, abazovic, mandic...

Verovatno imaju srpsko državljanstvo?
ne

toboz se radi o studentima sprske naiconalne manjine iz crne gore , ali to je patka!
kada treba da posalju ovde djecu na besplatne studije onda su svi srbi!

a kada trebaju da se izjasne dolje e onda ti srbi odjednom nestanu!

nemali broj ih se vratio dolje jos pre deset godina i prducka protiv srbije...

Истог трена кад су се „ослободили српске окупације”, третирао бих их као страну земљу и то на посљедњем мјесту, дакле иза свих Буркина Фасо, Науруа и којекаквих пацифичких оточића или амазонских запижђа. Да сам ја Црногорац у Црној Гори, сложио бих се с тим. Никад нико од „братских сусједа” није завршио свој посао док му Срби нису, у мајмању руку, обилато помогли. А кад је већ тако, онда нам је таман како смо и заслужили.

Ne možemo neproverene info da prenosimo. Ne znam na koji način da utvrdimo da li se stvarno izjašnjavaju kao Srbi ili samo zarad studiranja :(
Ако не знаш, не говори.

Знам неколико примера који су моји пријатељи из ЦГ, изјашњавају се као Срби и стварно су Срби и студирају у Србији са истим правима као и наша деца.

Има и фолираната

То је стара одлука владе.

Провери

ne

toboz se radi o studentima sprske naiconalne manjine iz crne gore , ali to je patka!

Ako je tako (a ja sumnjam u to) onda je krivica opet naša.
Kada se naši studenti u inostranstvu vrate kod nas odmah
je tu neka sumnja: francuski špijun, engleski špijun...

Ako mi nismo u stanju da te mlade ljude prigrlimo sebi i učinimo
ih našima onda je to naša nesposobnost.

A ovakve teme samo doprinose raskolu.

Ako je tako (a ja sumnjam u to) onda je krivica opet naša.
Kada se naši studenti u inostranstvu vrate kod nas odmah
je tu neka sumnja: francuski špijun, engleski špijun...

Ako mi nismo u stanju da te mlade ljude prigrlimo sebi i učinimo
ih našima onda je to naša nesposobnost.

A ovakve teme samo doprinose raskolu.

То је одлучено баш у том смислу српске меке моћи.

Ne možemo neproverene info da prenosimo. Ne znam na koji način da utvrdimo da li se stvarno izjašnjavaju kao Srbi ili samo zarad studiranja :(
Kako god da se izjašnjavaju budžet treba da važi samo za ovdašnje studente.
Može li da dođe neko iz recimo Nemačke, kaže da je Srbin i ovde studira o trošku budžeta? Ne može.

ne

onda isti princip važi i za Srbe iz BiH, Hrvatske, Makedonije...?

Studenti iz Crne Gore i dan danas upisuju fakultete širom Srbije sa istim pravima kao djeca iz Srbije. O budzetu Srbije.
18 godina posle otcepljenja.

Dok je Srpstvo u Crnoj Gori na marginama...

Mnogi od njih su poyavrsavali fakultete u sbriji na budzetu Srbije a potomse vratili u C Goru pa ne retko prduckaju protiv Srbije...

Ovde im se djeca skoluju ravnopravno sa djecom iz Srbije a oni nam vracaju tako sto priznavaju Kosovo, ulaze u Nato, glasaju za rezoluciju o Srebrenici u UN...
Sto bi rekli, lepo nam vracaju!

Pa dokle cemo sami sebe ponizavati ?
Kada ce se to pravo njima ukinuti ?

Neka ih skoluju spajic, djukanovic, abazovic, mandic...
Crna Gora je Srbija i njeni gradjani imaju sva prava kao i gradjani Srbije. Dosta odvajanja, alo je neki student iz C Gore, Republike Srpske bolji od mene, on zasluzuke budzet.

Nema veze nacionalno izjasnjavanje sa tim, postoji bilateralni sporazum po kojem pod istim pravima drzavljani CG mogu u Srbiji da studiraju kao i drzavljani Srbije.
I vice versa - ti sada da hoces da upises faks u Pg, isto bi bila tretirana kao i drzavljani CG.

Crna Gora je Srbija i njeni gradjani imaju sva prava kao i gradjani Srbije. Dosta odvajanja, alo je neki student iz C Gore, Republike Srpske bolji od mene, on zasluzuke budzet.
Kada to budu bili , ako ikada opet budu bili u redu.
Do tada, tj dok ulaze u nato, priznavaju kosovo a potom i glasaju za rezoluciju o srebrenici u UN , ILI TI SVE NASTETU SRBIJE, neka sami snose troskove svojih studenata :kpozdrav:

Nema veze nacionalno izjasnjavanje sa tim, postoji bilateralni sporazum po kojem pod istim pravima drzavljani CG mogu u Srbiji da studiraju kao i drzavljani Srbije.
I vice versa - ti sada da hoces da upises faks u Pg, isto bi bila tretirana kao i drzavljani CG.
Tog sporazuma nema a i budala bi ga potpisao. odnos studenata bi bio 1000 iz cg u srbiju godisnje a iz srbije u crniu goru eventualno dva ?

oni od 2006 kako su nezavisna drzava su nastavili ovdje da studiraju pod istim uslovima kao i ostala djeca iz srbije.

uzadnje vreme kada to iz zsrbije narod sve vise kritikuje -SA PRAVOM S OBZIROM DA CRNA GORA UYVRACA SEBIJI antisrpskom politikom, e onda su poceli kao da pricaju oko toga ali i dalje stoji isto- oni studirajuna bydzet srbije

Studenti iz Crne Gore na sastanku u Vladi Srbije: "Popisnica da bude dokaz za besplatno školovanje"​

Saopšteno da se Savez studenata zalaže "da se obezbijede uslovi da mladi ljudi iz Crne Gore dobiju pravo na školovanje pod istim uslovima kao i njihovi vršnjaci u Srbiji"

Savez studenata Crne Gore u Srbiji predstavio je ministrima u Vladi Srbije inicijativu kojom bi kopija popisnice postala integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji.

cuj kopija popisnice ?

a i to se uvodi jer su dosad LAGALI SVI ONI ODANDE KAD DODJU OVESTUDIRATI KAKO SU TOBOZ SRBI a kad dodje popis onda srbi manjinica tamo!

s obzirom na antisrpsku politiku koja se ovdi od otceplejnja i promenom vlasti, nista bolje nismo doziveli, doziveli smo glasanje u UN za rezoluciju o srebrenici a pre toga priznanje kosova, ulazak u nato...

ovde studiraju gratis kao i nasi studenti a potom kad odu dole prduckaju o srbiji

SVE TO LEPO SPAKOVATI I VRATITI NAZAD pa nek se malo potrude ako zele od srbije da imaju neke povlastice...

neka ih skoluje SPAJIC JAKOV MILATOVIC MANDIC I ABAZOVIC

noga u dupe!

Taj sporazum postoji :)
daj da ga vidimo

i da postoji , odnos upisanih studenata ovde i tamo je kao dupe i oko i ne lupaj gluposti!

na njihovih 1000 studenata oticice nasih mozda pet!

DAKLE, noga iz srbije za CRNOGORSKE STUDENTE

noga sa drzavnog budzeta

neka placaju kao i svi stranci!

a dok ulaye u nato priznavaju kosovo NEKA PLACAJU I DUPLO VISE OD DRUGIH STRANACA

Back