Dokazivanje dokazanog

Evo da vam se javim!Gotovo uz suze uspela sam da mi sudija pomeri prvo rociste za prekjuce!Samo rociste je bilo,cisto gubljenje vremena,pitala me je da li ostajem pri svom zahtevu,onda i advokata koji je postavljen po sluzbenoj duznosti da zastupa mog oca i pravnica iz CSR,sta oni imaju reci,njihovo je bilo:"Trazimo vestacenje,radi sigurnosti"I tako ja iz Suda pravac kod psihijatra koji mi je Sud dodelio da zakazem vestacenje!Odmah za danas mi je zakazala,recicete ekspresno,i jeste,jer vestacenje kosta 20 000 dinara,i to se daje na ruke lekarima!Ja sam mislila da je to neka drzavna taksa,koju je mozda ministarstvo za zdravstvo odredilo,jer mi je Dr.rekla da joj je zao kada joj dodju roditelji sa hendikepiranom decom,pa i oni moraju da plate!Uglavnom,em imam tesko bolesnog oca koji se jedva krece,placam mu negovateljicu da ga kupa i presvlaci pampers,em me i drzava kaznjava za moju muku!
Ali imam jednu "dobronamernu"prijateljicu koja mi kaze da je to tako i da se prilagodim,onako zlobnim tonom,pa me je utesila!
Ali najgore od svega sto ja zavrsih kod lekara na brzaka,a sudija je sledece rociste zakazala tek za kraj oktobra,jer se plasila da lekari nece stici ranije!
Opet ponavljam,u Nemackoj ni jedan evro nikome platila nisam,jer je njima bilo u cilju gde ce sa njim!

Docekah ja finalno rociste,koje je trebalo danas da se odrzi,ali sudovi strajkuju!Eh,kad ce biti sledece,to sam Bog zna,i u koji termin i koje godine ce nas sve primiti sve koji smo odlozeni za period kada prodje strajk!
Ne znam kako cu objasniti sudiji u Nemckoj sta mi toliko treba da joj donesem starateljstvo iz Srbije,kada se to kod njih dobija za jedan dan!Inace nemacko starateljstvo mi je isteklo 5.oktobra,zamolila sam ih da me sacekaju jer 20.imam zakazano u nasem Sudu rociste,da nije moglo brze,jer kod nas je takva procedura....i sta sada zeni da kazem!?Opet nemam dokument koji trazi,jer nasi sudovi strajkuju,a kad ce prestati,to se ne zna!Delujem toj sudiji u Nemackoj prilicno neodgovorno i konfuzno!
Zalosni smo i jadni,i toliko sam srecna sto sam srpkinja,da bih najradije volela da se nikad nisam rodila!

A samo da vidite te nemacke lekarske izvestaje!Bolnica salje jedan primerak pacijentu,a drugi njegovom odabranom lekaru!Postoji i CD snimka skenera glave,koja dokumentuje smanjivanje mozdane mase!To nasi lekari ne bi imali na cemu ni da pogledaju!Kada cemo MI dostici taj nivo!?NIKADA!Jedini komentar nase Sudije je bio,da je procedura takva da ne bi doslo do zloupotrebe,da bi joj sledeca bila da su rocista formalna!
Razumela bih da nemam nikakvu lekarsku dokumentaciju,ali ni tada mi to sudjenje nije jasno!Kod nemaca je tri lekara potpisalo njegovu nesposobnost,i to je njihovom Sudiji dovoljno!A verujte,da u Nemackoj lekar ako pogresi,moze ostati bez dozvole za rad!A kod nas mogu da brljaju,i uvek se sve zataska!Tako da ta farsa kako nasi vode racuna da pacijent ne bude iskoriscen,ne drzi vodu!

e ovo već nije tačno:rtfm:
kada se radi MR i sličnim snimanjima pacijent dobije CD sa snimcima, a često i hard verziju
to nosi lekaru na uvid
a bolnice imaju kompijutere ili kada nemaju doktori nose od kuće svoje laptopove
to bar znam:whistling::whistling::whistling:

e ovo već nije tačno:rtfm:
kada se radi MR i sličnim snimanjima pacijent dobije CD sa snimcima, a često i hard verziju
to nosi lekaru na uvid
a bolnice imaju kompijutere ili kada nemaju doktori nose od kuće svoje laptopove
to bar znam:whistling::whistling::whistling:

E,pa nisi u pravu!Oca sam vodila na vestacenje kod dva neuropsihijatra,Dr je donela svoj Laptop,i na njemu je radila!
Ali taj deo nije toliko ni bitan,vec to sto nase ustanove traze da se sve odradi jovo nanovo,da bi se naplatilo,a u Nemackoj mi priznaju nase analize,ako postoji pecat lekara i ustanove u kojoj je odradjena ista!

Danas se odrzalo drugo rociste!Dosao je neuropsihijatar,advokat postavljen po sluzbenoj duznosti,koji navodno zastupa prava mog oca,pravnica iz CSR,moj otac i ja!Uglavnom,svi su saglasni bili da je mom ocu potrebna stalna nega,i po zavrsetku rocista,advokat me zove da izadjem u hodnik,i tu mi daje svoju vizitku i kaze mi ovo:"Donecite mi 26 000din u moju kancelariju,da to ne bih morao preko Suda,a i ne mozete zavrsiti,ako meni ne platite!I okrete se i ode!Ja se vratim u sudnicu i pitam sudiju o kakvim 26000je rec,da sam platila neuropsihijatre 20000,i da mi niko nije rekao da moram platiti i advokata,koji je postavljen po sluzbenoj duznosti,nisam ga ja angazovala!Sudija mi kaze da sacekam da resenje bude pravosnazno,a ona ce mi odrediti koliko trebam platiti,nece biti toliko,ali moram nesto da platim!
Pitam pravnike,koji znaju zakon,ja ga ne znam,samo razmisljam logicno,ako je advokat postavljen po sluzbenoj duznosti,kao moja protivna strana,zasto ga ja placam?I ko odredjuje sumu?Dva njegova dolaska u Sud,sve ukupno 40 minuta sedenja,jer rec progovorio nije,samo je sedeo,po sluzbenoj duznosti, ja moram da platim 26 000din!!!!Da li je to normalno?
Ma ova zemlja treba da nestane!I prosto poludim kad na forumu mi neke razmazenice,koje su imale srece da zive u nekoj civilizovanoj zemlji,kukasju,da li da se vrate,jer ih mori nostalgija!Ili jos gore,kad mi patriote drze slovo kako vole svoju zemlju!!!!Sta ovde ima da se voli?:besna:

Back